Aktiviti kami berjalan seperti biasa sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP)

Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan yang berkuat kuasa dari 18 Mac 2020 sehingga kini. Saya dan team masih ON dengan perjumpaan mingguan. Alhamdulillah, respon yang di berikan dari mereka cukup positif. Walaupun terpaksa bekerja dari rumah. Mereka berikan komitmen penuh pada setiap hari Selasa Malam dan setiap hari Sabtu Pagi tanpa prejudis.

Anda boleh tengok gambar ‘screen short’ yang sempat kami kongsikan ‘weekly meeting’ sepanjang PKP berjalan.. Hebat kan semangat mereka.

Cara Daftar ‘Sign Up’ Pelan Takaful Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP)

Tidak semudah yang di fikirkan untuk bekerja dari rumah ‘Work From Home‘. Ia nampak macam mudah, namun bagi mereka yang memiliki anak yang masih kecil. Sangat teruji dengan melayan kerenah mereka di rumah. Kita perlu bijak untuk mencari masa dan ‘educate‘ mereka dari ‘ time’ berapa untuk kita siapkan tugasan kerja. Pada ketika ini juga, pasangan kitalah orang yang paling penting bagi memahami tugasan kita sebagai perunding takaful.

Untuk pengetahuan anda, kami di ‘front liner‘ di sini. Masih menerima permohonan daftar ‘sign up’ Pelan Takaful walaupun Perintah Kawalan Pergerakan sedang berjalan. Kerana, pada ketika ini dan saat ini. Manfaat perlindungan dari virus Covid 19 amat sangat di perlukan.

Non Face To Face(NFTF) ini telah memberikan peluang kepada bakal pelanggan untuk mendapatkan sijil takaful dengan lebih mudah. Caranya sangat mudah,

  1. Dapatkan maklumat/info mengenai Pelan Takaful yang di cadangkan oleh Wakil Takaful mengikut keperluan anda.
  2. Proses ‘penguderaitan’ mudah lulus sekiranya tidak ada masalah/sejarah kesihatan.
  3. Emailkan ic depan dan belakang mengikut format(rujuk wakil takaful).
  4. Ruangan tandatangan tidak di perlukan sepanjang PKP(rujuk wakil takaful)
  5. Sediakan pembayaran pertama seperti Pelan yang di cadangkan(rujuk wakil takaful)
  6. Selesai

Oya, berita baik kepada semua pelanggan – pelanggan Great Eastern Takaful. Anda akan menerima manfaat tambahan automatik sekirangnya di sahkan positif covid 19. Malah pasangan anda dan anak – anak anda di lindungi sama manfaat tersebut. Anda boleh klik info tentang manfaat tambahan yang di sediakan. Tiada borang permohonan perlu di lengkapkan, Ianya PERCUMA selagi anda memiliki sijil takaful yang masih aktif. Bagus bukan?

Lagi Berita Baik

Anda dah tonton video i – Great Harapan Plus? Syarikat Great Eastern Takaful telah melanjutkan permohonan yang sepatutnya berakhir 31 Mac kepada 30 April 2020. Ia adalah satu satunya permohonan yang di jamin lulus tanpa perlu ‘medical checkup’ atau ‘laporan perubatan hospital’ jika anda memiliki masalah kesihatan. Ini lah masa untuk anda panggil kami review perlindungan takaful anda dan pasangan anda. Klik berita baik untuk info tersebut iya.

Akhir kata, sila duduk di rumah. Pastikan kita sama sama tangani untuk memberhentikan rangkaian covid – 19 ini dengan kadar segera. Saya juga tidak sabar nak mula bekerja dan jumpa dengan pelanggan – pelanggan saya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

Covid-19 manfaat tambahan untuk Pelanggan Great Eastern Takaful

18 Mac lalu, arahan bagi perintah kawalan pergerakan telah di umumkan oleh perdana menteri kita YAB Muhyiddin Yassin.

Susulan dari pengumuman tersebut, maka ada yang menganggap ini ialah ‘lock down’ yang pastinya tidak boleh keluar rumah. Atas keadaan cemas ini, maka netizen mula membeli ‘stock’ makanan dengan jumlah yang banyak. Ada yang panggil ‘panic buying’ seoalah – olah macam tiada hari untuk esok.

Keadaan jadi bertambah buruk lagi apabila pengumuman untuk semua intitusi pendidikan dan beberapa sektor kerajaan dan swasta di makumkan tutup sehingga 31 Mac 2020. Atas makluman ini, maka ramailah di antara mereka yang membuat keputusan untuk pulang ke kampung halaman masing – masing.

Sehingga setakat ini,kes Covid-19 kian meningkat dan jumlah kematian turut sama meningkat. Atas prihatin dan sokongan pelanggan Great Eastern Takaful. 3 manfaat baru di sediakan khas untuk mereka yang Di sahkan positif Covid 19. Tambahan manfaat ini Berkshire sehingga 31 Disember 2020 atau dana dari ‘Financial Assistance’ sebanyak RM 1 JUTA yang mana lebih awal.

3 Manfaat Tambahan Pelanggan Great Eastern Takaful

Apakah manfaat pertama yang disediakan oleh Great Eastern Takaful?Elaun hospital sebanyak RM 200 sehingga 60 hari andai anda di kuarantin mana mana hospital kerajaan yang daftarkan bagi rawatan Covid-19.

Manfaat kematian sebanyak RM 20 000 bagi pesakit Covid-19 dan Akhir sekali ialah semua manfaat yang di sebutkan di atas akan turut di sediakan kepada pasangan anda dan anak anda (bagi 18 tahun ke bawah)

Semua manfaat yang di sebutkan di atas kuat kuasa serta merta dan tidak ada tempoh menunggu bagi pesakit yang di sahkan positif Covid19.

Okay, semoga dengan perkongsian kali ni, anda dapat sesuatu yang bermanfaat semasa perintah kawalan pergerakan.

StayHome iya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700