1200 Lagi Takaful Advisor Di Perlukan Segera

1200 Lagi Takaful Advisor Di PerlukanSaya jangkakan pada tahun 2016 ini adalah sebenarnya tahun untuk kita mencari peluang apa yang boleh di capai dari kita menunggu peluang datang sendiri.

Berita mengenai penutupan beberapa cawangan bank bank besar sudah berlaku dan ia sekarang menjadi viral kepada beberapa laman sosial sekarang.

Ini menandakan rancangan mengurangkan kos pengurusan oleh Syarikat Perbankan Continue reading

Lebih Awal Sertai Industri Ini Lebih Besar Peluang untuk Berjaya Bersama

Business Opportunity ConventionSyukur alhamdulillah ,sabtu lalu Program yang di anjurkan oleh Great Eastern Takaful berjalan baik dan lancar.Semestinya agak sukar untuk pastikan segalanya sempurna namun pasukan kami mendapat bantuan dari warga kerja Great Eastern Takaful sendiri.

Terus terang saya katakan bukan mudah untuk mengajak kawan kita untuk hadir program program seperti ini.Katanya ini mesti tak ubah macam MLM.Multi Level Marketing yang mungkin pernah meraka terkena suatu masa dahulu.Ada juga Continue reading

Happy New Year 2016

shiny-blue-new-year-2016-card_1035-420Selamat Tahun Baru 2016.Pejam celik pejam celik dah penghujung 2015 rupanya.Alhamdulillah syukur,segala puji bagi Allah.Yang Maha memberi nikmat rezeki yang melimpah ruah.Segala urusan saya dalam menguruskan karier saya sebagai Perunding Takaful bagi 2015 berjalan dengan baik dan lancar.

Tahun 2015 ini juga saya berjaya membawa 3 Agent direct saya.Mereka ini adalah pelanggan saya yang sudah lama menyokong saya sepanjang kerjaya ini.Malah agensi kami,especially dalam unit Takaful berkembang dengan baik sekali.

Kelas Malam Part Timer

Untuk pengetahuan anda.Agensi kami mengadakan Kelas Malam khusus untuk Part Timer pada setiap hari Selasa(Malam Rabu).Dalam kelas malam ini.Anda akan belajar

  • Bagaimana Mengenal Prospek Anda
  • Bagaimana untuk memulakan Sessi Jualan(Approaching)
  • Bagaimana Buka Jualan(Open Sales)
  • Bagaimana Tindakan Susulan Selepas Buka Jualan(Follow Up Case)

Kesemua ini akan di kongsikan oleh Seniour dalam agensi kami.Malah,pada masa yang sama,anda akan belajar bagaimana rakan baru berkongsi pengalaman sebenar mereka menutup jualan(Closed Case).

Untuk tahun 2016 ini,ada pelbagai lagi program program baru untuk membantu Rakan Baru yang berminat untuk menjadi salah seorang Takaful Worrior kami.Untuk info lanjut mengenai Kelas Malam Part Timer boleh hubungi saya sendiri di talian 012-619 5700 atau klik PART TIMER untuk saya menghubungi anda.

 

 

Zaremi Othman
Rakan Takaful Keluarga Anda

Masih Nak Bertangguh Lagi

Berita HarianSelepas 1hb Oktober 2014 yang lau,berita kenaikan harga petrol naik RM0.20,Kini keluar satu lagi berita Jabatan Kementerian Pendidikan menggesa peminjam peminjam graduan yang meminjam di kehendaki membayar semula pinjaman mereka.

Di anggarkan seramai 170,000 peminjam dan tindakan tegas bakal di ambil pada tahun hadapan.Antara tindakan yang akan di ambil ialah mensenarai hitamkan nama yang gagal melunaskan baki hutang PTPTN.

Keadaan ini akan semakin meruncing pada awal tahun depan sekiranya GST pun sudah bermula.Saya pasti akan ada banyak perubahan harga barang,kos perkidmatan dan sudah tentu kos sara hidu meningkat terutamanya mereka yang tinggal di bandar.

Kesan dari CCRISPTPTN

Apakah kesan kepada seseorang yang telah di senarai hitamkan dalam CCRIS?

Kesan nya adalah anda sukar untuk melakukan sebarang pinjaman dari pihak bank seperti memohon pinjaman sewa beli kereta,pinjaman perumahan,pinjaman perniagaan/peribadi dan sebagainya.Lebih teruk lagi peluang untuk jatuh muflis juga sangat tinggi sekiranya ‘interest’ yang di kenakan kepada bakal peminjam meningkat tahun demi tahun akibat lambat melangsaikan hutang.

Pendapatan saya dah tidak mampu menampung,zaremi.

Hutang ada 2 jenis.Iaitu bagus dan hutang tidak bagus.Hutang yang bagus adalah hutang yang boleh menjana keuntungan seperti contoh meminjam wang untuk membeli rumah.Kenapa saya kata bagus,sebab pinjaman anda hari ini untuk RM90,000.Selepas 5 tahun,nilai rumah tersebut mungkin boleh meningkat ke RM200,000.

Bagi kes anda yang memiliki masalah pendapatan semakin susut.Saya cadangkan untuk anda menjual rumah,jika anda ada rumah.Menjual kereta dan menukar kepada kenderaan yang lebih kecil atau tukar gaya hidup contohnya dari makan di luar setiap minggu ke hujung bulan sekali.Anda juga boleh membawa bekal dan botol air ke tempat kerja.

Saya perlukan wang.

Idea di atas adalah cadangan bagi anda yang ingin kekalkan waktu kerja dan masa bersama keluarga.Tetapi jika anda rasa ia tidak membantu.2 cara iaitu bekerja atau berniaga.

Bekerja-tawarkan diri kepada majikan anda yang anda sekarang sedia bertugas lebih masa selama 2 tahun(contoh) kerana anda sangat memerlukan wang tambahan untuk membiayai kos pelajaran anak atau cari mana mana restoran fast food/kedai makan yang anda ingin bekerja part time dari jam berapa ke jam berapa.

Berniaga-cara ke dua ini saya perlu berhati hati untuk kongsikan kerana berniaga ada dua sub tajuk yang perlu saya kongsikan.Berniaga dengan modal dan tanpa modal.Berniaga dengan modal melibatkan jualbeli stok/produk yang ada kalanya melibatkan tempoh hayat(expired date) jika berniaga produk makanan,’trend market’ seperti menjual tudung,aksesori wanita,pakaian dan sebagainya.Manakala berniaga tanpa modal adalah anda menjalankan  perniagaan produk orang lain.Iaitu ‘dropshit’ atau agen atau orang tengah.Boleh juga berniaga perkhidmatan.Sekiranya anda mempunyai kemahiran atau kepakaran dalam sesuatu bidang seperti bidang solekan,melukis,menguruskan kanak-kanak dan sebagainya

Jadi Rakan Niaga Saya.

Saya sedang mencari kumpulan yang ingin menambah pendapatan mereka Rm1000-RM2000 sebulan dengan berniaga tanpa sebarang modal.Menyampaikan mesej pentingnya menabung dan pentingnya menguruskan hutang.Jika anda kumpulan yang rajin,jujur dan perwatakan menarik.Berumur 20-30.Boleh hubungi saya untuk sessi temuduga.
Join-Today-button

Best Takaful

 

 

Selamat Hari Raya Aidiladha

IMG-20141004-WA0002Hai assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera pembaca yang budiman.Salam aidil adha buat seluruh umat islam yang menyambut Hari Raya Korban juga Saya doakan jemaah jemaah haji mendapat haji mabrul.Selamat menjalani ibadat haji di sana.

Artikel minggu ini yang ingin saya bawakan kepada anda pembaca yang budiman adalah Minyak oh Minyakisu panas mengenai minyak Ron-95.Isu ini sangat sensitif untuk di bincangkan.Namun,saya tidak mahu mengambil bahagian untuk mengutuk mana mana pihak.Cukuplah saya post sedikit gambar yang boleh saya kongsikan dengan anda pembaca yang budiman.

Saya tahu rakyat malaysia kreatif.Dalam 1 hari,kita mampu bina idea idea luarbiasa sampaikan lucu hati saya melihat post post menarik di facebook saya.

Apa yang boleh kita belajar?

Saya teringat zaman saya kecil kecil dahulu.Kereta beratur panjang di stesen minyak rumah sayaBaik kereta besar mahupun kereta kecil.Apatah lagi motosikal.Saya masa tu tak faham dilema orang bekerja.Mereka rush balik awal untuk isi ‘full tank’.Tahun ini sekali lagi,perkara itu berlaku lagi.Saya belajar dari situasi ini ialah pendidikan adalah sangat penting.

Saya bukan seorang pakar ekonomi,cuma kenaikan RM0.10 atau RM0.20 harga minyak memang akan berlaku lagi.Yang menentukan adalah masa.Saya puji pihak kerajaan,jabatan jabatan yang berkaitan,pengusaha pengusaha minyak,juga kakitangan minyak.Mereka berjaya merahsiakan maklumat harga minyak akan naik.

Saat kita baru sahaja masuk 1 Oktober 2014,bekerja dan menguruskan perusahaan.dan ada yang cuti di rumah untuk persiapan raya haji.Sekita jam 7.00 petang secara tiba tiba sahaja harga minyak Ron-95 naik RM0.20.Kita terus terkejut dan melompat wow!

Graf di syarikat syarikat Telco melonjak naik.Whatsup,email,skype,sms,phone terus di hebahkan yang minyak naik harga.Saya suka lihat startergi mereka.Berjaya mengikut rancangan.Tak faham takpe.

Kesan pada Ekonomi Keluarga

Keluar beberapa rintihan,mesej juga post yang kita minta kerajaan pertimbangkan.Ada juga kumpulan kumpulan yang ingin membuat bantahan dan demonstrasi jalanan rasa tidak puas hati harga minyak naik wei.

Mari kita muhasabah diri kita sekejap dengan membaca artikel saya ini.Sudah Tentu yang tertekan dan bengang ini adalah kumpulan yang hutang isi rumahnya lebih 50% dari pendapatan.Atau anda mempunyai tangungan yang banyak.Contoh anak yang sedang bersekolah,faktor kesihatan dan sebagainya.Cadangan saya,duduk semula dengan pasangan anda tentang bajet belanjawan keluarga anda.Nyatakan dengan jujur dengan pasangan anda.Anda ada baki RM10 je setiap bulan(contoh).

Iya nampak macam kelakar.Tapi ini lah yang saya lakukan dengan isteri saya semasa saya menghadapai masalah kewangan semasa menguruskan perniagaan satu ketika dahulu.Kita perlu ‘meeting’ dan bincangkan waktu tenang bukan waktu anak anak anda sedang melompat lompat di hadapan anda.

Bagi orang bujang yang terasa impaknya.Saya juga cadangkan anda mulakan perniagaan sekarang.Perhatikan dilema abang dan kakak anda sekarang.Mereka sangat tertekan dan rasa ingin undurkan masa jikalau boleh.Sementara belum ada apa apa tangungan dan badan masih sihat.Ambil lah peluang ini sebagai persediaan awal.

Satu Keluarga Satu Perniagaan

Saya ada cadangan kepada anda yang boleh ambil idea saya.Satu keluarga satu perniagaan.Janalah pendapatan sampingan atau ‘part time job’ bagi menampung keperluan hidup anda sekarang.Beritahu pasangan anda,keluarga dan keluarga mertua kami sedang ‘retune’ ekonomi keluarga kami.2-3 tahun in sha allah akan pulih.Ya betul,inilah yang saya belajar dari guru saya berbangsa china.Mereka bukan sangat kaya.Tetapi mereka ada plan A dan Plan B untuk lalui kehidupan ini.

Berita baik bagi anda yang ingin mengubah ekonomi keluarga anda.Bersedia untuk belajar dan di ajar.Tidak mudah sentap dan boleh menerima teguran.Hubungi saya di talian 012-619 5700.Saya sedang mengumpulkan Pejuang Takaful yang berani,jujur dan rajin untuk menyertai skuad saya 2014.img1412093391588

Berminat untuk Serta saya?Hubungi

Mohd Zaremi OthmanJoin-Today-button
Great Eastern Takaful Leader
012-619 5700

Best Takaful

Gen Y Millionaires Menjadi

PendaftaranArtikel minggu ini adalah aktiviti saya dan tim yang baru sahaja berlangsung di Great Eastern Mall,Jalan Ampang sabtu yang lalu.

Seawal pagi jam 8.30  dah mula kelihatan rakan rakan baru bersama ‘IO’ mereka untuk proses pendaftaran. Ada juga saya perasan mereka datang dengan tangan kosong akibat tiket yang ‘sold out’.Anyway tahniah Great Eastern yang berjaya menyediakan sebuah platform untuk mengajakTim Zaremi Othman lebih ramai orang muda memilih berniaga sebagai kerjaya.

Kali ini,2 speaker jemputan yang di jemput khas datang berkongsi bagaimana mereka menempa kejayaan dalam industri ansurans/takaful. Menarik mengenai kedua dua ‘speaker’ jemputan ini Tuan Jamsari Sapin dan Pn Zarina adalah latar belakang yang sama iaitu kedua dua mereka adalah dari bidang kejuruteraan.

Ingin mengubah nasib keluarga yang kuat inilah semangat kedua dua ‘speaker’ buat saya rasa teruja.Menurut kata Jamsari Sapin.Halangan beliau semasa mula mula memilih kerjaya ini adalah meninggalkan kerjaya asal beliau sebagai Pensyarah di UITM.Begitu juga Pn Zarina,yang gagal dalam perusahaan butik kecantikannya.Berbekalkan komisen ansurans/takaful inilah sedikit sedikit beliau langsaikan hutang yang berjumlah RM150,000 yang tidak menjadi.

Saya sangat berterima kasih dan bersyukur dengan hasil usaha saya selama ini.Guru saya yang berbangsa cina tidak pernah memilih bangsa,warna kulit untuk mengajar saya bagaimana menjalankan perniagaan ini.Bahkan ibubapa saya,isteri dan anak juga sangat memahami impian dan matlamat yang ingin saya kecapi.

Kepada anda yang terlepas akan program ini,anda boleh menghubungi saya di talian 012 – 619 5700.Dapatkan maklumat lanjut bagaimana menjana ‘pasif income’ dan membina kerjaya masa hadapan yang cemerlang.Bak kata pepatah ‘kalau tak di pecahkan ruyung,manakan dapat sagunya’.

Fokus dan Rajin adalah rahsia berjaya

20Saya selalu ingatkan diri saya untuk sentiasa belajar tidak kira walaupun anda dah pun pernah mengetahui perkara tersebut.Prinsip yang di tunjukkan oleh guru saya iaitu jangan sombong telah melekat dalam jiwa saya.Ada satu pepatah yang pernah saya dengar.

“Jika kita ada harta,kita perlu menjaganya,
sebaliknya jika kita ada ilmu.Insha allah ilmu menjaga kita”

Hanim adalah salah seorang Takaful Leader yang pertama menyertai kami di Supreme Power Agency,sebelum berpindah ke pejabat baru di Sri Petraling.Beliau adalah di bawah unit Tuan Mohd Zulkiffli Mohd Nor yang juga antara sahabat baik saya dalam sama sama mengembangkan perniagaan industri takaful.Apa yang menarik ingin saya kongsikan dengan anda ialah sikap beliau yang fokus serta rajin bertanya.Baru sahaja meyertai tim kami pada hujung tahun 2013.

Jangan lupa temujanji kita pada sabtu ini di Dewan Besar Great Eastern Level 6.Lihat sendiri dan dengar bagaimana mereka bermula.Tiada rahsia  atau jalan pendek “shortcut” untuk berjaya.Fokus dan rajin adalah rahsia kaya dan berjaya.

Zaremi Othman
Seniour Great Eastern
012-619 5700

Half Year Meeting 2014

Half Year Meeting 2014Syukur alhamdulillah,hari ini adalah hari pertama Ogos 2014.Kita juga baru sahaja selesai menyambut hari raya aidilfirti yang di raikan seluruh umat islam sedunia.

Artikel ingin saya kongsikan kepada anda pagi ini ialah Half Year Meeting 2014 baru baru ini.Suatu kejutan bagi kami di industri takaful dimana sepanjang 6 bulan 2014 yang lepas,jualan produk takaful meningkat dengan sangat baik sekali.Ini menunjukkan permintaan terhadap perkhidmatan takaful memang sangat di nanti nantikan apatah lagi syarikat yang lebih awal dan lama dalam industri,pasti lebih berpengalaman dari segi keperluan dan permintaan yang ada di
pasaran.Saya juga melihat,semakin bertambahnya wakil wakil ‘takaful leader‘ yang berkaliber menyertai kami.Kebanyakan mereka adalah ‘fresh graduate‘ yang baru sahaja tamat dari kolej dan universiti.

TBOSS 14 june 2014 aSebagai bonus untuk ogos 2014,saya ada berita baik iaitu 16 ogos akan datang ini,Great Eastern Takaful akan mengadakan Satu Program Keusahawanan.2 speaker ini saya kenal mereka semasa sama sama saya ke Jakarta pada 2013 yang lalu.Mereka adalah antara idola saya kerana attitude mereka yang sangat rajin serta tidak mengenal putus asa.Mereka adalah dari group yang sama dan salah seorang daripada mereka adalah orang baru dalam industri.Saya tidak mahu cerita lebih lanjut di sini.Apa yang perlu anda buat ialah hubungi saya di talian 012-619 5700 untuk maklumat lanjut.Jumpa sana iya.

Seminar Kerjaya Mac 2014

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat pembacaMac 2014 yang budiman.Minggu ini adalah minggu terakhir  bagi bulan mac.Dan ramai antara anda yang sudah membuat perancangan bersama keluarga untuk bercuti.Maklumlah cuti sekolah kalatakan.Kami di Great Eastern juga turut mengambil peluang untuk bersama anda pada sabtu ini 29 Mac 2014.Takaful sebagai kerjaya masa hadapan.Saya sedia untuk dihubungi jika anda ingin mendengar dan melawat Head Quarters kami yang berwajah baru.Telefon saya sekarang untuk maklumat lanjut 012-619 5700.

Terpaksa Buat Part Time

Minggu 3Zul adalah merupakan rakan ‘spiring’ saya yang banyak membantu dan merupakan aspirasi saya dalam industri ini.Desakan duit yang menyebabkan beliau terpaksa mengikut saya sama sama dalam menceburi kerjaya ini.Beliau adalah satu satunya anak harapan keluarga setelah bapanya meninggal dunia akibat barah,manakala abang beliau lumpuh pada umur 27 dan ibu beliau terpaksa berhenti bekerja kerana  menjaga abang sulongnya.Jika anda masih ingin mecari peluang perniagaan,atau extra income yang tidak menganggu urusan kerja sila hubungi 03-9059 2298 untuk jadual Program yang akan datang.Jumpa kami nanti iya!