Senarai Bank Panel Great Eastern Takaful

Menara Great EasternSyukur alhamdulillah,sekali lagi kita bertemu kembali untuk ruangan artikel saya yang terbaru setelah balik bertugas dari cuti Aidilfitri tempoh hari.

Bagaimana anda rasa?seronok atau biasa biasa?atau ada antara anda runsing akbibat terlebih belanja pada bulan puasa yang lalu.

Merancang untuk berbelanja.

Kita sangat mudah terpengaruh dengan iklan yang menawarkan perlbagai hadiah dan potongan harga yang ada kalanya bukan menjadi keperluan kepada kita.Ini yang membuatkan kita menjadi hilang fokus sebenar lebih lebih lagi perayaan Hari raya Aidilfitri.

Dari pakaian baju melayu,butang baju melayu,selendang,kasut,kelengkapan rumah,aksesori kereta hinggalah kepada tempahan kuih raya.Ini belum lagi kita kira belanja juadah untuk berbuka puasa.Serba serbi pada bulan Ramadhan adalah bulan wang yang cukup boleh saya katakan mewah.Sama ada mewah berbelanja atau mewah mengaut keuntungan bagi sang peniaga.

Merancang untuk berbelanja sebenarnya adalah merupakan satu kemahiran.Ia perlu di didik dari pandangan nafsu mata malah disiplin diri yang kuat perlu bagi memastikan kita tidak termasuk dalam kumpulan boros atau membazir.

Menyimpan di Takaful

Sesuai artikel kali ini untuk saya memperkenalkan satu teknik baru bagaimana untuk mendisiplinkan anda menabung atau menyimpan.Ia bukan sekadar ‘habit’ tetapi sistem yang boleh memberi jaminan dan manfaat apabila sesuatu musibah berlaku.

Tentu anda sedia maklum,hari ini ramai orang menceritakan kebaikan Takaful.Namun mereka jarang untuk kongsikan bahawa setiap bayaran gaji yang anda terima.Sebenarnya adalah boleh mengarahkan bank untuk mengasingkan satu ‘portion’ atau ‘amaunt’ yang tertentu untuk anda dan keluarga.

Lebih 10 Bank Panel Great EasternBank Panel Great Eastern Takaful 2

Apabila kita bercakap mengenai simpanan,saya percaya anda sudah tentu memiliki ‘Savings Account’.Dan cara yang paling efektif untuk anda mendisiplinkan Simpanan di Takaful adalah mengarahkan pihak bank untuk mencarum ‘a part of portion’ ke akaun Great Eastern Takaful.Ia akan menjadiakan akaun anda lebih konsisten,disiplin serta tidak belanja terlalu boros kerana anda sudah mengasingkan simpanan terlebih dahulu.Baki dari simpanan yang ada barulah anda menguruskan perbelanjaan atau pembayaran komitmen bulanan anda.Pengurusan kewangan masa hadapan anda kini lebih selamat dan terjamin apabila bank anda antara tersenarai di dalam Bank Panel Great Eastern.

Alhamdulillah,90 % pelanggan pelanggan saya mengunakan perkhidmatan ‘System Auto Debit’ yang mana setiap kali gaji di masukkan.Amaun simpanan mereka telah di debitkan ke Great Eastern Takaful.Mudah bukan?

Sekiranya,anda inginkan maklumat lanjut mengenai Pelan Simpanan Takaful mengikut keperluan dengan caruman yang sesuai boleh terus menghubungi saya

Zaremi Othman
Rakan Takaful Keluarga Anda
Tel No:012-619 5700

Best Takaful

 

Leave a Reply