Muat Turun Penyata Tahunan Takaful di i-Get In Touch

Jumaat lalu, YAB Muhyiddin Yassin telah memaklumkan Perintah Kawalan Pergerakan akan di lanjutkan lagi untuk 14 hari. Iaitu 2 minggu lagi kita akan ‘stay at home’

Dan untuk makluman anda juga, ‘tax submission’ bagi tahun 2019 juga telah di lanjutkan 2 bulan yakni sehingga 30 Jun 2020. Jadi pastikan anda jangan terlupa dan tolong elakkan ‘last minute submission’

Portal khas pelanggan Great Eastern Takaful

Seperti artikel artikel yang sebelum ini, zaremi ada kongsikan cara daftar online takaful. Bole klik INFO bagi mendapatkan maklumat tersebut. Zaremi percaya masih ramai lagi yang belum membuat ‘submission tax’ 2019 kerana sibuk urusan di rumah. Rupanya di rumah lebih sibuk di bandingkan kerja di pejabat.

Anyway, zaremi hanya ingin memperingatkan kepada semua pelanggan – pelanggan zaremi. Buat lah awal sebelum terlupa. Ambil sejam ke 2 jam untuk duduk dan buka laptop sekejap. Sebaik – baiknya di awal pagi jam 8.30am. Waktu anak – anak belum bangun, kita siapkan sekejap ‘submission tax 2019’ kita. Sekurang kurangnya, kita tidak tergopoh gopoh untuk meletakkan nilai perbelanjaan kita sepanjang 2019.

Tips ke dua ialah, maklumkan kepada pasangan anda. Saya perlukan bantuan untuk siapkan laporan ‘submission tax 2019’. Jika tidak nanti, ada penalti yang bakal di kenakan bagi ‘submission’ yang lewat. Kalau anda kurang mahir, lantik lah isteri anda sebagai menteri kewangan anda. Nah, sekarang masing masing akan lebih faham perbelanjaan yang mana kita telah habiskan sepanjang 2019.

Iya, bagi pelanggan – pelanggan Great Eastern Takaful. Klik link i-Get In Touch dan manakala E-Connect adalah bagi pelanggan pelanggan Great Eastern Life. Best ke Best?

Bantuan Prihatin Kumpulan M40 & B40

Kalau tak silap zaremi, hari ini RM 1000 akan di masukkan ke akaun bank bagi Bantuan Prihatin Kumpulan M40. Manakala B40, mereka telah pun mendapat seminggu lebih awal sebanyak RM 1500 one off. Jadi, zaremi sekali lagi memperingatkan anda yang mungkin pendapatan atau perniagaan sedikit terkesan akibat MCO ini. Masanya untuk bijak menggunakan ang bantuan prihatin rakyat. Bahkan KWSP juga boleh di keluarkan sama sebanyak RM 500 selama 12 bulan juga adalah usaha kerajaan untuk memastikan rakyat boleh menruskan kehidupan dan kelangsungan hidup anda MCO atau Perintaj Kawalan Pergerakan masih belum selesai.

Akhir kata, sila duduk di rumah. Pastikan kita sama sama tangani untuk memberhentikan rangkaian covid – 19 ini dengan kadar segera. Saya juga tidak sabar nak mula bekerja dan jumpa dengan pelanggan – pelanggan saya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

Aktiviti kami berjalan seperti biasa sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP)

Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan yang berkuat kuasa dari 18 Mac 2020 sehingga kini. Saya dan team masih ON dengan perjumpaan mingguan. Alhamdulillah, respon yang di berikan dari mereka cukup positif. Walaupun terpaksa bekerja dari rumah. Mereka berikan komitmen penuh pada setiap hari Selasa Malam dan setiap hari Sabtu Pagi tanpa prejudis.

Anda boleh tengok gambar ‘screen short’ yang sempat kami kongsikan ‘weekly meeting’ sepanjang PKP berjalan.. Hebat kan semangat mereka.

Cara Daftar ‘Sign Up’ Pelan Takaful Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP)

Tidak semudah yang di fikirkan untuk bekerja dari rumah ‘Work From Home‘. Ia nampak macam mudah, namun bagi mereka yang memiliki anak yang masih kecil. Sangat teruji dengan melayan kerenah mereka di rumah. Kita perlu bijak untuk mencari masa dan ‘educate‘ mereka dari ‘ time’ berapa untuk kita siapkan tugasan kerja. Pada ketika ini juga, pasangan kitalah orang yang paling penting bagi memahami tugasan kita sebagai perunding takaful.

Untuk pengetahuan anda, kami di ‘front liner‘ di sini. Masih menerima permohonan daftar ‘sign up’ Pelan Takaful walaupun Perintah Kawalan Pergerakan sedang berjalan. Kerana, pada ketika ini dan saat ini. Manfaat perlindungan dari virus Covid 19 amat sangat di perlukan.

Non Face To Face(NFTF) ini telah memberikan peluang kepada bakal pelanggan untuk mendapatkan sijil takaful dengan lebih mudah. Caranya sangat mudah,

  1. Dapatkan maklumat/info mengenai Pelan Takaful yang di cadangkan oleh Wakil Takaful mengikut keperluan anda.
  2. Proses ‘penguderaitan’ mudah lulus sekiranya tidak ada masalah/sejarah kesihatan.
  3. Emailkan ic depan dan belakang mengikut format(rujuk wakil takaful).
  4. Ruangan tandatangan tidak di perlukan sepanjang PKP(rujuk wakil takaful)
  5. Sediakan pembayaran pertama seperti Pelan yang di cadangkan(rujuk wakil takaful)
  6. Selesai

Oya, berita baik kepada semua pelanggan – pelanggan Great Eastern Takaful. Anda akan menerima manfaat tambahan automatik sekirangnya di sahkan positif covid 19. Malah pasangan anda dan anak – anak anda di lindungi sama manfaat tersebut. Anda boleh klik info tentang manfaat tambahan yang di sediakan. Tiada borang permohonan perlu di lengkapkan, Ianya PERCUMA selagi anda memiliki sijil takaful yang masih aktif. Bagus bukan?

Lagi Berita Baik

Anda dah tonton video i – Great Harapan Plus? Syarikat Great Eastern Takaful telah melanjutkan permohonan yang sepatutnya berakhir 31 Mac kepada 30 April 2020. Ia adalah satu satunya permohonan yang di jamin lulus tanpa perlu ‘medical checkup’ atau ‘laporan perubatan hospital’ jika anda memiliki masalah kesihatan. Ini lah masa untuk anda panggil kami review perlindungan takaful anda dan pasangan anda. Klik berita baik untuk info tersebut iya.

Akhir kata, sila duduk di rumah. Pastikan kita sama sama tangani untuk memberhentikan rangkaian covid – 19 ini dengan kadar segera. Saya juga tidak sabar nak mula bekerja dan jumpa dengan pelanggan – pelanggan saya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

13 Panel Bank Great Eastern Takaful

Baru baru ini kita di kejutkan dengan berita kematian 23 penghuni Tahfiz Darul Quran Ifftifaqiyah ,Taman Datuk Keramat.

Pada awal kejadian ini ,macam macam spekulasi keluar yang antaranya Continue reading

Plan Takaful I Great Amal

Adakah anda masih ingat tragedi kren jatuh di tanah suci?September 2015  ,iaitu hampir 2 tahun tragedi ngeri ini menjadi sejarah kemalangan maut di Kota Mekah .Apa yang zaremi ingin kongsikan kepada anda artikel minggu ini ialah Continue reading

1200 Lagi Takaful Advisor Di Perlukan Segera

1200 Lagi Takaful Advisor Di PerlukanSaya jangkakan pada tahun 2016 ini adalah sebenarnya tahun untuk kita mencari peluang apa yang boleh di capai dari kita menunggu peluang datang sendiri.

Berita mengenai penutupan beberapa cawangan bank bank besar sudah berlaku dan ia sekarang menjadi viral kepada beberapa laman sosial sekarang.

Ini menandakan rancangan mengurangkan kos pengurusan oleh Syarikat Perbankan Continue reading

Lebih Awal Sertai Industri Ini Lebih Besar Peluang untuk Berjaya Bersama

Business Opportunity ConventionSyukur alhamdulillah ,sabtu lalu Program yang di anjurkan oleh Great Eastern Takaful berjalan baik dan lancar.Semestinya agak sukar untuk pastikan segalanya sempurna namun pasukan kami mendapat bantuan dari warga kerja Great Eastern Takaful sendiri.

Terus terang saya katakan bukan mudah untuk mengajak kawan kita untuk hadir program program seperti ini.Katanya ini mesti tak ubah macam MLM.Multi Level Marketing yang mungkin pernah meraka terkena suatu masa dahulu.Ada juga Continue reading

Senarai Bank Panel Great Eastern Takaful

Menara Great EasternSyukur alhamdulillah,sekali lagi kita bertemu kembali untuk ruangan artikel saya yang terbaru setelah balik bertugas dari cuti Aidilfitri tempoh hari.

Bagaimana anda rasa?seronok atau biasa biasa?atau ada antara anda runsing akbibat terlebih belanja pada bulan puasa yang lalu.

Merancang untuk berbelanja.

Kita sangat mudah terpengaruh dengan Continue reading

Perlu ke Nak Ada Medical Card Kalau Company Dah Cover

insuredHa macamana?Perlu ke?Ini soalan biasa kita dengar kebanyakkan eksekutif eksekutif muda  yang bekerja di syarikat syarikat besar.

Jawapan saya ialah Perlu.Lagi awal lagi bagus sebelum datang penyakit yang tidak kita ketahui better apply.Kalau sudah sakit permohonan untuk lulus agak sedikit sukar sebenarnya.

Sabar pembaca yang budiman.Ini bukan sebab saya hendak menjual medical card tersebut.Tetapi saya ada 2 sebab penting Continue reading

7 Tips Tambah Pendapatan Sampingan

Never Give UpHari ini dalam sejarah,awal April lalu.Kita di kejutkan dengan Cukai Good Service Tax(GST).Pelbagai ‘respon’ dan ‘ketidakpuashati’ rakyat Malaysia mengenai isu ini.Malah 2 minggu sebelum 1 April 2015,saya mendapat banyak panggilan dari pelanggan pelanggan saya bertanyakan tentang Ansuran/Takaful yang mereka ambil di kenakan caj tambahan atau tidak?Saya cuba cari artikel menarik yang boleh saya kongsikan kepada pembaca semua apa yang boleh kita pelajari kesan GST yang di kenakan oleh kerajaan kepada kita seluruh rakyat Malaysia.

Kalau anda perasan iya,ada banyak perubahan Continue reading

Dialisis Buah Pinggang Pada Usia 31

IMG_20141001_143437

Hai assalamualaikum w.b.t dan salam kasih sayang dari saya untuk anda semua.Bagaimana aktiviti sepanjang cuti sekolah ini?Apakah jadual anda sama seperti biasa atau sibuk dengan anak anak meluangkan masa bersama sama dengan mereka.

Artikel minggu ini adalah sedikit perkongsian seorang

Continue reading