13 Panel Bank Great Eastern Takaful

Baru baru ini kita di kejutkan dengan berita kematian 23 penghuni Tahfiz Darul Quran Ifftifaqiyah ,Taman Datuk Keramat.

Pada awal kejadian ini ,macam macam spekulasi keluar yang antaranya Continue reading

Plan Takaful I Great Amal

Adakah anda masih ingat tragedi kren jatuh di tanah suci?September 2015  ,iaitu hampir 2 tahun tragedi ngeri ini menjadi sejarah kemalangan maut di Kota Mekah .Apa yang zaremi ingin kongsikan kepada anda artikel minggu ini ialah Continue reading

1200 Lagi Takaful Advisor Di Perlukan Segera

1200 Lagi Takaful Advisor Di PerlukanSaya jangkakan pada tahun 2016 ini adalah sebenarnya tahun untuk kita mencari peluang apa yang boleh di capai dari kita menunggu peluang datang sendiri.

Berita mengenai penutupan beberapa cawangan bank bank besar sudah berlaku dan ia sekarang menjadi viral kepada beberapa laman sosial sekarang.

Ini menandakan rancangan mengurangkan kos pengurusan oleh Syarikat Perbankan Continue reading

Lebih Awal Sertai Industri Ini Lebih Besar Peluang untuk Berjaya Bersama

Business Opportunity ConventionSyukur alhamdulillah ,sabtu lalu Program yang di anjurkan oleh Great Eastern Takaful berjalan baik dan lancar.Semestinya agak sukar untuk pastikan segalanya sempurna namun pasukan kami mendapat bantuan dari warga kerja Great Eastern Takaful sendiri.

Terus terang saya katakan bukan mudah untuk mengajak kawan kita untuk hadir program program seperti ini.Katanya ini mesti tak ubah macam MLM.Multi Level Marketing yang mungkin pernah meraka terkena suatu masa dahulu.Ada juga Continue reading

Senarai Bank Panel Great Eastern Takaful

Menara Great EasternSyukur alhamdulillah,sekali lagi kita bertemu kembali untuk ruangan artikel saya yang terbaru setelah balik bertugas dari cuti Aidilfitri tempoh hari.

Bagaimana anda rasa?seronok atau biasa biasa?atau ada antara anda runsing akbibat terlebih belanja pada bulan puasa yang lalu.

Merancang untuk berbelanja.

Kita sangat mudah terpengaruh dengan Continue reading

Perlu ke Nak Ada Medical Card Kalau Company Dah Cover

insuredHa macamana?Perlu ke?Ini soalan biasa kita dengar kebanyakkan eksekutif eksekutif muda  yang bekerja di syarikat syarikat besar.

Jawapan saya ialah Perlu.Lagi awal lagi bagus sebelum datang penyakit yang tidak kita ketahui better apply.Kalau sudah sakit permohonan untuk lulus agak sedikit sukar sebenarnya.

Sabar pembaca yang budiman.Ini bukan sebab saya hendak menjual medical card tersebut.Tetapi saya ada 2 sebab penting Continue reading

7 Tips Tambah Pendapatan Sampingan

Never Give UpHari ini dalam sejarah,awal April lalu.Kita di kejutkan dengan Cukai Good Service Tax(GST).Pelbagai ‘respon’ dan ‘ketidakpuashati’ rakyat Malaysia mengenai isu ini.Malah 2 minggu sebelum 1 April 2015,saya mendapat banyak panggilan dari pelanggan pelanggan saya bertanyakan tentang Ansuran/Takaful yang mereka ambil di kenakan caj tambahan atau tidak?Saya cuba cari artikel menarik yang boleh saya kongsikan kepada pembaca semua apa yang boleh kita pelajari kesan GST yang di kenakan oleh kerajaan kepada kita seluruh rakyat Malaysia.

Kalau anda perasan iya,ada banyak perubahan Continue reading

Dialisis Buah Pinggang Pada Usia 31

IMG_20141001_143437

Hai assalamualaikum w.b.t dan salam kasih sayang dari saya untuk anda semua.Bagaimana aktiviti sepanjang cuti sekolah ini?Apakah jadual anda sama seperti biasa atau sibuk dengan anak anak meluangkan masa bersama sama dengan mereka.

Artikel minggu ini adalah sedikit perkongsian seorang

Continue reading

Cara Sebenar Delivered Policy Pelanggan

cara sebenar delivered policyHai assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat pembaca yang budiman.

Bagaimana aktiviti minggu ini?Adakah anda sangat sibuk dengan tugasan kerja di pejabat atau urusan anak anak yang bakal tamat sessi persekolahan tidak lama lagi.

Artikel minggu ini yang ingin saya kongsikan kepada rakan budiman yang saya kasihi ialah cara sebenar ‘delivered policy’ pelanggan.

Jika anda perasan,policy ansurans yang anda beli rata rata nya adalah di dalam bahasa inggeris.Terma terma yang ada kala nya kita sebagai orang yang buakn dalam industri ansurans pasti tidak faham maksud yang di sampaikan.

Minggu ini rakan seperjuangan saya,Tn Mohd Zulkiffli berkongsi cara sebenar dan bagaimana untuk menjelaskan ‘term term’ penting supaya pihak pelanggan tidak salah faham semasa berlaku sesuatu tuntutan.Ini sangat penting kerana ia melibatkan integriti seseorang agent itu menjalankan tugas juga mewakili Syarikat Ansurans No 1 di Malaysia.

Setiap pelan ansurans/takaful memiliki ‘term’ yang berbeza.Apatah lagi antara seuah syarikat dengan syarikat yang lain.Memang nampak sama perlindungan dan nilai tuntutan,namun saya nasihatkan agar anda mendapatkan semuala ‘agent servising’ anda bagi menjelaskan semula pelan ‘benefit’ yang anda ambil suatu ketika dahulu.

Ingin dapatkan Pelan Quotation?Simpanan Pendidikan Anak atau Simpanan Kad Perubatan Hospital?Klik butang di bawah.Pihak kami akan membantu anda bagi menyiapkan Pelan quotation tersebut.free-quote2

Selamat Hari Raya Aidiladha

IMG-20141004-WA0002Hai assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera pembaca yang budiman.Salam aidil adha buat seluruh umat islam yang menyambut Hari Raya Korban juga Saya doakan jemaah jemaah haji mendapat haji mabrul.Selamat menjalani ibadat haji di sana.

Artikel minggu ini yang ingin saya bawakan kepada anda pembaca yang budiman adalah Minyak oh Minyakisu panas mengenai minyak Ron-95.Isu ini sangat sensitif untuk di bincangkan.Namun,saya tidak mahu mengambil bahagian untuk mengutuk mana mana pihak.Cukuplah saya post sedikit gambar yang boleh saya kongsikan dengan anda pembaca yang budiman.

Saya tahu rakyat malaysia kreatif.Dalam 1 hari,kita mampu bina idea idea luarbiasa sampaikan lucu hati saya melihat post post menarik di facebook saya.

Apa yang boleh kita belajar?

Saya teringat zaman saya kecil kecil dahulu.Kereta beratur panjang di stesen minyak rumah sayaBaik kereta besar mahupun kereta kecil.Apatah lagi motosikal.Saya masa tu tak faham dilema orang bekerja.Mereka rush balik awal untuk isi ‘full tank’.Tahun ini sekali lagi,perkara itu berlaku lagi.Saya belajar dari situasi ini ialah pendidikan adalah sangat penting.

Saya bukan seorang pakar ekonomi,cuma kenaikan RM0.10 atau RM0.20 harga minyak memang akan berlaku lagi.Yang menentukan adalah masa.Saya puji pihak kerajaan,jabatan jabatan yang berkaitan,pengusaha pengusaha minyak,juga kakitangan minyak.Mereka berjaya merahsiakan maklumat harga minyak akan naik.

Saat kita baru sahaja masuk 1 Oktober 2014,bekerja dan menguruskan perusahaan.dan ada yang cuti di rumah untuk persiapan raya haji.Sekita jam 7.00 petang secara tiba tiba sahaja harga minyak Ron-95 naik RM0.20.Kita terus terkejut dan melompat wow!

Graf di syarikat syarikat Telco melonjak naik.Whatsup,email,skype,sms,phone terus di hebahkan yang minyak naik harga.Saya suka lihat startergi mereka.Berjaya mengikut rancangan.Tak faham takpe.

Kesan pada Ekonomi Keluarga

Keluar beberapa rintihan,mesej juga post yang kita minta kerajaan pertimbangkan.Ada juga kumpulan kumpulan yang ingin membuat bantahan dan demonstrasi jalanan rasa tidak puas hati harga minyak naik wei.

Mari kita muhasabah diri kita sekejap dengan membaca artikel saya ini.Sudah Tentu yang tertekan dan bengang ini adalah kumpulan yang hutang isi rumahnya lebih 50% dari pendapatan.Atau anda mempunyai tangungan yang banyak.Contoh anak yang sedang bersekolah,faktor kesihatan dan sebagainya.Cadangan saya,duduk semula dengan pasangan anda tentang bajet belanjawan keluarga anda.Nyatakan dengan jujur dengan pasangan anda.Anda ada baki RM10 je setiap bulan(contoh).

Iya nampak macam kelakar.Tapi ini lah yang saya lakukan dengan isteri saya semasa saya menghadapai masalah kewangan semasa menguruskan perniagaan satu ketika dahulu.Kita perlu ‘meeting’ dan bincangkan waktu tenang bukan waktu anak anak anda sedang melompat lompat di hadapan anda.

Bagi orang bujang yang terasa impaknya.Saya juga cadangkan anda mulakan perniagaan sekarang.Perhatikan dilema abang dan kakak anda sekarang.Mereka sangat tertekan dan rasa ingin undurkan masa jikalau boleh.Sementara belum ada apa apa tangungan dan badan masih sihat.Ambil lah peluang ini sebagai persediaan awal.

Satu Keluarga Satu Perniagaan

Saya ada cadangan kepada anda yang boleh ambil idea saya.Satu keluarga satu perniagaan.Janalah pendapatan sampingan atau ‘part time job’ bagi menampung keperluan hidup anda sekarang.Beritahu pasangan anda,keluarga dan keluarga mertua kami sedang ‘retune’ ekonomi keluarga kami.2-3 tahun in sha allah akan pulih.Ya betul,inilah yang saya belajar dari guru saya berbangsa china.Mereka bukan sangat kaya.Tetapi mereka ada plan A dan Plan B untuk lalui kehidupan ini.

Berita baik bagi anda yang ingin mengubah ekonomi keluarga anda.Bersedia untuk belajar dan di ajar.Tidak mudah sentap dan boleh menerima teguran.Hubungi saya di talian 012-619 5700.Saya sedang mengumpulkan Pejuang Takaful yang berani,jujur dan rajin untuk menyertai skuad saya 2014.img1412093391588

Berminat untuk Serta saya?Hubungi

Mohd Zaremi OthmanJoin-Today-button
Great Eastern Takaful Leader
012-619 5700

Best Takaful