Terbaik Agent 2013

JOM DAPAT 2013

Hai assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera pembaca pembaca budiman yang saya kasihi.Hujung bulan februari yang lalu saya mendapat panggilan dari Great Eastern Business Development untuk hadir ke malam dinner bertempat di Golf  Country Resort Subang,Petaling Jaya.

Jemputan ini adalah antara senarai agent terbaik 2013 tahun lalu dalam contest ‘Jom Dapat’.Di mana setiap agen yang rajin dan mengikut kelayakan akan di jemput untuk makan malam bersama CEO Great Eastern Life Assurance (M) Bhd serta CEO Great Eastern Takaful.

Gambar yang sempat saya kongsikan di atas adalah antara kenangan saya bersama Dato Kaw Yah Hui bersama tuan Zafri Ab Halim.Sempat juga saya bergambar dengan rakan semeja yang rata rata mereka adalah agent baru dalam industri.Ada antara mereka yang baru sahaja menyertai syarikat kurang dari 2 tahun.

Ini adalah usaha yang baik dan wajar  diteruskan  oleh syarikat Great Eastern bagi memupuk semangat saing secara sihat di kalangan agen khususnya agen melayu.Dengan cara ini,kita dapat berkongsi kongsi cerita dan pengalaman masing masing berjumpa pelanggan dan bakal pelanggan.

Dalam ucapan Dato Kaw Yah Hui,mengingatkan industri takaful amat terbuka luas.Agen/wakil yang telah berdaftar mesti menunjukkan sifat rajin dan bersungguh sunguh dalam melakukan tanggungjawab menyediakan pelan insurans/takaful.Jumlah penduduk yang padat di kawasan bandar seperti Kuala Lumpur dan Selangor adalah antara peluang menyediakan pelan yang baik untuk mereka dan keluarga.Kos hidup di bandar yang tinggi serta kepadatan penduduk tinggal di bandar adalah antara peluang untuk menyediakan peluang kerjaya di Takaful dan Pelan Simpanan yang terbaik.

Kepada anda yang sedang mencari pendapatan tambahan atau mencari cari peluang kerjaya,saya cadangkan anda telefon 012-6195700 untuk mendapatkan info lanjut.Ada banyak progam yang sedang kami atur sepanjang tahun 2014 ini.

zaremi othman
012-6195700

2 thoughts on “Terbaik Agent 2013

Leave a Reply