Selamat Menjalani Ibadat Puasa

Ramadhan 2015 Salam Ramadhan Al Mubarak dari saya untuk anda semua.

Hari ini merupakan hari pertama seluruh umat islam menjalani ibadat puasa.Dan jika kita lihat tarikh hari ini benar benar meletakkan diri kita di pertengahan tahun 2015.

Selalunya,apakah azam kita awal tahun 2015 yang lalu sudah tercapai atau separuh tercapai?atau langsung lari dari pelan asal?Inilah cabaran kita semua untuk meletakkan diri kita semua adakah kita sudah lari dari matlamat asal atau sebaliknya.

Biasanya apa yang saya buat aktiviti sepanjang bulan ramadhan adalah mengemaskini semula senarai senarai pelanggan dan bakal pelanggan saya.Saya akan  lihat semula jadual aktiviti saya 6 bulan yang lepas dan cuba hubungi mereka bertanyakan khabar juga melawat mereka jika berkesempatan.

Champion Bulan Mei 2015

Sempena bulan yang baik ini,saya ingin mengambil kesempatan kepada seluruh pelanggan pelanggan zaremi othman  yang telah banyak memberi kepercayaan dan keyakinan untuk menguruskan Pelan Simpanan Kewangan mereka dengan ucapan Selamat Menjalani Ibadat Puasa.Baik mereka yang berada di KL/Selangor.Malah beberapa rakan pelanggan saya yang ada di Arab Saudi dan Australia.

Ucapan ini juga tidak lupa kepada pembaca budiman yang mengikuti aktiviti saya dan tim.Bulan Lepas,agensi kami mendapat tempat pertama di bawah zon G Kuala Lumpur.Tahniah kepada Unit Manager saya Wong Mei Yee dan Rakan Partner saya Tuan Mohd Zulkifli Bin Mohd Nur.

Saya ingin memperkenalkan kepada anda satu lagi Program baru di bawah Skim Simpanan Takaful.Di mana ia bukan sahaja menyediakan perlindungan asas seperti kematian dan hilang upaya kekal,malah turut menyediakan Perbelanjaan RM800 bagi mengerjakan haji/umrah.Di samping itu sekiranya kematian berlaku lebih awal(semasa pelan ini masih aktif).Pihak perlindungan takaful akan menyediakan Upah Haji pagi si pemilik sijil untuk melengkapkan rukun islam yang ke 5.Baik bukan?

Niat yang baik pada bulan Ramadhan seperti ini sesuai bagi kita khususnya umat Islam mendapatkan ganjaran pahala dan kebaikan kerana setiap usaha yang kita buat hari ini bermula dengan niat.

Saya sediakan link dibawah untuk anda ingin mendapatkan Pelan Quotation Percuma dengan saya atau anda boleh sahaja hubungi saya melalui sms/whatsapp di talian 012-619 5700.

Bertemu lagi kita di artikel saya yang akan datang.Akhir kata,perbanyakkan amal ibdat,kurangkan kontroversi,tingkatkan produktiviti.Salam ramadhan dari saya

Zaremi Othman
Rakan Takful Keluarga Anda

free-quote2

Best Takaful

 

 

Leave a Reply