Polisi 1 Juta dari Great Eastern Takaful

Mengarut kalau kita nak kumpul duit dari hasil kerja untuk dapatkan RM 1 Juta.

Kalau kita hendak kumpul sekali pun, alamat ikat perut lah jawabnya.

Ada orang tanya juga nak buat apa kalau ada duit banyak sampai 1 Juta?

Betul tuan, belum terima wang sebanyak ini.

Memang tidak nampak apa keperluan wang ini perlu ada.

Bayangkan jikalau keadaan ketika itu ialah orang yang menjana income selalu bawa duit setiap hujung bulan tiba tiba tidak pulang ke rumah.

Atau jatuh lumpuh hingga akhir hayat?

Apakah persediaan awal yang kita ada untuk isteri dan anak anak boleh kita sediakan.

Macamana Polisi 1 Juta Great Eastern Sediakan? Tak mahal ke?

Baik, sudah macam tak sabar kan untuk tahu.

Sebenarnya kajian bagitahu tidak ramai rakyat Malaysia mempunyai Sijil Perlindungan Takaful.

Ada beberapa sebab yang di kenalpasti iaitu

1.Kurang percaya dengan manfaat yang di sediakan
2.Tidak percaya kepada agent
3. Bimbang masa mula – mula beli apa pun boleh claims, apabila masa sampai untuk claims. Macam macam procedure kena lalui. Macam seolah – olah syariat tidak mahu bayar claims.
4. Maklumat tentang manfaat yang di sampaikan tidak jelas.
5. Pernah melalui pengalaman tuntutan claims di tolak dan tidak seperti yang di janjikan.

5 masalah ini akan saya rungkaikan pada artikel saya akan datang.Boleh?

Apabila masalah di atas ini timbul, maka ramai lah yang ragu ragu dengan manfaat yang di sediakan.Bukan?

Berapa best syarikat itu atau manfaat yang di sediakan. Jalinan kepercayaan itu pokok utama dalam apa sahaja urusan. Trust yang important. Setuju?

Great Eastern Takaful mengambil inisiatif baru sekali lagi tahun ini, melancarkan Produk Promo yang di panggil i-Great Harapan Trio.

Sama seperti tahun tahun sudah. Cuma sedikit kelainan yang di bawa oleh Great Eastern ialah kombinasi 3 manfaat hebat iaitu manfaat hilang uapaya kekal & kematian, manfaat perubatan dan manfaat penyakit kritikal.

Contoh Manfaat Kematian & Hilang Upaya Kekal yang di bayar oleh Great Eastern Takaful

Di atas adalah 4 gambaran mudah dan jelas untuk zaremi kongsikan manfaat kematian & hilang upaya kekal yang di bayar oleh syarikat Great Eastern Takaful.

  1. Berlaku akibat bukan kemalangan – 100%
  2.  Berlaku akibat kemalangan di Malaysia – 200%
  3. Berlaku akibat kemalangan dalam pengangkutan awam – 300%
  4. Berlaku akibat kemalangan di luar negara – 400%

Ini bermaksud sekiranya anda memiliki polisi polisi takaful dengan perlindungan RM 300K. Tuntutan pampasan sebanyak RM 1.2 Juta di sediakan sekiranya ia berlaku di luar negara.

Berapa Jumlah minimum dan maksimum bagi Polisi Takaful i-Gr8 Harapan ini?

Minimum manfaat yang disediakan adalah sebanyak RM 100K dan maksimum adalah sehingga RM 500K.

Manakala umur dari baby seusia 30 hari sudah boleh miliki dan maksimum umur sehingga umur 70.

Yang best lagi tentang produk promo ini ialah hanya 6 soalan ringkas akan di tanya semasa mengisi borang proposal. Tidak ada sebarang medical chekup. Maksudnya ia senang lulus bagi mereka yang sihat. Yup, serta merta lulus tanpa apa – apa syarat dan loading.

Manakala mereka yang non standard, saya tidak sarankan untuk produk ini. Sebab anda pasti sudah tahu. Jawapan nya terus reject dan tiada belas kasihan.Ehehe.

Baiklah zaremi konsikan contoh Quotation umur 38, Pekerjaan Manager, Tidak Merokok. Dengan manfaat perlindungan sebanyak RM 100K. Jangan terkejut iya. =)

Akhir sekali ingin saya sampaikan di sini ialah, manfaat perlindungan RM 100K ini akan berakhir penhujung bulan Oktober ini. Sabar,maksud saya bula november masih boleh beli cuma minimum perlindungan manfaat bermula dari RM 200K. Saya kira masih murah lagi sebab jika kita tambahkan seganda hanya RM 54 sebulan. Murah kan?

Nak jadi pasukan saya?

Saya sudah lama di dalam Great Eastern, lebih 10 tahun di dalam industri ini. Apa saya lihat ialah pasaran yang sangat luas. Dari 2 sudut iaitu pasaran dan juga perniagaan ini.

Kalau anda berminat tentang produk ini, anda boleh hubung terus saya untuk temujanji.
Nak set temujanji

Manakala yang berminat ingin jadi pasukan saya,

Klik jer butang di bawah untuk sertai pasukan saya.

Semoga kita bertemu lagi di lain artikel. Salam kasih sayang dari saya
ZO – Zaremi Othman

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply