Nahas MH17

MH1717 Julai lalu,kita di kejutkan dengan satu inseden besar.Ia melibatkan sebuah pesawat Malaysia MH17 yang baru sahaja berlepas dari Amsterdam ke Kuala Lumpur.

Amat mengejutkan saya dan seluruh warga Malaysia kerana kejadian insiden pesawat MAS sekali lagi berlaku selepas kejadian kehilangan MH 370.Insiden ini lebih menyayat hati kerana menjadi mangsa serangan 2 negara besar antara Ukrain dan Rusia.

Jumlah penumpang yang di kenal pasti terkorban adalah seramai 283 dan 30 daripada penumpang adalah warganegara Malaysia.Ini di tambah lagi dengan 15 kru dari kakitangan MAS.

Sedih melihat berita ensiden ini apabila melihat ahli keluarga mereka tidak menyangka ia berlaku pada ketika umat islam sedang menjalani ibadat puasa.Bahkan kedatang mereka adalah untuk berjumpa ahli keluarga melepaskan rindu dan serta merancang untuk meraikan hari raya aidilfitri yang bakal tiba.

Kotak HitamSemoga keluarga waris terus tabah dan cekal dengan ujian yang sangat hebat ini.Oya,hari ini berita mengenai kotak hitam telah pun dijumpai dan bakal bawa pulang ke Malaysia tidak lama lagi.Saya doakan juga semoga urusan bawa pulang jenazah serta kru kru yang terlibat dalam operasi Nahas MH 17 selamat kembali ke tanah air.

Ingatan untuk saya serta semua pembaca yang budiman.Sayangi keluarga anda seperti mana anda menyanyangi diri sendiri.Semoga kita memperolehi rahmat dan kebaikan dari dia yang maha kuasa.

Leave a Reply