Waktu bilakah paling sesuai untuk memiliki Plan Medical Card?

Soalan ini selalu di tanya oleh saya apabila cadangan untuk menawarkan ‘Plan Medical Card‘ selalu di tangguhkan atau sengaja tidak ambil peduli tentang pentingnya ada ‘Plan Medical Card

Mereka sanggup bayar kad keahlian untuk hobi mereka misalannya daripada meletakkan satu kepentingan atau keperluan memiliki ‘Plan Medical Card‘ sendiri.

Di tambah lagi ,kata mereka sudah cukup dengan pihak majikan menyediakan ‘benefit’ sebagai jaminan mereka apabila di masukkan ke dalam hospital.

Indah khabar dari rupa.

Begitulah yang selalu saya ingat – mengingatkan kepada mereka yang menyatakan alasan untuk tidak perlu ada kerana majikan sudah sediakan selalunya sekadar cukup cukup untuk perlindungan RM 10k – RM 20k sahaja.Malah ada juga pihak majikan menyediakan ‘benefit‘ ini mengikut pangkat atau ‘seniority‘ dalam sesuatu agensi tersebut.Senang cerita ialah bagaimana kepentingan individu tersebut dalam syarikat tersebut.Lagi tinggi pangkat lebih besarlah ‘benefit‘ yang di tawarkan kepada pekerja mereka.

Banyak kes yang berlaku adalah kebanyakkan mereka baru sedar kadang – kadang majikan mereka hanya sediakan pampasan untuk kemalangan sahaja .Atau lebih malang lagi kadang kala ,pihak majikan tidak mahu menyambung semula perkhidmatan ‘plan medical card‘  dari syarikat lama.Nah ,sanggup ke panjat naik ke PERKESO?

Tawaran Untuk Waktu Terhad.

Insyallah ,kita akan menyambut aidilfitri tidak lama lagi .Berita baik untuk rakyat Malaysia ialah Great Eastern Takaful menawarkan ‘benefit hospital allowance for double pay‘ .Iaitu salah satu rider tambahan untuk pelanggan baru yang mendaftar dari 26 Mei 2018 – 30 Jun 2018 bagi mendapatkan hak tuntutan hospital elaun berganda.

Di mana RM 100 bagi elaun hospital akan di bayar kepada RM 200 sekiranya bermalam di Hospital Panel Great Eastern Takaful.Wow!

Anda juga boleh dapatkan senarai – senarai hosital panel Great Eastern Takaful dengan klik link ini Senarai Hospital Panel Great Eastern Takaful

Jadi jawapan tepat untuk soalan waktu bilakah paling sesuai untuk memiliki ‘Plan Medical Card‘ adalah waktu sedang sihat .Bulanan berapa dan murah atau mahal boleh di runding dengan mana – mana agent .Ini kerana ,apabila anda sudah jatuh sakit .Anda akan sedari berapa nikmatnya sihat.Ketika itula berapa sahaja Plan Medical Card sanggup ku bayar demi kesihatan ku baik semula.

Setakat di sini dahulu artikel saya .Insyallah ,saya akan mula kembali aktif menulis selepas Aidilfitri ini.Saya sangat rindu untuk menulis dan berkongsi pengalaman serta tips dan tawaran baru dari Great Eastern Takaful.

Artikel lain yang menarik untuk anda:

1.3 Kelemahan Medical Card Murah
2.Pelan Baru I – Great Damai 
3.Quotation PERCUMA 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply