Muat Turun Penyata Tahunan Takaful di i-Get In Touch

Jumaat lalu, YAB Muhyiddin Yassin telah memaklumkan Perintah Kawalan Pergerakan akan di lanjutkan lagi untuk 14 hari. Iaitu 2 minggu lagi kita akan ‘stay at home’

Dan untuk makluman anda juga, ‘tax submission’ bagi tahun 2019 juga telah di lanjutkan 2 bulan yakni sehingga 30 Jun 2020. Jadi pastikan anda jangan terlupa dan tolong elakkan ‘last minute submission’

Portal khas pelanggan Great Eastern Takaful

Seperti artikel artikel yang sebelum ini, zaremi ada kongsikan cara daftar online takaful. Bole klik INFO bagi mendapatkan maklumat tersebut. Zaremi percaya masih ramai lagi yang belum membuat ‘submission tax’ 2019 kerana sibuk urusan di rumah. Rupanya di rumah lebih sibuk di bandingkan kerja di pejabat.

Anyway, zaremi hanya ingin memperingatkan kepada semua pelanggan – pelanggan zaremi. Buat lah awal sebelum terlupa. Ambil sejam ke 2 jam untuk duduk dan buka laptop sekejap. Sebaik – baiknya di awal pagi jam 8.30am. Waktu anak – anak belum bangun, kita siapkan sekejap ‘submission tax 2019’ kita. Sekurang kurangnya, kita tidak tergopoh gopoh untuk meletakkan nilai perbelanjaan kita sepanjang 2019.

Tips ke dua ialah, maklumkan kepada pasangan anda. Saya perlukan bantuan untuk siapkan laporan ‘submission tax 2019’. Jika tidak nanti, ada penalti yang bakal di kenakan bagi ‘submission’ yang lewat. Kalau anda kurang mahir, lantik lah isteri anda sebagai menteri kewangan anda. Nah, sekarang masing masing akan lebih faham perbelanjaan yang mana kita telah habiskan sepanjang 2019.

Iya, bagi pelanggan – pelanggan Great Eastern Takaful. Klik link i-Get In Touch dan manakala E-Connect adalah bagi pelanggan pelanggan Great Eastern Life. Best ke Best?

Bantuan Prihatin Kumpulan M40 & B40

Kalau tak silap zaremi, hari ini RM 1000 akan di masukkan ke akaun bank bagi Bantuan Prihatin Kumpulan M40. Manakala B40, mereka telah pun mendapat seminggu lebih awal sebanyak RM 1500 one off. Jadi, zaremi sekali lagi memperingatkan anda yang mungkin pendapatan atau perniagaan sedikit terkesan akibat MCO ini. Masanya untuk bijak menggunakan ang bantuan prihatin rakyat. Bahkan KWSP juga boleh di keluarkan sama sebanyak RM 500 selama 12 bulan juga adalah usaha kerajaan untuk memastikan rakyat boleh menruskan kehidupan dan kelangsungan hidup anda MCO atau Perintaj Kawalan Pergerakan masih belum selesai.

Akhir kata, sila duduk di rumah. Pastikan kita sama sama tangani untuk memberhentikan rangkaian covid – 19 ini dengan kadar segera. Saya juga tidak sabar nak mula bekerja dan jumpa dengan pelanggan – pelanggan saya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

Aktiviti kami berjalan seperti biasa sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP)

Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan yang berkuat kuasa dari 18 Mac 2020 sehingga kini. Saya dan team masih ON dengan perjumpaan mingguan. Alhamdulillah, respon yang di berikan dari mereka cukup positif. Walaupun terpaksa bekerja dari rumah. Mereka berikan komitmen penuh pada setiap hari Selasa Malam dan setiap hari Sabtu Pagi tanpa prejudis.

Anda boleh tengok gambar ‘screen short’ yang sempat kami kongsikan ‘weekly meeting’ sepanjang PKP berjalan.. Hebat kan semangat mereka.

Cara Daftar ‘Sign Up’ Pelan Takaful Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP)

Tidak semudah yang di fikirkan untuk bekerja dari rumah ‘Work From Home‘. Ia nampak macam mudah, namun bagi mereka yang memiliki anak yang masih kecil. Sangat teruji dengan melayan kerenah mereka di rumah. Kita perlu bijak untuk mencari masa dan ‘educate‘ mereka dari ‘ time’ berapa untuk kita siapkan tugasan kerja. Pada ketika ini juga, pasangan kitalah orang yang paling penting bagi memahami tugasan kita sebagai perunding takaful.

Untuk pengetahuan anda, kami di ‘front liner‘ di sini. Masih menerima permohonan daftar ‘sign up’ Pelan Takaful walaupun Perintah Kawalan Pergerakan sedang berjalan. Kerana, pada ketika ini dan saat ini. Manfaat perlindungan dari virus Covid 19 amat sangat di perlukan.

Non Face To Face(NFTF) ini telah memberikan peluang kepada bakal pelanggan untuk mendapatkan sijil takaful dengan lebih mudah. Caranya sangat mudah,

  1. Dapatkan maklumat/info mengenai Pelan Takaful yang di cadangkan oleh Wakil Takaful mengikut keperluan anda.
  2. Proses ‘penguderaitan’ mudah lulus sekiranya tidak ada masalah/sejarah kesihatan.
  3. Emailkan ic depan dan belakang mengikut format(rujuk wakil takaful).
  4. Ruangan tandatangan tidak di perlukan sepanjang PKP(rujuk wakil takaful)
  5. Sediakan pembayaran pertama seperti Pelan yang di cadangkan(rujuk wakil takaful)
  6. Selesai

Oya, berita baik kepada semua pelanggan – pelanggan Great Eastern Takaful. Anda akan menerima manfaat tambahan automatik sekirangnya di sahkan positif covid 19. Malah pasangan anda dan anak – anak anda di lindungi sama manfaat tersebut. Anda boleh klik info tentang manfaat tambahan yang di sediakan. Tiada borang permohonan perlu di lengkapkan, Ianya PERCUMA selagi anda memiliki sijil takaful yang masih aktif. Bagus bukan?

Lagi Berita Baik

Anda dah tonton video i – Great Harapan Plus? Syarikat Great Eastern Takaful telah melanjutkan permohonan yang sepatutnya berakhir 31 Mac kepada 30 April 2020. Ia adalah satu satunya permohonan yang di jamin lulus tanpa perlu ‘medical checkup’ atau ‘laporan perubatan hospital’ jika anda memiliki masalah kesihatan. Ini lah masa untuk anda panggil kami review perlindungan takaful anda dan pasangan anda. Klik berita baik untuk info tersebut iya.

Akhir kata, sila duduk di rumah. Pastikan kita sama sama tangani untuk memberhentikan rangkaian covid – 19 ini dengan kadar segera. Saya juga tidak sabar nak mula bekerja dan jumpa dengan pelanggan – pelanggan saya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

i-Great Harapan Plus di reka untuk Tersayang

Pernahkah anda memohon perlindungan Takaful tetapi permohonan Takaful anda di tolak? Ia ada beberapa sebab kenapa permohonan polisi takaful anda di tolak. Salah satu nya yang biasa saya terima ialah di sebabkan sejarah kesihatan. Contohnya darah tinggi, kencing manis, slipdisc, jantung dan sebagainya

Kita kecewa kerana keperluan yang kita betul inginkan tdak dapat di hajati dan ada sesetengah syarikat takaful meletakkan tambahan harga(loading). Jadi lebih sedih lagi adalah kalau orang yang bawa ‘income‘ meninggal dunia pada waktu yang lebih awal. Maksudnya di sini, dalam ketika anak anak masih kecil atau masih lagi bersekolah.

Saya sudah ada Polisi Takaful dengan Majikan

Selain dari masalah kesihatan, saya juga selalu di tolak(rejection) dengan alasan ‘syarikat tempat saya bekerja sudah sediakan polisi insurans perlindungan takaful‘. Kajian dari focusmalaysia.my menjelaskan 10 rakyat Malaysia hanya 5 sahaja yang memiliki insurans/takaful. Daripada 5 ini, hanya seorang sahaja yang mempunyai perlindungan yang besar atau cukup. Ini bermaksud ramai yang tidak ada polisi insirans atau sijil takaful dan juga tidak cukup. Iaitu jumlah perlindungan yang di sediakan oleh syarikat tempat beliau bekerja atau yang di ambil dari mana mana syarikat insurans/takaful adalah sedikit jumlah perlindungannnya.

Kebanyakkan alasan yang di buat – buat dan di reka – reka.

Sudah lebihi 10 tahun saya berada di dalam industri insurans ini, syukur alhamdulillah saya masih di beri kekuatan untuk terus lama dan aktif dalam kerjaya murni ini. Mereka bukan tidak ada duit untuk mendapatkan polisi insurans atau perlindungan takaful dari syarikat luar. Tetapi pendidikan(edication) mengenai pengurusan risiko masih lemah dan rendah. Kesedaran kita mengenai beringat sebelum terkena tidak berkesan kerana ‘belum kena kat aku, jadi kenapa aku perlu risau’. Alasan yang di buat buat dan di reka – reka adalah biasa dan itu adalah cara sesetengah rakyat Malaysia untuk menjadikan sebab utama saya tak perlukan polisi isnurans/takaful.

Antara alasan popular ialah
1. Mahal lah
2. Nanti nantilah
3. Banyak soalan la nak kena jawab
4.Saya masih muda dan sihat
5.Saya belum perlu dan bersedia
6.Saya tiada masa untuk dengar,sibuk
7.Bole saya fikir dulu,bagi saya sedikit masa
8.Kalau ada masalah kesihatan, boleh ke?

Sayangi Orang Tersayang dengan i-Great Harapan Plus

Berita baik untuk anda yang sedang mencari perlindungan Takaful yang pernah permohonan di tolak atau kengkangan kewangan tetapi ingn sekurang kurangnya ada 1 Polisi Takaful. Ini adalah masanya. Tawaran yang baik tidak selalunya datang, jadi sebelum ia berakhir dan tidak kembali.

Anda mungkin boleh pertimbangkan manfaat yang di sediakan di sini. Kena dengan harganya yang bermula dari RM 14 perempuan berumur 19 – 25 dan RM 23 untuk lelaki berumur RM 19 – 25. Dengan Jumlah perlindungan RM 50 000. Menarik bukan?Kempen ini adalah waktu terhad dari 1 February lalu dan berakhir pada 31 Mac 2020

Apakah manfaat i-Great Harapan Plus

Tonton video 1 minit ini untuk promo i-Great Harapan Plus. Cepat hubungi zaremi untuk mendapatkan manfaat ini buat yang tersayang.

Anda jangan risau,Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP), saya masih bekerja dari rumah dan saya sedia untuk membantu anda mendapatkan Pelan Perlindungan Takaful untuk yang tersayang. Kami di berikan kelonggaran untuk Non Face To Face (NFTF) mendaptakan tanda tangan sepanjang Covid 19 ini.

Klik hubungi zaremi othman untuk pertanyaan lanjut.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

Covid-19 manfaat tambahan untuk Pelanggan Great Eastern Takaful

18 Mac lalu, arahan bagi perintah kawalan pergerakan telah di umumkan oleh perdana menteri kita YAB Muhyiddin Yassin.

Susulan dari pengumuman tersebut, maka ada yang menganggap ini ialah ‘lock down’ yang pastinya tidak boleh keluar rumah. Atas keadaan cemas ini, maka netizen mula membeli ‘stock’ makanan dengan jumlah yang banyak. Ada yang panggil ‘panic buying’ seoalah – olah macam tiada hari untuk esok.

Keadaan jadi bertambah buruk lagi apabila pengumuman untuk semua intitusi pendidikan dan beberapa sektor kerajaan dan swasta di makumkan tutup sehingga 31 Mac 2020. Atas makluman ini, maka ramailah di antara mereka yang membuat keputusan untuk pulang ke kampung halaman masing – masing.

Sehingga setakat ini,kes Covid-19 kian meningkat dan jumlah kematian turut sama meningkat. Atas prihatin dan sokongan pelanggan Great Eastern Takaful. 3 manfaat baru di sediakan khas untuk mereka yang Di sahkan positif Covid 19. Tambahan manfaat ini Berkshire sehingga 31 Disember 2020 atau dana dari ‘Financial Assistance’ sebanyak RM 1 JUTA yang mana lebih awal.

3 Manfaat Tambahan Pelanggan Great Eastern Takaful

Apakah manfaat pertama yang disediakan oleh Great Eastern Takaful?Elaun hospital sebanyak RM 200 sehingga 60 hari andai anda di kuarantin mana mana hospital kerajaan yang daftarkan bagi rawatan Covid-19.

Manfaat kematian sebanyak RM 20 000 bagi pesakit Covid-19 dan Akhir sekali ialah semua manfaat yang di sebutkan di atas akan turut di sediakan kepada pasangan anda dan anak anda (bagi 18 tahun ke bawah)

Semua manfaat yang di sebutkan di atas kuat kuasa serta merta dan tidak ada tempoh menunggu bagi pesakit yang di sahkan positif Covid19.

Okay, semoga dengan perkongsian kali ni, anda dapat sesuatu yang bermanfaat semasa perintah kawalan pergerakan.

StayHome iya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

13 Panel Bank Great Eastern Takaful

Baru baru ini kita di kejutkan dengan berita kematian 23 penghuni Tahfiz Darul Quran Ifftifaqiyah ,Taman Datuk Keramat.

Pada awal kejadian ini ,macam macam spekulasi keluar yang antaranya Continue reading

90 Senarai Hospital Panel Great Eastern

Sudah kah anda memiliknya satu ?Ini soalan lazim yang selalu di tanya oleh agent agent ansurans / takaful jikalau mereka membuat survey tentang ‘ medical card’.Atau soalan ini akan di tanya oleh ‘doctor’ sendiri apabila mendapat rawatan nya di mana – mana ‘clinic‘ atau hospital.

Saya tertarik dengan satu cerita viral dari sebuah syarikat Continue reading

Selamat Kembali Bertugas

Selamat kembali bertugas seluruh warga Malaysia .Bertuah sungguh negara kita berjaya memperolehi kemenangan besar bagi sukan sea 2017 .Jumlah emas berjaya di kumpulkan sebanyak 145 .Tahniah sekali lagi untuk semua atlit Malaysia yang berusaha keras untuk bangkit bersama meraih kejayaan .Kejayaan besar kita menang dengan jumlah pingat keseluruhan 323 sungguh mengujakan ,lantaran Continue reading

Plan Takaful I Great Amal

Adakah anda masih ingat tragedi kren jatuh di tanah suci?September 2015  ,iaitu hampir 2 tahun tragedi ngeri ini menjadi sejarah kemalangan maut di Kota Mekah .Apa yang zaremi ingin kongsikan kepada anda artikel minggu ini ialah Continue reading

50 Peratus Caj Hospital Kerajaan Di Naikkan Disember 2016/Jan 2017

Bil Hospital 2017Gempar 1 Malaysia apabila satu berita yang kurang enak untuk di dengar apabila Caj Hospital Kerajaan di jangka naik sebanyak 50%.

Saya sempat dapatkan surat khabar Kosmo di hadapan dada akbar ini terpampang bil yang sememangnya sudah patut di naikkan kerana sejak dari tahun 1982 belum pernah ada apa apa perubahan caj bagi Hospital Kerajaan.

Tambah Kementerian Kesihatan lagi antara caj yang akan di kenakan tambahan adalah Continue reading

5 Sebab Permohonan Takaful Anda Di Tolak

5 Sebab Permohonan Takaful Di TolakSuatu masa dahulu ,ansurans agak sukar untuk di jual.Ini kerana kepercayaan orang ramai terhadap produk atau ‘benefit’ sangat di ragui.Adake ,boleh ke,boleh claims ke?

Soalan seperti ini menyebabkan orang tidak begitu yakin ,tambahan pula jika agent yang datang ‘approach‘ adalah agent baru dalam industri kurang 1 tahun .Mereka perlukan sokongan dan kepercayaan untuk mereka dapat lama dalam industri ini.Pengalaman sendiri bagaimana Continue reading