Saya Seorang Juruteknik

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.

Siapa saya 10 tahun dahulu?

I am tecnicianOrang kata bukan senang untuk mengubah nasib sekiranya memang ini adalah periuk nasi kita.Apatah lagi jika keliling kita kesemuanya memiliki pola fikiran yang serupa dengan kita.Sudah pasti tidak jauh ke mana mampu kita ubah.Malah memang cita cita saya sebaik sahaja tamat pengajian Diploma ingin jadi technician.

 

Kena Buli dengan Engineer

Ah Seng(bukan nama sebenar) merupakan engineer saya semasa saya bekerja di bawah projek salah sebuah hospital.Bukanlah nak membongkak atau meninggi diri,tetapi itulah yang saya rasa semasa umur saya yang masih muda dan mentah.Apatah lagi,graduat politeknik.Apalah sangat diploma yang saya ada untuk di bandingkan dengan sijil degree ah seng pada ketika itu.

Belajar dari Yang Pakar.

Saya sempat bergambar dengan site supervisor saya.Ketika ini,kami baru sahaja setle ‘installation’ untuk AV Room di salah sebuah auditoriom hospital di Johor Bharu.Saya di letakkan selama 10 bulan di sana untuk menyiapkan Projek 10 juta ini.Benarlah kata guru saya,Untuk jadi mahir,kita perlu belajar dari yang pakar.Kena buli dan di gasak dengan pelbagai cabaran menjadikan diri seseorang itu berani dan tabah.

Peluang Terbuka

Selepas 2 tahun saya ‘involved project’,pernah terfikir untuk menjalankan perniagaan sendiri.Kononnya,sudah boleh tahu menjalankan perniagaan.Rupanya tidak kerana ia melibatkan modal yang besar.Bahkan anda perlu ada pusingan modal yang cukup untuk menjalankan pernigaan sperti ini.

2004 saya menjalankan perusahaan ansurans secara part time.Sebuah perniagaan yang tiada langsung kena mengena dengan diploma saya apatah lagi untuk bercakap dan menjual.Saya di latih secara total dan mendapat bimbingan yang secukupnya untuk menjadi usahawan yang sebenar.

Peluang Yang Tidak Di Sangka

Saya ingin mempelawa anda yang ada kriteria menarik untuk menjadi sebahagian usahawan seperti kami.Sama sama menjejak langkah sebagai ‘Fanancial Consultant’ dalam bidang Takaful.Anda bukan sahaja di beri latihan dan bimbingan,malah syarikat yang besar dan paling lama dalam industri.

Buka kan hati dan minda anda untuk luangkan masa kerana kita ada menjemput Dato Rosyam Nor.Untuk berkongsi tips kejayaan beliau dalam menjadi pelakon paling muda sehingga beliau menjadi Pengarah dalam syarikat beliau sendiri.Mana tahu,peluang yang tidak di sangka sangka ini,sebuah pintu kejayaan untuk anda dan keluarga?

Hubungi saya 012-619 5700 untuk maklumat lanjut.

Zaremi Othman
Rakan Niaga Keluarga Anda
Great Eastern Takaful

Join-Today-button

April 2015

Leave a Reply