Profile Zaremi Othman

Zaremi Othman adalah seorang aktif agen yang berkhidmat di bawah sebuah syarikat yang terbesar dan tertua di Malaysia iaitu Great Eastern Life Assurance (M) Bhd.

Kepakaran beliau dalam industri Ansurans & Takaful dengan memberi khidmat nasihat kepada masyarakat betapa pentingnya mempunyai Pelan  Simpanan Masa Hadapan mengikut keperluan masa kini.

Zaremi Blog

Beliau adalah merupakan graduan Diploma Elektronik Komunikasi  di Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah,Shah Alam.

Pengalaman bekerja selama 4 tahun dalam bidang kejuruteraan ini,zaremi othman membuat keputusan untuk beralih bidang secara total ke Industri Ansurans & Takaful.

Pada tahun 2004,zaremi othman telah menyertai perniagaan Ansurans & Takaful di bawah Supreme Power Agency secara separa masa.Pada waktu itu,beliau masih lagi berkhidmat sebagai Pembantu Jurutera di sebuah agensi kakitangan awam.Berkat usaha dan kesungguhan yang beliau tunjukkan sepanjang tahun 2004.Pada tahun 2006,beliau mengambil keputusan untuk memberikan sepenuh tumpuan dalam industri Ansurans & Takaful.Selain dari usaha yang berterusan,kejayaan ini juga di sokong oleh ahli keluarga,rakan dan doa ibubapa.Beliau amat yakin kerjaya ini adalah kerjaya masa hadapan.

Pada usia 22 ketika itu,sifat berani dan tidak malu telah membawa beliau antara agen contoh yang mampu menjual produk dan perkhidmatan yang di promosikan kepada sesiapa yang memerlukannya.

Selama 9 tahun berkhidmat dalam industri ini,zaremi othman telah berjaya membawa kredibiliti beliau sebagai Pakar Perunding Ansurans & Takaful.”Anugerah Master Sales Silver Award 2012″ iaitu antara penghormatan yang dianugerahkan oleh  Great Eastern Life Assurans (M) Bhd.

Sepanjang tempoh perkhidmatan beliau dalam industri ini,Nama beliau selalu di sebut atas jasanya.Antaranya

  • Berjaya menguruskan pengeluaran Pelan Simpanan Pendidikan Anak
  • Berjaya menguruskan pengeluran Pelan Simpanan Persaraan
  • Berjaya menguruskan tuntutan kematian kepada pewaris si mati.
  • Berjaya menguruskan  tuntutan kemasukan hospital akibat kemalangan
  • Berjaya meguruskan tuntutan akibat penyakit di lindungi

Ingin Jadi No 1

Pada tahun 2014 ini,zaremi othman akan sentiasa memastikan mutu perkhidmatan yang di berikan sentiasa mendapat kepuasan dan keutamaan kepada pelanggan beliau.

Prinsip beliau ialah untuk terus maju dan jadi no 1 adalah motto beliau untuk sentiasa kekal aktif dan bertenaga.Hari ini,Supreme Power Agency telah berjaya melahirkan seorang lagi usahawan yang komited dan berkaliber.

Antara bantuan yang beliau berikan adalah termasuk ::

  • Pelan Simpanan Pendidikan Anak
  • Pelan Simpanan & Kad Perubatan
  • Pelan Simpanan Pesaraan
  • Pelan Simpanan Umrah & Haji

Dengan usaha dan pengalaman yang sedia ada beliau yakin untuk memberi peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin menceburi dalam Industri Ansurans & Takaful.kerana pasaran dan permintaan yang terlalu besar untuk menyediakan kepada masyakat agar memiliki Pelan Simpanan & Perlindungan yang sesuai dan mengikut keperluan masa kini.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s