Review Semula Pelan Perubatan

Hai assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.

Bagaimana hari pertama kerja 2014?Rata rata ramai ibu bapa sibuk menguruskan anak anak mereka masuk sekolah.Terutama bagi ibu bapa yang pertama kali hantar anak ke Sekolah Rendah.Ada yang terpaksa ambil cuti untuk menemani mereka.

Apa sahaja kesibukan anda pada waktu ini,jangan di lupakan aspek aspek keselamatan anak.Uruskan sebaik baik mereka dari sarapan pagi,duit belanja dan urusan ‘transport’ mereka pergi dan balik.

Saya faham,situasi ini ambil masa untuk biasakan mereka.Maklumlah,sekolah tadika tidak sama dengan sekolah rendah.Kali ini mereka masuk dunia yang lebih besar.

Sebagai ibu bapa,saya percaya.Ini adalah sebahagian tangungjawab yang perlu di siapkan untuk anak anak.Urusan kerja dan urusan keluarga adalah tugasan yang mesti di tangung bersama.

Jangan lupa,semak semula bilakah kali terakhir agent insurans anda  atau wakil takaful melawat anda.Ini sangat penting,kerana kos perubatan hospital saban tahun semakin meningkat.Bincangkan dengan mereka apa yang sesuai untuk situasi saya sekarang.Mungkin tempat kerja anda sekarang hanya ‘cover’ perlindungan yang tertentu.Semak bilik hospital,nilai tahunan dan nilai seumur hidup bagi kad perubatan hospital tersebut.Januari 2014,sesuai untuk kita sama sama review.Hubungi saya jika tuan/puan perlukan khidmat dari saya.Saya sedia membantu.

ZaremiOthman                                                                                           
012-619 5700

Leave a Reply