Renew Insurans Kereta Online

renew insurans kereta online

Perkhidmatan Renew Insurans kereta dalam talian atau ‘online’ adalah merupakan salah satu perkhidmatan yang di sediakan bagi kemudahan anda yang selalu menghadapi masalah untuk memperbaharui insurans kereta dan roadtax apabila tiba waktunya.

Antara masalah yang telah di kenalpasti adalah terlupa tarikh tamat insurans & roadtax.Yang ke-2 ialah kengkangan masa di tempat kerja.Lalu terpaksa menangguhkan urusan perbaharui insurans kereta dengan mecari waktu atau memohon cuti dari majikan.Masalah ke-3 adalah terpaksa beratur panjang ke pejabat pos/bank hanya untuk memperbaharui insurans kereta dan roadtax yang hanya boleh di lakukan secara dalam talian atau ‘online’.

Apakah maklumat yang perlu disediakan:

  1. Salinan Geran kereta/motosikal

Geran Kereta

2. Salinan cover note/insurans tahun lepas

Cover Note

2 dokumen di atas adalah amat penting bagi pihak kami untuk menyiapkan quotation yang di mohon.Ini adalah kerana,pada kedua dua dokumen tersebut (salinan geran kereta & salinan insurans tahun lepas) akan menentukan Quotation yang ingin kami siapkan.Kedua dua dokumen di atas penting kerana terdapat butir butir kenderaan seperti No Pendaftaran,Pemilik Kenderaan,No enjin dan chasis,Tahun Kenderaan,Jenis dan Buatan kenderaan.Manakala dokumen insurans tahun lepas pula adalah menunjukkan nilai NCD(layak potongan diskaun) jika tidak pernah melakukan sebarang tuntutan insurans akibat kemalangan.

Maklumat yang lengkap sahaja akan pihak kami siapkan quotation.Bagi anda yang mungkin kehilangan dokumen yang di sebutkan di atas.Anda boleh berhubung semula pihak bank/syarikat insurans atau tempat kenderaan yang anda beli.Hubungi sahaja mereka melalui talian telefon dan mohon bantuan mereka untuk faxkan dokumen kenderaan anda.Katakan sahaja pada mereka,dokumen anda hilang atau tertinggal di kampung dan mereka akan faxkan dengan kadar segera tetapi dengan syarat mestilah empunya kenderaan(owner) yang menghubungi mereka.

Terima Kasih kerana memberikan kepercayaan kepada pihak kami menyiapkan quotation.Sekiranya dokumen yang di sebutkan di atas telah lengkap,saya amat berbesar hati sekiranya tuan/puan dapat melengkapkan maklumat di bawah. Quotation yang akan di berikan adalah sekadar maklumat am.Pihak kami akan menghantar quotation ke alamat email anda dengan kadar segera.

Kini anda dapat jimat lebih jimat masa bersantai dengan keluarga serta tumpuan kepada kerjaya dari untuk beratur panjang ke bank atau pejabat pos,mohon cuti dari majikan atau saman parking yang tidak berbaloi.

*Jangan lupa attachkan copy geran kereta depan dan belakang serta cover note insurans bagi memudahkan urusan pembaharuan insurans dan roadtax kereta anda.Hanya maklumat yang lengkap sahaja akan di layan.Sila emel dokumen tersebut ke zaremiothman@gmail.com

Renew Insurans Kereta

7 thoughts on “Renew Insurans Kereta Online

    • Terima kasih Rosmawati atas soalan tersebut.Cara pembayaran adalah tunai atau bankin ke akaun maybank.
      Jika rosmawati setuju dengan quotation yang di berikan boleh bayar tunai ke pejabat kami.atau bankin ke akaun maybank zaremi othman.

Leave a Reply