soalan lazim

soalan lazimBerapakah umur kemasukan paling minima dan maksima?

Umur kemasukan minima untuk mendaftar adalah dari  30 hari (bayi) sehingga umur maksima 60 tahun.

Kalau begitu,sama sahajalah saya menabung di Bank XYZ.

1Sabar dahulu muslimin/musliman yang di kasihi Allah,Skim Simpanan Umrah Haji ini bukan sekadar menyimpan juga melindungi anda dan orang tersayang dari kejadian yang tak di duga.Contohnya jika penabung meninggal dunia atau hilang upaya kekal.Sejumlah wang mengikut peruntukan akan di bayar terus kepada pewaris yang di daftarkan.

Apa jadi dengan akaun saya jika meninggal dunia atau hilang upaya kekal?

2Inilah uniknya akaun Simpanan Umrah Haji,Haji anda akan kami uruskan dengan melantik wakil mana mana badan atau organisasi yang berkaitan untuk menunaikan Badal Haji bagi pihak anda.Atau kami serahkan kepada wakil/ahli keluarga waris yang di tinggalkan.Baik bukan?

Ada lagi Tuan Zaremi yang budiman?

3Katakanlah ketika berada di tanah suci,samada Umrah atau Haji.Kejadian yang tidak di ingini iaitu  Kematian atau Hilang Upaya Kekal berlaku di sana.Skim Simpanan Umrah haji akan menyediakan 200% iaitu 2 kali ganda dari manfaat asas.

Bahkan kami tambahkan RM2,000 sebagai Wang Ihsan akibat meninggal dunia.

4Bukan itu sahaja RM800 turut di sediakan sebagai wang perbelanjaan anda samaada menunaikan haji atau umrah.Jika wang perbelanjaan ini tidak dituntut jumlah ini akan ditambahkan dari RM800 ke  RM2000.

5Selain dari itu juga Skim Simpanan Umrah haji turut menyediakan Manfaat Adha iaitu RM500 untuk anda mengerjakan Ibadah Qurban.Yakni,dengan wang ini dapat digunakan kepada satu bahagian haiwan yang di korbankan.

6Malahan Skim Simpanan Umrah Haji juga menyediakan Perlindungan Penyakit Dilindungi sepeti  Jantung,Buah Pinggang,Strok                                                                                     

 

 

(Maklumat lanjut sila rujuk dokumen asal)

7Manfaat terakhir sekali yang anda akan dapat adalah memperolehi semula wang simpanan yang anda kumpul.Seperti mana anda menyimpan di Bank XYZ tadi.Kini anda dapat menyimpan dan berlindung.Malah di jamin haji lagi.Sekarang jelas bukan?

Jika anda berminat anda boleh terus hubungi saya

Hubungi 2

Daftar

Amaran

Leave a Reply