Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016Allah Akbar,Allah Akbar,allah Akbar.

Alhamdulillah,syukur ke hadrat ilahi.Ramadhan telah melabuhkan tirainya.Sempena 1 syawal ini,zaremi ingin mengambil peluang mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat seluruh kaum muslimin dan musliman tidak kira di mana anda berada sekarang.

Saya sudah pun selamat sampai di kampung.Tahun ini,giliran beraya di kampung saya Perak.Dan in sya allah,pada raya ke 3 ini,kami merancang hendak berjalan ke Pulau Pinang.Di sana ada 2 tujuan yang zaremi hajatkan.Satu tentulah jalan beraya.Dan no 2 adalah,zaremi nak bawa keluarga dan mak zaremi berjalan ke Pineng.

Kata mereka ada banyak tempat menarik di Pineng.Dan salah satunya tempat makan yang famous Nasi Kandar.Mm,tak sabar rasanya nak berjalan ke sana.

Baiklah,kepada anda yang akan berjalan raya  mengunjungi rumah sanak saudara.Di ingatkan memandulah dengan berhati hati.Jika mengantuk,rehatlah sekejap di tempat yang selamat.‘Take 5’ atau pun bertukarlah giliran memandu.Untung,orang rumah yang pandai memandu.Boleh lah,en suami berehat sekejap ya tak.

Oh ya,Zaremi akan bercuti sepanjang minggu pertama syawal.In sya allah kembali bertugas pada 11hb Julai 2016.Ada sesiapa sama masuk tugas dengan saya?

Mungkin jika anda ingin mohon bantuan zaremi untuk review(semak)jadual polisi anda yang lama.Boleh sahaja.Zaremi biasanya akan buat semakan caruman bulan RM bayaran dan benefit yang di sediakan.Ada ramai yang zaremi jumpa, mereka tidak perasan Pelan Bilik Hospital mereka adalah Pelan Bilik RM 100.

Sedangkan harini,hospital bilik RM 100 agak limit di beberapa hospital dan tidak pernah kosong.Ini penting agar tidak jadi seperti ‘Sudah Terhantuk Baru Nak Tergadah’.

Setakat di sini dahulu artikel zaremi untuk anda,nantikan aktiviti Raya di Pineng nanti iya.Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin

 

Zaremi Othman
Rakan Takaful Keluarga Anda

Leave a Reply