Medical Card Takaful

Saya selalu di tanya mengenai Pelan Medical Card Takaful ini cover apa?

Bolehkahkah saya masuk hospital tanpa bayar dari duit poket saya .Maksudnya ‘FREE’ tanpa keluar seposen pun dari dompet beliau .Dan ada juga yang tanya “Medical Card Takaful “ boleh covered saya untuk bersalin?

Ada kalanya saya jadi bingung untuk meyampaikan Continue reading

5 Sebab Permohonan Takaful Anda Di Tolak

5 Sebab Permohonan Takaful Di TolakSuatu masa dahulu ,ansurans agak sukar untuk di jual.Ini kerana kepercayaan orang ramai terhadap produk atau ‘benefit’ sangat di ragui.Adake ,boleh ke,boleh claims ke?

Soalan seperti ini menyebabkan orang tidak begitu yakin ,tambahan pula jika agent yang datang ‘approach‘ adalah agent baru dalam industri kurang 1 tahun .Mereka perlukan sokongan dan kepercayaan untuk mereka dapat lama dalam industri ini.Pengalaman sendiri bagaimana Continue reading

Seratus Ringgit Untuk Perubatan Hospital

Paper The Sun Medical CardSelamat Hari Raya My Brothers And My Sister.Apa kabar anda semua.Saya doakan anda semua sihat dan sudah kembali bertugas dengan gembira

Alhamdulillah,Hari ini saya sama juga seperti anda.Pagi ini,saya ada beberapa ‘candidate’ yang kan datang ke pejabat kami di Sri Petaling.Sesi temuduga untuk untuk Sales,Marketing dan Entrepreneur sedang di jalankan.Mungkin anda boleh menghubungi Cik Su 03-9059 2298 tentang maklumat ini.

Apa ada dengan RM 100

2 Julai yang lalu,Great Eastern melancarkan satu lagi produk baru Continue reading

Perlu ke Nak Ada Medical Card Kalau Company Dah Cover

insuredHa macamana?Perlu ke?Ini soalan biasa kita dengar kebanyakkan eksekutif eksekutif muda  yang bekerja di syarikat syarikat besar.

Jawapan saya ialah Perlu.Lagi awal lagi bagus sebelum datang penyakit yang tidak kita ketahui better apply.Kalau sudah sakit permohonan untuk lulus agak sedikit sukar sebenarnya.

Sabar pembaca yang budiman.Ini bukan sebab saya hendak menjual medical card tersebut.Tetapi saya ada 2 sebab penting Continue reading

Cara Sebenar Delivered Policy Pelanggan

cara sebenar delivered policyHai assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat pembaca yang budiman.

Bagaimana aktiviti minggu ini?Adakah anda sangat sibuk dengan tugasan kerja di pejabat atau urusan anak anak yang bakal tamat sessi persekolahan tidak lama lagi.

Artikel minggu ini yang ingin saya kongsikan kepada rakan budiman yang saya kasihi ialah cara sebenar ‘delivered policy’ pelanggan.

Jika anda perasan,policy ansurans yang anda beli rata rata nya adalah di dalam bahasa inggeris.Terma terma yang ada kala nya kita sebagai orang yang buakn dalam industri ansurans pasti tidak faham maksud yang di sampaikan.

Minggu ini rakan seperjuangan saya,Tn Mohd Zulkiffli berkongsi cara sebenar dan bagaimana untuk menjelaskan ‘term term’ penting supaya pihak pelanggan tidak salah faham semasa berlaku sesuatu tuntutan.Ini sangat penting kerana ia melibatkan integriti seseorang agent itu menjalankan tugas juga mewakili Syarikat Ansurans No 1 di Malaysia.

Setiap pelan ansurans/takaful memiliki ‘term’ yang berbeza.Apatah lagi antara seuah syarikat dengan syarikat yang lain.Memang nampak sama perlindungan dan nilai tuntutan,namun saya nasihatkan agar anda mendapatkan semuala ‘agent servising’ anda bagi menjelaskan semula pelan ‘benefit’ yang anda ambil suatu ketika dahulu.

Ingin dapatkan Pelan Quotation?Simpanan Pendidikan Anak atau Simpanan Kad Perubatan Hospital?Klik butang di bawah.Pihak kami akan membantu anda bagi menyiapkan Pelan quotation tersebut.free-quote2

Doktor juga manusia

Seorang doktar bergegas ke hospital setelah menerima panggilan untuk pembedahan emergency. Beliau menukar baju dan terus ke bilik pembedahan. Beliau nampak bapa budak sedang bermundar-mandir di bilik tersebut menunggu kehadiran doktor.

Selepas nampak doktor, bapa itu menjerit : “Mengapa lambat sangat? Doktor tak tahu nyawa anak saya dalam bahaya?!! Doktor tak de rasa sebarang tanggungjawab?”

Doktor tersebut tersenyum dan menjelaskan: “Saya mohon maaf. Saya tiada di hospital dan saya telah datang secepat mungkin… sekarang saya perlu saudara bertenang supaya saya boleh melakukan kerja saya.”

“Bertenang!!! Mudah cakap. Bayangkan kalau anak doktor yang di dalam sana!!!! BOLEHKAN DOKTOR BERTENANG?!!! JIKA ANAK SAYA MATI, APA YANG DOKTOR NAK BUAT!!” jerit bapa budak itu lagi.

Doktor tersebut bersenyum dan berkata : “Saya akan berpegang pada ajaran Islam – dari tanah kita datang kepada tanah kita dikembalikan… Doktor tidak boleh memanjangkan umur, hanya Allah boleh. Pergi berdoa untuk anak saudara dan kami akan cuba lakukan yang terbaik. InshaAllah.”

Bapa itu masih tidak berpuas hati dan berbisik pada hati : “Mudah bercakap nasihat bila tak kena batang hidup sendiri.”

Pembedahan itu mengambil masa beberapa jam… doktor keluar dengan senyuman lebar dan ceria.

“Alhamudillah. Anak saudara selamat!”

Tapi tanpa mendengar jawapan bapa tersebut, doktor terus berkata, “Ada apa-apa tanya jururawat saya.”

Bapa budak tadi tersinggung, “Mengapalah doktor tadi sombong sangat? Tak boleh ke tunggu dua tiga minit untuk berbincang mengenai keadaan anak saya?” kata bapa itu ke jururawat…

Jururawat itu tiba-tiba menangis dan berkata, “Anak doktor Hisham meninggal semalam… accident… beliau tadi di majlis perkebumian ketika kami menelefon beliau untuk membedah anak encik. Selepas habis bedah, doktor kena gegas untuk balik mengebumikan anaknya.”

Bapa budak tu tersengam.

Manusia biasa melihat atas, melihat bawah, melihat kiri dan kanan… ada pula yang pandai melihat dari atas dan melihat dari bawah terhadap sesuatu perkara….

Tapi mereka sering terlupa untuk melihat diri sendiri.

Adakah kita seorang daripadanya?

Inginkan maklumat mengenai kad perubatan hospital?Hubungi saya 012-619 5700 atau 03-9059 2298 untuk temujanji.