i-Great Harapan Plus di reka untuk Tersayang

Pernahkah anda memohon perlindungan Takaful tetapi permohonan Takaful anda di tolak? Ia ada beberapa sebab kenapa permohonan polisi takaful anda di tolak. Salah satu nya yang biasa saya terima ialah di sebabkan sejarah kesihatan. Contohnya darah tinggi, kencing manis, slipdisc, jantung dan sebagainya

Kita kecewa kerana keperluan yang kita betul inginkan tdak dapat di hajati dan ada sesetengah syarikat takaful meletakkan tambahan harga(loading). Jadi lebih sedih lagi adalah kalau orang yang bawa ‘income‘ meninggal dunia pada waktu yang lebih awal. Maksudnya di sini, dalam ketika anak anak masih kecil atau masih lagi bersekolah.

Saya sudah ada Polisi Takaful dengan Majikan

Selain dari masalah kesihatan, saya juga selalu di tolak(rejection) dengan alasan ‘syarikat tempat saya bekerja sudah sediakan polisi insurans perlindungan takaful‘. Kajian dari focusmalaysia.my menjelaskan 10 rakyat Malaysia hanya 5 sahaja yang memiliki insurans/takaful. Daripada 5 ini, hanya seorang sahaja yang mempunyai perlindungan yang besar atau cukup. Ini bermaksud ramai yang tidak ada polisi insirans atau sijil takaful dan juga tidak cukup. Iaitu jumlah perlindungan yang di sediakan oleh syarikat tempat beliau bekerja atau yang di ambil dari mana mana syarikat insurans/takaful adalah sedikit jumlah perlindungannnya.

Kebanyakkan alasan yang di buat – buat dan di reka – reka.

Sudah lebihi 10 tahun saya berada di dalam industri insurans ini, syukur alhamdulillah saya masih di beri kekuatan untuk terus lama dan aktif dalam kerjaya murni ini. Mereka bukan tidak ada duit untuk mendapatkan polisi insurans atau perlindungan takaful dari syarikat luar. Tetapi pendidikan(edication) mengenai pengurusan risiko masih lemah dan rendah. Kesedaran kita mengenai beringat sebelum terkena tidak berkesan kerana ‘belum kena kat aku, jadi kenapa aku perlu risau’. Alasan yang di buat buat dan di reka – reka adalah biasa dan itu adalah cara sesetengah rakyat Malaysia untuk menjadikan sebab utama saya tak perlukan polisi isnurans/takaful.

Antara alasan popular ialah
1. Mahal lah
2. Nanti nantilah
3. Banyak soalan la nak kena jawab
4.Saya masih muda dan sihat
5.Saya belum perlu dan bersedia
6.Saya tiada masa untuk dengar,sibuk
7.Bole saya fikir dulu,bagi saya sedikit masa
8.Kalau ada masalah kesihatan, boleh ke?

Sayangi Orang Tersayang dengan i-Great Harapan Plus

Berita baik untuk anda yang sedang mencari perlindungan Takaful yang pernah permohonan di tolak atau kengkangan kewangan tetapi ingn sekurang kurangnya ada 1 Polisi Takaful. Ini adalah masanya. Tawaran yang baik tidak selalunya datang, jadi sebelum ia berakhir dan tidak kembali.

Anda mungkin boleh pertimbangkan manfaat yang di sediakan di sini. Kena dengan harganya yang bermula dari RM 14 perempuan berumur 19 – 25 dan RM 23 untuk lelaki berumur RM 19 – 25. Dengan Jumlah perlindungan RM 50 000. Menarik bukan?Kempen ini adalah waktu terhad dari 1 February lalu dan berakhir pada 31 Mac 2020

Apakah manfaat i-Great Harapan Plus

Tonton video 1 minit ini untuk promo i-Great Harapan Plus. Cepat hubungi zaremi untuk mendapatkan manfaat ini buat yang tersayang.

Anda jangan risau,Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP), saya masih bekerja dari rumah dan saya sedia untuk membantu anda mendapatkan Pelan Perlindungan Takaful untuk yang tersayang. Kami di berikan kelonggaran untuk Non Face To Face (NFTF) mendaptakan tanda tangan sepanjang Covid 19 ini.

Klik hubungi zaremi othman untuk pertanyaan lanjut.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

13 Panel Bank Great Eastern Takaful

Baru baru ini kita di kejutkan dengan berita kematian 23 penghuni Tahfiz Darul Quran Ifftifaqiyah ,Taman Datuk Keramat.

Pada awal kejadian ini ,macam macam spekulasi keluar yang antaranya Continue reading

90 Senarai Hospital Panel Great Eastern

Sudah kah anda memiliknya satu ?Ini soalan lazim yang selalu di tanya oleh agent agent ansurans / takaful jikalau mereka membuat survey tentang ‘ medical card’.Atau soalan ini akan di tanya oleh ‘doctor’ sendiri apabila mendapat rawatan nya di mana – mana ‘clinic‘ atau hospital.

Saya tertarik dengan satu cerita viral dari sebuah syarikat Continue reading

Selamat Kembali Bertugas

Selamat kembali bertugas seluruh warga Malaysia .Bertuah sungguh negara kita berjaya memperolehi kemenangan besar bagi sukan sea 2017 .Jumlah emas berjaya di kumpulkan sebanyak 145 .Tahniah sekali lagi untuk semua atlit Malaysia yang berusaha keras untuk bangkit bersama meraih kejayaan .Kejayaan besar kita menang dengan jumlah pingat keseluruhan 323 sungguh mengujakan ,lantaran Continue reading

Selamat Hari Merdeka 2017

Siapa ada menonton bola malam tadi?Zaremi percaya seluruh rakyat Malaysia tidak kira peringkat umur menyaksikan sama perlawanan akhir antara Malaysia – Thailand di Stadium Shah Alam malam tadi.

Awal permainan sudah kelihatan hujan mula membasahi padang stadium ,dan keadaan bermain di dalam padang basah memang Continue reading

Plan Takaful I Great Amal

Adakah anda masih ingat tragedi kren jatuh di tanah suci?September 2015  ,iaitu hampir 2 tahun tragedi ngeri ini menjadi sejarah kemalangan maut di Kota Mekah .Apa yang zaremi ingin kongsikan kepada anda artikel minggu ini ialah Continue reading

Kumpulan Umur Mana Paling Tinggi Claims Ansurans Takaful

Minggu lalu saya ada kongsikan jumlah tuntutan 2016 bagi rawatan hospital hampir mencecah separuh billion .Boleh klik bacaan penuh di sini.

Dan itu tidak cukup menakutkan kerana memang sudah jadi lumrah rakyat Malaysia suka ‘last minute action’ atau sungguhpun beliau tahu kos perubatan meningkat mahal .Tidak ada usaha atau langkah langkah untuk mendapatkan maklumat mengenai bagaimana menghadapi keadaan sebenar apabila semalam doctor maklumkan pembedahan ini memerlukan RM 15 000 segera.Jika tidak di potong bahagian yang rosak Continue reading

50 Peratus Caj Hospital Kerajaan Di Naikkan Disember 2016/Jan 2017

Bil Hospital 2017Gempar 1 Malaysia apabila satu berita yang kurang enak untuk di dengar apabila Caj Hospital Kerajaan di jangka naik sebanyak 50%.

Saya sempat dapatkan surat khabar Kosmo di hadapan dada akbar ini terpampang bil yang sememangnya sudah patut di naikkan kerana sejak dari tahun 1982 belum pernah ada apa apa perubahan caj bagi Hospital Kerajaan.

Tambah Kementerian Kesihatan lagi antara caj yang akan di kenakan tambahan adalah Continue reading

5 Sebab Permohonan Takaful Anda Di Tolak

5 Sebab Permohonan Takaful Di TolakSuatu masa dahulu ,ansurans agak sukar untuk di jual.Ini kerana kepercayaan orang ramai terhadap produk atau ‘benefit’ sangat di ragui.Adake ,boleh ke,boleh claims ke?

Soalan seperti ini menyebabkan orang tidak begitu yakin ,tambahan pula jika agent yang datang ‘approach‘ adalah agent baru dalam industri kurang 1 tahun .Mereka perlukan sokongan dan kepercayaan untuk mereka dapat lama dalam industri ini.Pengalaman sendiri bagaimana Continue reading

1200 Lagi Takaful Advisor Di Perlukan Segera

1200 Lagi Takaful Advisor Di PerlukanSaya jangkakan pada tahun 2016 ini adalah sebenarnya tahun untuk kita mencari peluang apa yang boleh di capai dari kita menunggu peluang datang sendiri.

Berita mengenai penutupan beberapa cawangan bank bank besar sudah berlaku dan ia sekarang menjadi viral kepada beberapa laman sosial sekarang.

Ini menandakan rancangan mengurangkan kos pengurusan oleh Syarikat Perbankan Continue reading