Selamat Kembali Bertugas

Selamat kembali bertugas seluruh warga Malaysia .Bertuah sungguh negara kita berjaya memperolehi kemenangan besar bagi sukan sea 2017 .Jumlah emas berjaya di kumpulkan sebanyak 145 .Tahniah sekali lagi untuk semua atlit Malaysia yang berusaha keras untuk bangkit bersama meraih kejayaan .Kejayaan besar kita menang dengan jumlah pingat keseluruhan 323 sungguh mengujakan ,lantaran Continue reading

1200 Lagi Takaful Advisor Di Perlukan Segera

1200 Lagi Takaful Advisor Di PerlukanSaya jangkakan pada tahun 2016 ini adalah sebenarnya tahun untuk kita mencari peluang apa yang boleh di capai dari kita menunggu peluang datang sendiri.

Berita mengenai penutupan beberapa cawangan bank bank besar sudah berlaku dan ia sekarang menjadi viral kepada beberapa laman sosial sekarang.

Ini menandakan rancangan mengurangkan kos pengurusan oleh Syarikat Perbankan Continue reading

Lebih Awal Sertai Industri Ini Lebih Besar Peluang untuk Berjaya Bersama

Business Opportunity ConventionSyukur alhamdulillah ,sabtu lalu Program yang di anjurkan oleh Great Eastern Takaful berjalan baik dan lancar.Semestinya agak sukar untuk pastikan segalanya sempurna namun pasukan kami mendapat bantuan dari warga kerja Great Eastern Takaful sendiri.

Terus terang saya katakan bukan mudah untuk mengajak kawan kita untuk hadir program program seperti ini.Katanya ini mesti tak ubah macam MLM.Multi Level Marketing yang mungkin pernah meraka terkena suatu masa dahulu.Ada juga Continue reading

Juara Tidak Pernah Mengalah

Juara Rekrut Takaful TeramaiSabtu lalu,zaremi baru sahaja balik dari Jemputan Raya Celebration 2016 di DoubleTree Hillton Hotel anjuran Great Eastern Takaful.

Jemputan ini adalah jemputan yang di pilih khas berdasarkan
akitivi Jualan Peribadi Konsisten Agent pada bulan Jun dan Julai.

Alhamdulillah ,ia hasil dari kerja keras dari pasukan agensi Supreme Power juga sokongan dan kepercayaan dari pelanggan zaremi Continue reading

Saya Seorang Juruteknik

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.

Siapa saya 10 tahun dahulu?

I am tecnicianOrang kata bukan senang untuk mengubah nasib sekiranya memang ini adalah periuk nasi kita.Apatah lagi jika keliling kita kesemuanya memiliki pola fikiran yang serupa dengan kita.Sudah pasti tidak jauh ke mana mampu kita ubah.Malah memang cita cita saya sebaik sahaja tamat pengajian Diploma ingin jadi technician.

 

Kena Buli dengan Engineer

Ah Seng(bukan nama sebenar) merupakan engineer saya semasa Continue reading

Berniaga ibarat Menanam Benih

3

Salam sejahtera buat semua pembaca budiman.Semoga anda sihat dan ceria gembira.Bagaimana aktiviti 3 hari ini?Masih lagi tidak habis habis menguruskan anak?Bagi anda yang anaknya masih bersekolah pasti banyak pengalaman baru berlaku kan?Bagaimana pula yang bujang atau yang tidak meguruskan anak bersekolah.Wah,pasti kena keluar awal ke pejabat.

Artikel saya minggu ini adalah mengenai usaha yang berterusan pasti akan ada jua hasilnya.Alhamdulillah,syukur ke hadrat ilahi.Allah masih lagi mendengar rintihan kami,makbulkan doa kami yang sentiasa merintih dan meminta minta agar di anugerahkan kesihatan yang baik dan berpanjangan.Bahkan doa saya melihat isteri untuk terus maju dan berjaya dalam perniagaan perushaan buaian berendoi menjadi kenyataan pada wal tahun 2015.

Persilisihan dan Menangis

Tengok mana mana syarikat besar atau organisasi mana yang tidak ada berlaku persilisihannya.Hatta jadi Menteri Besar Selangor pun banyak spkelusinya di situ.Terus terang saya katakan,beliau memang serius beri sepenuhnya komitmen dan komited untuk berubah.Kita pernah berselisihan,kita juga pernah menangis bersama hanya untuk menceritakan apa kejayaan yang kita ingin buat.Korbankan Diploma dan Ijazah yang kami cuba pertahankan demi masa hadapan.Malah ada banyak lagi yang mungkin anda juga pernah lalui bersama untuk menguruskan keluarga,urusan anak.urusan rumah dan apatah lagi diri sendiri pun tak ada masa.Anda jangan buat apa yang kami buat sebab ia memerlukan kekuatan antara satu sama lain.Malah anda perlu ada kumpulan kumpulan sekililing yang positif untuk bangun dan bangkit jika tewas.

Lama dan Jauh

Jika anda perasaan,mana mana orang hari ini semua sedang sibuk menjalankan perniagaan.Anda yang berniaga produk dan juga perkhidmatan.Dan kedua duannya juga menghasilkan wang.Bezanya adalah berapa lama anda boleh lama dalam industri dan berapa  jauh industri itu boleh pergi.Ini kerana banyak penjual atau pengusaha hari ini memegang prinsip ‘asal barang jadi duit’.

Ini prinsip bodoh yang tidak cukup kuat untuk anda pergi lebih jauh.Kata guru saya,mulakan perniagaan dari kecil kecil dahulu.Minat dan juga tidak melibatkan sebarang modal yang besar.2015 ini ‘actually’ masih awal lagi untuk anda ‘adjust’ dan ‘tune’ semula perniagaan yang anda sedang usahakan.Pasti ada ‘core product’ yang boleh anda ketengahkan untuk bakal pelanggan anda suka atau klik dengan anda.

See the Lion

Pada 31hb ini,anda berpeluang berjumpa dengan saya dan tim.Saya nak kongsikan lagi lebih banyak kejayaan dan peluang pernigaaan yang boleh anda usahakan.Anda berpeluang meihat sendiri bagaimana kebanyakan entrepreneur memulakan perniagaan mereka dengan tiada apa apa.Ilmu pendidikan (education) adalah kunci sebenar untuk anda bina lebih banyak kejayaan dan kekayaan.Hubungi saya 012-619 5700 untuk daftar kehadiran.Kita ada sediakan makan tengahari,goodies beg,cabutan bertuah dan Samart Phone untuk dimenangi.

Berani Berubah 2015

15 - 1Salam sejahtera buat pembaca yang budiman.Sudah agak lama saya tinggalkan blog peribadi saya untuk kongsikan berita dan status terkini.Ia,amat sibuk pada akhir akhir tahun ini.

Walaubagaimanapun,status saya di facebook tidak pernah kesepian.tuan dan puan boleh klik butang like untuk ikuti jadua aktiviti saya di luar.Semalam adalah hari pertama kami bersidang.Alhamdulillah,jadual kami berjalan mengikut jadual.Berita baik adalah agensi kami berkembang positif dari RM600,000 ke RM1,000,000 hasil jualan.Secara tidak langsung agensi yang sedang saya berada kini di bawah Top Great Eastern sebagai Million Agency.

Satu Keluarga Satu Perniagaan15 - 2

Misi tahun ini adalah saya juga rakan seperjuangan yang lain ingin membantu kepada kumpulan kecil sederhana untuk ‘Berani Berubah 2015’.Kita ingin bimbing mereka untuk biasa biasa ke luar biasa berani.

Usah harapkan bantuan wang tunai yang bakal di agihkan.Itu adalah bonus.Bagi pendapat peribadi saya,hadapi cabaran 2015 ini dengan penuh tenaga dan berani.Itulah sebab saya selalu mengajak anda mengubah fikiran untuk buat kecil kecil perniagaan.Setkan dalam minda “no more 1 income’.Kita perlu ada satu misi untuk naikkan ekonomi keluarga kita.Satu keluarga satu perniagaan

Zaremi Othman
Seniour Executive

Selamat Hari Raya Aidiladha

IMG-20141004-WA0002Hai assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera pembaca yang budiman.Salam aidil adha buat seluruh umat islam yang menyambut Hari Raya Korban juga Saya doakan jemaah jemaah haji mendapat haji mabrul.Selamat menjalani ibadat haji di sana.

Artikel minggu ini yang ingin saya bawakan kepada anda pembaca yang budiman adalah Minyak oh Minyakisu panas mengenai minyak Ron-95.Isu ini sangat sensitif untuk di bincangkan.Namun,saya tidak mahu mengambil bahagian untuk mengutuk mana mana pihak.Cukuplah saya post sedikit gambar yang boleh saya kongsikan dengan anda pembaca yang budiman.

Saya tahu rakyat malaysia kreatif.Dalam 1 hari,kita mampu bina idea idea luarbiasa sampaikan lucu hati saya melihat post post menarik di facebook saya.

Apa yang boleh kita belajar?

Saya teringat zaman saya kecil kecil dahulu.Kereta beratur panjang di stesen minyak rumah sayaBaik kereta besar mahupun kereta kecil.Apatah lagi motosikal.Saya masa tu tak faham dilema orang bekerja.Mereka rush balik awal untuk isi ‘full tank’.Tahun ini sekali lagi,perkara itu berlaku lagi.Saya belajar dari situasi ini ialah pendidikan adalah sangat penting.

Saya bukan seorang pakar ekonomi,cuma kenaikan RM0.10 atau RM0.20 harga minyak memang akan berlaku lagi.Yang menentukan adalah masa.Saya puji pihak kerajaan,jabatan jabatan yang berkaitan,pengusaha pengusaha minyak,juga kakitangan minyak.Mereka berjaya merahsiakan maklumat harga minyak akan naik.

Saat kita baru sahaja masuk 1 Oktober 2014,bekerja dan menguruskan perusahaan.dan ada yang cuti di rumah untuk persiapan raya haji.Sekita jam 7.00 petang secara tiba tiba sahaja harga minyak Ron-95 naik RM0.20.Kita terus terkejut dan melompat wow!

Graf di syarikat syarikat Telco melonjak naik.Whatsup,email,skype,sms,phone terus di hebahkan yang minyak naik harga.Saya suka lihat startergi mereka.Berjaya mengikut rancangan.Tak faham takpe.

Kesan pada Ekonomi Keluarga

Keluar beberapa rintihan,mesej juga post yang kita minta kerajaan pertimbangkan.Ada juga kumpulan kumpulan yang ingin membuat bantahan dan demonstrasi jalanan rasa tidak puas hati harga minyak naik wei.

Mari kita muhasabah diri kita sekejap dengan membaca artikel saya ini.Sudah Tentu yang tertekan dan bengang ini adalah kumpulan yang hutang isi rumahnya lebih 50% dari pendapatan.Atau anda mempunyai tangungan yang banyak.Contoh anak yang sedang bersekolah,faktor kesihatan dan sebagainya.Cadangan saya,duduk semula dengan pasangan anda tentang bajet belanjawan keluarga anda.Nyatakan dengan jujur dengan pasangan anda.Anda ada baki RM10 je setiap bulan(contoh).

Iya nampak macam kelakar.Tapi ini lah yang saya lakukan dengan isteri saya semasa saya menghadapai masalah kewangan semasa menguruskan perniagaan satu ketika dahulu.Kita perlu ‘meeting’ dan bincangkan waktu tenang bukan waktu anak anak anda sedang melompat lompat di hadapan anda.

Bagi orang bujang yang terasa impaknya.Saya juga cadangkan anda mulakan perniagaan sekarang.Perhatikan dilema abang dan kakak anda sekarang.Mereka sangat tertekan dan rasa ingin undurkan masa jikalau boleh.Sementara belum ada apa apa tangungan dan badan masih sihat.Ambil lah peluang ini sebagai persediaan awal.

Satu Keluarga Satu Perniagaan

Saya ada cadangan kepada anda yang boleh ambil idea saya.Satu keluarga satu perniagaan.Janalah pendapatan sampingan atau ‘part time job’ bagi menampung keperluan hidup anda sekarang.Beritahu pasangan anda,keluarga dan keluarga mertua kami sedang ‘retune’ ekonomi keluarga kami.2-3 tahun in sha allah akan pulih.Ya betul,inilah yang saya belajar dari guru saya berbangsa china.Mereka bukan sangat kaya.Tetapi mereka ada plan A dan Plan B untuk lalui kehidupan ini.

Berita baik bagi anda yang ingin mengubah ekonomi keluarga anda.Bersedia untuk belajar dan di ajar.Tidak mudah sentap dan boleh menerima teguran.Hubungi saya di talian 012-619 5700.Saya sedang mengumpulkan Pejuang Takaful yang berani,jujur dan rajin untuk menyertai skuad saya 2014.img1412093391588

Berminat untuk Serta saya?Hubungi

Mohd Zaremi OthmanJoin-Today-button
Great Eastern Takaful Leader
012-619 5700

Best Takaful

Gen Y Millionaires Menjadi

PendaftaranArtikel minggu ini adalah aktiviti saya dan tim yang baru sahaja berlangsung di Great Eastern Mall,Jalan Ampang sabtu yang lalu.

Seawal pagi jam 8.30  dah mula kelihatan rakan rakan baru bersama ‘IO’ mereka untuk proses pendaftaran. Ada juga saya perasan mereka datang dengan tangan kosong akibat tiket yang ‘sold out’.Anyway tahniah Great Eastern yang berjaya menyediakan sebuah platform untuk mengajakTim Zaremi Othman lebih ramai orang muda memilih berniaga sebagai kerjaya.

Kali ini,2 speaker jemputan yang di jemput khas datang berkongsi bagaimana mereka menempa kejayaan dalam industri ansurans/takaful. Menarik mengenai kedua dua ‘speaker’ jemputan ini Tuan Jamsari Sapin dan Pn Zarina adalah latar belakang yang sama iaitu kedua dua mereka adalah dari bidang kejuruteraan.

Ingin mengubah nasib keluarga yang kuat inilah semangat kedua dua ‘speaker’ buat saya rasa teruja.Menurut kata Jamsari Sapin.Halangan beliau semasa mula mula memilih kerjaya ini adalah meninggalkan kerjaya asal beliau sebagai Pensyarah di UITM.Begitu juga Pn Zarina,yang gagal dalam perusahaan butik kecantikannya.Berbekalkan komisen ansurans/takaful inilah sedikit sedikit beliau langsaikan hutang yang berjumlah RM150,000 yang tidak menjadi.

Saya sangat berterima kasih dan bersyukur dengan hasil usaha saya selama ini.Guru saya yang berbangsa cina tidak pernah memilih bangsa,warna kulit untuk mengajar saya bagaimana menjalankan perniagaan ini.Bahkan ibubapa saya,isteri dan anak juga sangat memahami impian dan matlamat yang ingin saya kecapi.

Kepada anda yang terlepas akan program ini,anda boleh menghubungi saya di talian 012 – 619 5700.Dapatkan maklumat lanjut bagaimana menjana ‘pasif income’ dan membina kerjaya masa hadapan yang cemerlang.Bak kata pepatah ‘kalau tak di pecahkan ruyung,manakan dapat sagunya’.

FAN RUN MALAYSIA Sept 2014

FAN RUN 2014Minggu ni saya ingin kongsikan dengan anda ialah aktiviti hujung minggu saya yang cukup awesome.

Bilakah kali terakhir anda berlari?involved aktiviti bersukan atau riadah seperti ini?Sebenarnya,saya baru juga ikuti larian marathon 3 tahun yang lepas.Bukan lah sangat baik rekod yang saya buat cuma perasaan apabila kita dalam kumpulan ini sangat luar biasa.

Bangun seawal pagi,dan berlari sejauh 10km ini bukan satu kerja yang mudah.Dan saya percaya bagi sesetengah orang berpendapat lebih baik rehat di rumah dengan menghabiskan masa di hujung minggu menonton televisyen.Pendapat saya amat berbeza sekali kerana waktu untuk duduk duduk kosong terlalu singkat untuk di habiskan.Lebih baik penuhi aktiviti yang bermanfaat dan yang lebih meyeronokkan kerana hidup ini penuh dengan warna.

Pada masa yang sama juga,setidak tidaknya kita boleh mengumpul ‘madel’ yang di kutip sepanjang masa sihat kita sebagai kenang kenangan kelak.Manalah tahu entahkan esok atau lusa kita tidak mampu berdiri lagi.Ia sebagai motivasi kepada anak anak atau cucu cucu saya siapa bapa/atok beliau satu masa dahulu.Ya,mungkin nampak ‘funny’ tetapi inilah cara saya berfikir.Kita tinggalkan legasi dan anspirasi kepada keturunan kita.Apa salahnya kan..

Saya juga amat bersyukur dengan BMI saya masih dalam range yang tidak terlampau berdasarkan tinggi dan berat saya.Mudah mudahan allah sentiasa memberikan saya kuasa tenaga untuk terus sihat dan hidup penuh dengan gembira.Perhatikan pada keratan akbar yang saya lampirkan.Statistik yang menunjukkan kadar obesiti di kalangan Rakyat Malaysia amat membimbangkan.44% adalah lelaki dan 49% pula adalah golongan wanita.Anda sendiri tahu yang penyakit sangat mudah sampai dan melekat apabila berat badan yang tidak cukup ideal.Hubungi saya jika salah seorang daripada anda yang inginkan Plan Perubatan Hospital.Manalah tahu,malang tidak berbau.

Next larian saya ialah di MATRADE.Mungkin belum terlambat untuk anda daftar bersama sama saya.Rasai sendiri tenaga dan kuasa apabila anda berlari.Cakap senang der,buat tengok.Klik sekarang untuk daftar http://greateasternlivegreatrun.com/