Polisi 1 Juta dari Great Eastern Takaful

Mengarut kalau kita nak kumpul duit dari hasil kerja untuk dapatkan RM 1 Juta.

Kalau kita hendak kumpul sekali pun, alamat ikat perut lah jawabnya.

Ada orang tanya juga nak buat apa kalau ada duit banyak sampai 1 Juta?

Betul tuan, belum terima wang sebanyak ini.

Memang tidak nampak apa keperluan wang ini perlu ada.

Bayangkan jikalau keadaan ketika itu ialah orang yang menjana income selalu bawa duit setiap hujung bulan tiba tiba tidak pulang ke rumah.

Atau jatuh lumpuh hingga akhir hayat?

Apakah persediaan awal yang kita ada untuk isteri dan anak anak boleh kita sediakan.

Macamana Polisi 1 Juta Great Eastern Sediakan? Tak mahal ke?

Baik, sudah macam tak sabar kan untuk tahu.

Sebenarnya kajian bagitahu tidak ramai rakyat Malaysia mempunyai Sijil Perlindungan Takaful.

Ada beberapa sebab yang di kenalpasti iaitu

1.Kurang percaya dengan manfaat yang di sediakan
2.Tidak percaya kepada agent
3. Bimbang masa mula – mula beli apa pun boleh claims, apabila masa sampai untuk claims. Macam macam procedure kena lalui. Macam seolah – olah syariat tidak mahu bayar claims.
4. Maklumat tentang manfaat yang di sampaikan tidak jelas.
5. Pernah melalui pengalaman tuntutan claims di tolak dan tidak seperti yang di janjikan.

5 masalah ini akan saya rungkaikan pada artikel saya akan datang.Boleh?

Apabila masalah di atas ini timbul, maka ramai lah yang ragu ragu dengan manfaat yang di sediakan.Bukan?

Berapa best syarikat itu atau manfaat yang di sediakan. Jalinan kepercayaan itu pokok utama dalam apa sahaja urusan. Trust yang important. Setuju?

Great Eastern Takaful mengambil inisiatif baru sekali lagi tahun ini, melancarkan Produk Promo yang di panggil i-Great Harapan Trio.

Sama seperti tahun tahun sudah. Cuma sedikit kelainan yang di bawa oleh Great Eastern ialah kombinasi 3 manfaat hebat iaitu manfaat hilang uapaya kekal & kematian, manfaat perubatan dan manfaat penyakit kritikal.

Contoh Manfaat Kematian & Hilang Upaya Kekal yang di bayar oleh Great Eastern Takaful

Di atas adalah 4 gambaran mudah dan jelas untuk zaremi kongsikan manfaat kematian & hilang upaya kekal yang di bayar oleh syarikat Great Eastern Takaful.

  1. Berlaku akibat bukan kemalangan – 100%
  2.  Berlaku akibat kemalangan di Malaysia – 200%
  3. Berlaku akibat kemalangan dalam pengangkutan awam – 300%
  4. Berlaku akibat kemalangan di luar negara – 400%

Ini bermaksud sekiranya anda memiliki polisi polisi takaful dengan perlindungan RM 300K. Tuntutan pampasan sebanyak RM 1.2 Juta di sediakan sekiranya ia berlaku di luar negara.

Berapa Jumlah minimum dan maksimum bagi Polisi Takaful i-Gr8 Harapan ini?

Minimum manfaat yang disediakan adalah sebanyak RM 100K dan maksimum adalah sehingga RM 500K.

Manakala umur dari baby seusia 30 hari sudah boleh miliki dan maksimum umur sehingga umur 70.

Yang best lagi tentang produk promo ini ialah hanya 6 soalan ringkas akan di tanya semasa mengisi borang proposal. Tidak ada sebarang medical chekup. Maksudnya ia senang lulus bagi mereka yang sihat. Yup, serta merta lulus tanpa apa – apa syarat dan loading.

Manakala mereka yang non standard, saya tidak sarankan untuk produk ini. Sebab anda pasti sudah tahu. Jawapan nya terus reject dan tiada belas kasihan.Ehehe.

Baiklah zaremi konsikan contoh Quotation umur 38, Pekerjaan Manager, Tidak Merokok. Dengan manfaat perlindungan sebanyak RM 100K. Jangan terkejut iya. =)

Akhir sekali ingin saya sampaikan di sini ialah, manfaat perlindungan RM 100K ini akan berakhir penhujung bulan Oktober ini. Sabar,maksud saya bula november masih boleh beli cuma minimum perlindungan manfaat bermula dari RM 200K. Saya kira masih murah lagi sebab jika kita tambahkan seganda hanya RM 54 sebulan. Murah kan?

Nak jadi pasukan saya?

Saya sudah lama di dalam Great Eastern, lebih 10 tahun di dalam industri ini. Apa saya lihat ialah pasaran yang sangat luas. Dari 2 sudut iaitu pasaran dan juga perniagaan ini.

Kalau anda berminat tentang produk ini, anda boleh hubung terus saya untuk temujanji.
Nak set temujanji

Manakala yang berminat ingin jadi pasukan saya,

Klik jer butang di bawah untuk sertai pasukan saya.

Semoga kita bertemu lagi di lain artikel. Salam kasih sayang dari saya
ZO – Zaremi Othman

Cara Daftar Online Akaun Takaful Bagi Pelanggan Great Eastern Takaful

Artikel kali ini zaremi ingin berkongsi dengan anda cara bagaimana untuk anda boleh semak sendiri akaun  takaful anda atau ahli keluarga anda tanpa melalui agent servising anda.

Kebiasaan yang berlaku masalah setiap kali pelanggan menghubungi agent mereka ialah sekiranya caruman bulanan gagal di tolak melalui akaun bank atau credit card mereka. kebiasaanya satu ‘notification‘ sms akan mereka terima bersama agent servising mereka untuk tindakan lanjut. Malangnya, kadang kala waktu teringat hendak bayar jadi terlupa walaupun agent servising ada menghubungi pelanggan mereka. Atau permohonan Penyata Tahunan bagi lampiran penolakan cukai individu. Kini semuanya jadi lebih mudah dan lancar.

I-Get In Touch Untuk Pelanggan Great Eastern Takaful

Langkah 1:Masukkan  nama  adddress  di  lama  search  google

 

 

 

Langkah 2: Klik ‘sign up now’ sebagai untuk pendaftaran

 

Langkah 3 : Klik butang ‘accept’ untuk ke laman seterusnya.

 

Langkah 4 : Masukkan No Kad Pengenalan anda pada ruangan Kad pengenalan.(Sila Pastikan Ic no anda di selangi dengan tanda ‘-‘).Serta masukkan juga no sijil takaful Great Eastern anda pada ruangan yang ke 2.

Langkah 5 : Tekan butang ‘agree

 

Langkah 6 :  Anda  akan menerima no kod melalui sms di telefon yang anda daftarkan.

Langkah No 7 : Anda sudah boleh melihat sendiri detail polisi sijil takaful anda atau keluarga anda di sini.

Baiklah sampai di sini dahulu perkongsian saya untuk artikel kali ini. Sekiranya anda ada sebarang keraguan atau ketidak pastian. Boleh menghubungi saya untuk pertanyaan lanjut. Anda juga boleh mendapatkan Pelan Quotation Percuma dengan hanya klik pada butang di bawah.

Zaremi Othman

Kebaikan Mencarum di SSPN – i dengan Kebaikan Mencarum Takaful Great Eastern I – Great Mega

 

Skim Simpanan Pendidikan Nasional adakah benar benar membantu golongan sasaran? Saya ada mempunya pendapat peribadi saya sendiri.

 

Sebelum kita kupas lebih lanjut. Mari kita lihat mekanisme produk dan manfaat yang di tawarkan. Antara kebaikan mencarum di SSPN-i ialah :-

  1. Manfaat kematian(Perlindungan Takaful)
  2. Khairat Kematian sebanyak RM 2,500
  3. Pelepasan Cukai RM 6,000 maksimum RM 12,000
  4. Kadar Dividen Yang Kompetitif
  5. Elaun Masuk Hospital
  6. Potongan Gaji
  7. Serendah RM 30

Sumber:SSPN-i

Contoh Ali mengambil Pelan SSPN – i dengan caruman RM 30 sebulan. Antara manfaat Ali akan perolehi adalah seperti : –

  1. Manfaat kematian akibat kemalangan – RM40,000
  2. Manfaat kematian selain kemalangan – RM20,000
  3. Manfaat 36 penyakit kritikal – RM10,000
  4. Elaun kemasukan ke hospital – RM20 sehari
  5. Khairat kematian – RM2,500

6 Plan yang di nyatakan di atas. Pelan Intan, Delima, dan Topas adalah antara pilihan suka ramai yang kebayakan prospek  zaremi akan pilih. Salah satu sebabnya ialah murah, asal ada simpanan, boleh buat pinjaman, layak pelepasan cukai dan sumbangan takaful hanya serendah RM 10 sebulan sahaja.

Namun adakah ini pilihan tepat untuk kita letakkan satu satunya sandaran masa depan anak kita jika ada pilihan yang lebih sesuai dan berbaloi?

Kos Pendidikan saban tahun meningkat

Untuk pengetahuan anda, saban tahun kos pendidikan semakin mahal dan tinggi. Selain kos pendidikan beliau, kos belanja makan, sewa rumah(jika tidak tinggal asrama) dan lain kos seperti duit kelab dan persatuan juga perlu di ambil kira.Nah, inilah yang akan berlaku baru baru ini. Pelajar siswa terpaksa ikat perut akibat kekangan kewangan. Laporan lanjut boleh klik di sini.

Barangkali anda perlu pertimbangkan sama ada Pelan Zamrud, Pelan Nilam atau Pelan Berlian sebagai alternatif anak anda di masa hadapan kelak.Kan…

Takaful I-Great Mega

Baiklah, apabila kita bercakap mengenai harga. Sudah tentu ramai yang teragak – agak untuk melihat apakah manfaat dan ganjaran yang saya boleh perolehi di I Great Mega.  Adakah ia berbaloi untuk saya sediakan untuk seorang anak. Saya faham apa perasaan saudara dan saudari, dalam saat ketika ekonomi sedang bergelora. Kita perlu bijak merancang dan membuat kira kira sebelum membuat keputusan.

Cuba kita lihat contoh keratan surat khabar di atas. Apakah kita boleh bayangkan ibu yang kehilangan suami dalam keadaan sedang membesarkan 8 orang anak. Suaminya meninggal dunia akibat sesak nafas dan jangkitan kuman. Sudah cukup untuk kita bayangkan berapa perit dan sukarnya untuk hidup jika tidak ada wang yang cukup untuk makan. Belum cerita untuk pergi belajar.

Jawapan untuk soalan di atas ialah, alangkah baiknya kita harini sediakan satu solusi Dana Pantas seandainya ‘BreadWinner’ iaitu orang yang membawa sumber pendapatan keluarga meninggal lebih awal dari waktu yang sepatutnya. Setiap yang bernyawa pasti akan mati cuma watu dan masanya sahaja tidak kita ketahui.

Saya kongsikan manfaat yang anda boleh perolehi dengan Pelan i – Great Mega

  1. Manfaat kematian akibat kemalangan – RM 250,000
  2. Manfaat kematian selain kemalangan – RM250,000
  3. Manfaat 36 penyakit kritikal – RM100,000(tambahan)
  4. Khairat kematian – RM2,500
  5. Layak Perlepasan Cukai
  6. Caruman 20 tahun untuk tempoh 30 tahun
  7. Simpanan di akhir ‘Maturity’.

Jika anda ingin mendapatkan pelan quotation tentang Dana Pantas RM 250,000.Anda boleh terus mendapatkan Pelan Quoatation dengan klik butang di bawah.

ZaremiOthman
Agency Manager

Skim mySalam Bantu Golongan B40

Skim mySalam bantu golongan B40Gong Xi Fa Chai, Selamat Tahun Baru China di ucapkan kepada seluruh rakyat Malaysia berbangsa China. Macam biasa, artikel kali ini zaremi ingin kosngikan aktiviti agensi kami serta berita baik untuk kakitangan kerajaan Golongan B40. Minggu lepas Agensi kami yang berpusat di Sri Petaling telah di kunjungi dengan VVIP dari Great Eatern Life dan Great Eastern Takaful.

Ini adalah pertama kali di adakan sempena Pelancaran Pejabat Baru Spreme Power

CEO Great Eastern Takaful

Agency yang berpindah pada Oktober 2018 yang lalu. Kita ada acara potong reben, Lion Dance serta Majlis Penyampaian Hadiah kepada Supermacy Qualifier, Surabaya Qualifier, Million Dollar Agency Qualifier dan juga tidak lupa kita ada Lucky Draw. Alhamdulillah, walaupun sedikit kelam kabut namun majlis berjalan dengan baik dan lancar sekali. Sempat juga zaremi ambil peluang untuk bergambar dengan En Shahrul Azlan, CEO Great Eastern Takaful.

Siapa Golongan B40

Baik, sebelum kita pergi lebih lanjut mengenai Skim mySalam. Izinkan zaremi jelaskan Apa Itu Golongan B40. B40 adalah kod bagi ‘Bottom 40’ iaitu merujuk isi rumah yang berpendapatan purata bulanan kurang di bawah RM 3 860. Sasaran kerajaan untuk memberikan kumpulan golongan memiliki polisi insurans perlindungan penyakit kronik sejumlah RM 8 000.

Dana sejumlah RM 2 Billion telah di sediakan oleh Great Eastern ini, telah sedikit sebanyak membantu kerajaan untuk merealsasikan gologan sasaran untuk memiliki perlindungan insurans dan takaful.

Secara tidak langsung, kita telah mendidik masyarakat Malaysia pentingnya menjaga kesihatan. Bebanan yang di tanggung oleh kerajaan bagi kos rawatan penyakit kronik tidak dapat menampung sepenuhnya dengan populasi kepadatan penduduk seramai 32 juta rakyat Malaysia hari ini.

Justeru itu, saya ingin mengambil kesempatan kepada anda yang ingin menjadi sebahagian dari pasukan kami. Untuk kita sama – sama berganding bahu dan tenaga bagi menyampaikan mesej serta kesedaran kepada Rakyat Malaysia. Semua rakyat Malaysia perlu ada sekurang – kurangnya 1 polisi perlindungan penyakit kronik. Ini kerana, kos rawatan jantung dan kanser misalnya. Mengambil berpuluh puluh ribu dan boleh sampai mencecah ratusan ribu. Ini termasuklah rawatan susulan selepas pembedahan dan lain – lain kos untuk ‘maintain’ kos hidup andai di berhentikan kerja.

 

International Finance Award 2018 Fastest Growing Takaful Company – Malaysia 2018

faster growing takaful company 2018

Tahniah di ucapkan kepada Great Eastern Takaful. Berjaya di anugerahkan sebagai Fastest Growing Takaful Company bagi International Fianance Awards 2018.

Pelbagai rintangan dan halangan berlaku dalam tahun 2018 yang lalu, dalam keadaan ekonomi yang tidak stabil, di tambah lagi pealihan kuasa politik malaysia yang berlaku dan harga minya yang tidak menentu. Industri takaful terus berkembang Continue reading

Haji 2017

 

Haji

Sekejap sahaja kita sudah meninggalkan bulan syawal dan rata rata semua pun sudah mula kembali bertugas.

Dalam menyambut bulan syawal yang lalu ada pelbagai berita suka dan duka lalu dalam kehidupan saya.Antara berita gembira adalah 2 rakan dalam pasukan saya selamat melahirkan cahaya mata.Seorang bayi perempuan dan seorang lagi ialah bayi lelaki.Tahniah Continue reading

2017 Yang Ohsem

Awal Januari 2017 lalu ,kita dapat hadiah dari kerajaan Malaysia.Harga minyak pertol Ron 95 naik RM 0.20.Tak sempat buat apa apa langsung terus di hadapkan dengan harga baru minyak petrol ini.Sudah jadi trend di Malaysia ,malam sebelum tahun baru pergi isi minyak.

Post saya yang terakhir adalah pada 21 November iaitu mengenai kenaikan harga bil bil doihospital kerajaan di jangka meningkat naik ke 50%.Kemudian saya tidak sempat langsung masukkan artikel pada bulan Disember 2016,tup tup Continue reading