Selamat Hari Merdeka 2017

Siapa ada menonton bola malam tadi?Zaremi percaya seluruh rakyat Malaysia tidak kira peringkat umur menyaksikan sama perlawanan akhir antara Malaysia – Thailand di Stadium Shah Alam malam tadi.

Awal permainan sudah kelihatan hujan mula membasahi padang stadium ,dan keadaan bermain di dalam padang basah memang Continue reading

Juara Tidak Pernah Mengalah

Juara Rekrut Takaful TeramaiSabtu lalu,zaremi baru sahaja balik dari Jemputan Raya Celebration 2016 di DoubleTree Hillton Hotel anjuran Great Eastern Takaful.

Jemputan ini adalah jemputan yang di pilih khas berdasarkan
akitivi Jualan Peribadi Konsisten Agent pada bulan Jun dan Julai.

Alhamdulillah ,ia hasil dari kerja keras dari pasukan agensi Supreme Power juga sokongan dan kepercayaan dari pelanggan zaremi Continue reading

MILIK AYAH & IBU…RAMAI YANG TAK TAHU…

Terdapat sebuah pertanyaan di suatu Majlis Taklim. Suatu saat pada sesi tanya jawab kajian.

Penanya: Wahai Syeikh, Ibuku tinggal menumpang bersamaku dirumahku dan terjadi masalah antara Beliau dengan isteriku.

Syeikh: Ulangi pertanyaanmu..!!

Penanya: Ibuku tinggal menumpang bersamaku di rumahku.

Syeikh: Cuba ulangi pertanyaanmu..!!

Penanya: Ibuku tinggal menumpang bersamaku di rumahku.

Syeikh: Ulangi lagi pertanyaanmu..!!

Penanya: Ibuku tinggal menumpang bersamaku.

Syeikh: Ulangi sekali lagi pertanyaanmu..!!

Penanya: Wahai Syeikh, tolong biarkan aku menyelesaikan dulu pertanyaanku, jangan anda potong.

Syeikh: Pertanyaanmu salah, yang benar engkaulah yang hidup menumpang pada ibumu, meski rumah itu milikmu dan atas namamu..

Penanya: Iya Syeikh, kalau demikian selesai sudah permasalahannya..

Syeikh: Jangan durhaka wahai anak, jangan durhaka wahai menantu..!!
Kamu dengan seluruh hartamu adalah milik ibumu.

RasululLah SAW bersabda Continue reading

Perlu ke Nak Ada Medical Card Kalau Company Dah Cover

insuredHa macamana?Perlu ke?Ini soalan biasa kita dengar kebanyakkan eksekutif eksekutif muda  yang bekerja di syarikat syarikat besar.

Jawapan saya ialah Perlu.Lagi awal lagi bagus sebelum datang penyakit yang tidak kita ketahui better apply.Kalau sudah sakit permohonan untuk lulus agak sedikit sukar sebenarnya.

Sabar pembaca yang budiman.Ini bukan sebab saya hendak menjual medical card tersebut.Tetapi saya ada 2 sebab penting Continue reading

Nahas MH17

MH1717 Julai lalu,kita di kejutkan dengan satu inseden besar.Ia melibatkan sebuah pesawat Malaysia MH17 yang baru sahaja berlepas dari Amsterdam ke Kuala Lumpur.

Amat mengejutkan saya dan seluruh warga Malaysia kerana kejadian insiden pesawat MAS sekali lagi berlaku selepas kejadian kehilangan MH 370.Insiden ini lebih menyayat hati kerana menjadi mangsa serangan 2 negara besar antara Ukrain dan Rusia.

Jumlah penumpang yang di kenal pasti terkorban adalah seramai 283 dan 30 daripada penumpang adalah warganegara Malaysia.Ini di tambah lagi dengan 15 kru dari kakitangan MAS.

Sedih melihat berita ensiden ini apabila melihat ahli keluarga mereka tidak menyangka ia berlaku pada ketika umat islam sedang menjalani ibadat puasa.Bahkan kedatang mereka adalah untuk berjumpa ahli keluarga melepaskan rindu dan serta merancang untuk meraikan hari raya aidilfitri yang bakal tiba.

Kotak HitamSemoga keluarga waris terus tabah dan cekal dengan ujian yang sangat hebat ini.Oya,hari ini berita mengenai kotak hitam telah pun dijumpai dan bakal bawa pulang ke Malaysia tidak lama lagi.Saya doakan juga semoga urusan bawa pulang jenazah serta kru kru yang terlibat dalam operasi Nahas MH 17 selamat kembali ke tanah air.

Ingatan untuk saya serta semua pembaca yang budiman.Sayangi keluarga anda seperti mana anda menyanyangi diri sendiri.Semoga kita memperolehi rahmat dan kebaikan dari dia yang maha kuasa.

Pelan Simpanan Takaful Yang Semua Mampu Milik

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat rakan yang saya hormati.Minggu ini Takaful Hajiadalah minggu yang terakhir bulan Mei 2014.Kita akan masuk ke bulan Jun tidak lama lagi dan secara tidak sedar,bulan Ramadhan yang penuh rahmat dan keberkatan akan muncul tidak lama lagi.

Saya tertarik untuk kongsikan dengan anda semua rakan muslim dan muslimah yang di kasihi iaitu Pelan Simpanan Takaful yang membantu anda melengkapkan urusan rukun islam ke 5 iaitu menunaikan haji.Bahkan Pelan simpanan ini juga membantu anda menyediakan wang belanja RM800 sebagai hadiah saguhati bagi perbelanjaan Umrah/Haji(tertakluk terma dan syarat).Mungkin anda ada hajat dan impian untuk diri sendiri mahupun orang yang anda kasihi iaitu ibu atau bapa sebagai hadiah membalas budi dan jasa mereka.Apa salahnya.kan!Jika anda berminat untuk mendapatkan info lanjut,anda boleh klik http://zaremiothman.com/produk/skim-simpanan-umrah-haji/ atau quotation percuma di http://zaremiothman.com/borang/quotation/ bagi mendapatkan pelan quotation secara percuma.Atau mungkin lebih mudah jika terus hubungi saya di talian 012-6195700 untuk pertanyaan lanjut.Selamat menjalankan tugas semua.