Selamat Kembali Bertugas

Selamat kembali bertugas seluruh warga Malaysia .Bertuah sungguh negara kita berjaya memperolehi kemenangan besar bagi sukan sea 2017 .Jumlah emas berjaya di kumpulkan sebanyak 145 .Tahniah sekali lagi untuk semua atlit Malaysia yang berusaha keras untuk bangkit bersama meraih kejayaan .Kejayaan besar kita menang dengan jumlah pingat keseluruhan 323 sungguh mengujakan ,lantaran Continue reading

Bukan Senang Untuk Senang ,Bukan Susah Untuk Susah.

Happy Deepavali 2016Happy Deepavali kepada My Indian Friends.

Setiap kali Raya Deepavali sampai ,makcik saya saya selalu sebutkan time inilah waktu saya di lahirkan.

Sudah jadi ingatan pada makcik saya dan ibu saya mengenai kelahiran saya pada 30 Oktober tahun 81.

Tahun ini agak ‘special’ apabila Continue reading

Lima Puluh Ribu Sales vs Loan

sales vs loan Berapa ramai antara anda yang pernah melibatkan diri dalam perniagaan?Tak kisah perniagaan tersebut di jalankan sepenuh masa atau separa masa(part time).Ada juga yang langsung serik untuk melibatkan diri setelah gagal dalam perniagaan.

Artikel saya kali ini adalah Lima Puluh Ribu Sales vs Loan.Mungkin anda pernah dengar dari kawan anda modal perniagaan tak besar.Hanya RM 50k tuan sudah boleh Continue reading

Gen Y Millionaires Menjadi

PendaftaranArtikel minggu ini adalah aktiviti saya dan tim yang baru sahaja berlangsung di Great Eastern Mall,Jalan Ampang sabtu yang lalu.

Seawal pagi jam 8.30  dah mula kelihatan rakan rakan baru bersama ‘IO’ mereka untuk proses pendaftaran. Ada juga saya perasan mereka datang dengan tangan kosong akibat tiket yang ‘sold out’.Anyway tahniah Great Eastern yang berjaya menyediakan sebuah platform untuk mengajakTim Zaremi Othman lebih ramai orang muda memilih berniaga sebagai kerjaya.

Kali ini,2 speaker jemputan yang di jemput khas datang berkongsi bagaimana mereka menempa kejayaan dalam industri ansurans/takaful. Menarik mengenai kedua dua ‘speaker’ jemputan ini Tuan Jamsari Sapin dan Pn Zarina adalah latar belakang yang sama iaitu kedua dua mereka adalah dari bidang kejuruteraan.

Ingin mengubah nasib keluarga yang kuat inilah semangat kedua dua ‘speaker’ buat saya rasa teruja.Menurut kata Jamsari Sapin.Halangan beliau semasa mula mula memilih kerjaya ini adalah meninggalkan kerjaya asal beliau sebagai Pensyarah di UITM.Begitu juga Pn Zarina,yang gagal dalam perusahaan butik kecantikannya.Berbekalkan komisen ansurans/takaful inilah sedikit sedikit beliau langsaikan hutang yang berjumlah RM150,000 yang tidak menjadi.

Saya sangat berterima kasih dan bersyukur dengan hasil usaha saya selama ini.Guru saya yang berbangsa cina tidak pernah memilih bangsa,warna kulit untuk mengajar saya bagaimana menjalankan perniagaan ini.Bahkan ibubapa saya,isteri dan anak juga sangat memahami impian dan matlamat yang ingin saya kecapi.

Kepada anda yang terlepas akan program ini,anda boleh menghubungi saya di talian 012 – 619 5700.Dapatkan maklumat lanjut bagaimana menjana ‘pasif income’ dan membina kerjaya masa hadapan yang cemerlang.Bak kata pepatah ‘kalau tak di pecahkan ruyung,manakan dapat sagunya’.

FAN RUN MALAYSIA Sept 2014

FAN RUN 2014Minggu ni saya ingin kongsikan dengan anda ialah aktiviti hujung minggu saya yang cukup awesome.

Bilakah kali terakhir anda berlari?involved aktiviti bersukan atau riadah seperti ini?Sebenarnya,saya baru juga ikuti larian marathon 3 tahun yang lepas.Bukan lah sangat baik rekod yang saya buat cuma perasaan apabila kita dalam kumpulan ini sangat luar biasa.

Bangun seawal pagi,dan berlari sejauh 10km ini bukan satu kerja yang mudah.Dan saya percaya bagi sesetengah orang berpendapat lebih baik rehat di rumah dengan menghabiskan masa di hujung minggu menonton televisyen.Pendapat saya amat berbeza sekali kerana waktu untuk duduk duduk kosong terlalu singkat untuk di habiskan.Lebih baik penuhi aktiviti yang bermanfaat dan yang lebih meyeronokkan kerana hidup ini penuh dengan warna.

Pada masa yang sama juga,setidak tidaknya kita boleh mengumpul ‘madel’ yang di kutip sepanjang masa sihat kita sebagai kenang kenangan kelak.Manalah tahu entahkan esok atau lusa kita tidak mampu berdiri lagi.Ia sebagai motivasi kepada anak anak atau cucu cucu saya siapa bapa/atok beliau satu masa dahulu.Ya,mungkin nampak ‘funny’ tetapi inilah cara saya berfikir.Kita tinggalkan legasi dan anspirasi kepada keturunan kita.Apa salahnya kan..

Saya juga amat bersyukur dengan BMI saya masih dalam range yang tidak terlampau berdasarkan tinggi dan berat saya.Mudah mudahan allah sentiasa memberikan saya kuasa tenaga untuk terus sihat dan hidup penuh dengan gembira.Perhatikan pada keratan akbar yang saya lampirkan.Statistik yang menunjukkan kadar obesiti di kalangan Rakyat Malaysia amat membimbangkan.44% adalah lelaki dan 49% pula adalah golongan wanita.Anda sendiri tahu yang penyakit sangat mudah sampai dan melekat apabila berat badan yang tidak cukup ideal.Hubungi saya jika salah seorang daripada anda yang inginkan Plan Perubatan Hospital.Manalah tahu,malang tidak berbau.

Next larian saya ialah di MATRADE.Mungkin belum terlambat untuk anda daftar bersama sama saya.Rasai sendiri tenaga dan kuasa apabila anda berlari.Cakap senang der,buat tengok.Klik sekarang untuk daftar http://greateasternlivegreatrun.com/

Half Year Meeting 2014

Half Year Meeting 2014Syukur alhamdulillah,hari ini adalah hari pertama Ogos 2014.Kita juga baru sahaja selesai menyambut hari raya aidilfirti yang di raikan seluruh umat islam sedunia.

Artikel ingin saya kongsikan kepada anda pagi ini ialah Half Year Meeting 2014 baru baru ini.Suatu kejutan bagi kami di industri takaful dimana sepanjang 6 bulan 2014 yang lepas,jualan produk takaful meningkat dengan sangat baik sekali.Ini menunjukkan permintaan terhadap perkhidmatan takaful memang sangat di nanti nantikan apatah lagi syarikat yang lebih awal dan lama dalam industri,pasti lebih berpengalaman dari segi keperluan dan permintaan yang ada di
pasaran.Saya juga melihat,semakin bertambahnya wakil wakil ‘takaful leader‘ yang berkaliber menyertai kami.Kebanyakan mereka adalah ‘fresh graduate‘ yang baru sahaja tamat dari kolej dan universiti.

TBOSS 14 june 2014 aSebagai bonus untuk ogos 2014,saya ada berita baik iaitu 16 ogos akan datang ini,Great Eastern Takaful akan mengadakan Satu Program Keusahawanan.2 speaker ini saya kenal mereka semasa sama sama saya ke Jakarta pada 2013 yang lalu.Mereka adalah antara idola saya kerana attitude mereka yang sangat rajin serta tidak mengenal putus asa.Mereka adalah dari group yang sama dan salah seorang daripada mereka adalah orang baru dalam industri.Saya tidak mahu cerita lebih lanjut di sini.Apa yang perlu anda buat ialah hubungi saya di talian 012-619 5700 untuk maklumat lanjut.Jumpa sana iya.

Pengendali Takaful Terbaik Asia

Great Eastern Takaful Terbaik Asia 2013

Great Eastern Takaful Terbaik Asia 2013

Salam kasih sayang buat semua pembaca budiman.Apa khabar anda semua.Saya berharap anda di luar sana senang sentiasa dalam keadaan baik sejahtera.

Lama sangat dah saya tidak masukkan artikel dalam blog peribadi saya ini.Ada beberapa tugasan luar yang sedikit sibuk untuk saya lapangkan masa menghantar artikel baru.Antara tugasan yang sedang saya usahakan ialah menguruskan peperiksaan agen/wakil dalam agensi saya.Memang tahun ini,syarikat Great Eastern sedang hangat menjalankan program program keusahawanan dalam industri Ansurans & Takaful.

Selain menjual produk dan meyediakan perkhidamatan dalam pasaran,syarikat perlu melihat satu lagi sudut iaitu memperluaskan lagi rangkaian bagi mensasarkan seluruh warga malaysia khususnya memiliki pelan perlindungan dan simpanan mengikut keperluan masing masing.

Oh ya,berita baik ingin saya kongsikan di sini ialah,Great Eastern baru baru ini telah terpilih sebagai sebuah Pengendali Operator Takaful Terbaik Asia 2013.Saya amat teruja mengetahui berita baik ini,maskan tidak.Syarikat yang baru sahaja mendapat sijil takaful dari Bank Negara mendapat sokongan dan kepercayaan di pasaran Takaful.Ini membuktikan syarikat ini mampu berdaya saing dengan pengendali – pengendali takaful yand sedia ada di pasaran.

Usaha yang di tunjukkan oleh warga kerja Great Eastern harus di beri pujian dan mereka bekerja keras untuk memastikan produk dan perkhidmatan yang ada di pasaran mengikut kehendak dan keperluan masa kini.

Sekiranya ada antara anda yang mempunyai adik atau anak buah yang belum ada rancangan untuk bekerja atau menjalankan perniagaan.Saya jemput untuk datang melihat sendiri masa depan kerjaya sebagai Perunding Kewangan Takaful Keluarga.Bagi yang berminat,anda boleh hubungi saya di talian 012-619 5700 untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Dahulu Kerani

catsHai assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera saudara dan saudari yang budiman.Minggu lalu,Agensi Supreme Power telah berjaya melahirkan seorang lagi Takaful Leader di bawah agensi Mohd Zulkiffli Mohd Nur.Apa yang menarik tentang beliau ialah ‘speed’.Pada tahun 2011,Berbekalkan Diploma Perniagaan dari Politeknik Seberang Prai beliau mendapat pekerjaan yang pertama sebagai kerani pejabat.2012,beliau berhenti dan bertukar pekerjaan sebagai Consultant di Bidang Hartanah.’Speed’ yang saya maksudkan ialah beliau bersedia berubah dan cepat bertindak untuk mengubah nasib dan masa hadapan beliau.2014,beliau datang ke pejabat kami dan ‘sign agreement’ untuk menjadi sebahagian daripada kami sebagai Perunding Takaful Profesional.Antara salah satu sebab utama menyertai kami ialah peluang untuk menawarkan skim perlindungan(insurans rumah) dalam pembelian rumah lebih menguntungkan berbanding  skim yang di tawarkan oleh pihak bank.

p/s:Berita baik bagi anda yang sedang mencari atau ingin menambah extra income.Bos agensi saya baru maklumkan,exam fee akan di tanggung sepenuhnya.Tawaran ini tamat sehingga hujung mac ini.Call saya sekarang 012-619 5700 atau lawat laman www.extraincome2014.com.

Terpaksa Buat Part Time

Minggu 3Zul adalah merupakan rakan ‘spiring’ saya yang banyak membantu dan merupakan aspirasi saya dalam industri ini.Desakan duit yang menyebabkan beliau terpaksa mengikut saya sama sama dalam menceburi kerjaya ini.Beliau adalah satu satunya anak harapan keluarga setelah bapanya meninggal dunia akibat barah,manakala abang beliau lumpuh pada umur 27 dan ibu beliau terpaksa berhenti bekerja kerana  menjaga abang sulongnya.Jika anda masih ingin mecari peluang perniagaan,atau extra income yang tidak menganggu urusan kerja sila hubungi 03-9059 2298 untuk jadual Program yang akan datang.Jumpa kami nanti iya!

Letak Jawatan sebagai Pegawai Bank

TBOSS- KL -7DecHai assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera.Bagaimana persiapan 2014 yang bakal tiba nanti?kurang lebih 4 minggu lagi kita akan masuk lebaran baru.Saya yakin anda mempunyai impian dan azam baru yang ingin di lakukan.Ini berita baik,In shaa Allah sabtu ini 7hb Disember Great Eastern Life Assurance (M) Bhd menganjurkan Program Kerjaya di Menara Great Eastern Mall.

Kali ini,2 orang jejaka hensem yang pernah berkhidmat di salah sebuah Bank di Malaysia.Dari separa masa,berhenti dan menumpukan sepenuh masa memilih kerjaya sebagai Insurans/Takaful.

Jika anda berminat,hubungi 03-7784 2928 atau 012-6195700.Tiket PERCUMA bagi 5 orang yang pertama.call sekarang.Kata guru saya,hanya yang PANTAS AKAN MENANG!Jumpa nanti iya.