1200 Lagi Takaful Advisor Di Perlukan Segera

1200 Lagi Takaful Advisor Di PerlukanSaya jangkakan pada tahun 2016 ini adalah sebenarnya tahun untuk kita mencari peluang apa yang boleh di capai dari kita menunggu peluang datang sendiri.

Berita mengenai penutupan beberapa cawangan bank bank besar sudah berlaku dan ia sekarang menjadi viral kepada beberapa laman sosial sekarang.

Ini menandakan rancangan mengurangkan kos pengurusan oleh Syarikat Perbankan Continue reading

Lebih Awal Sertai Industri Ini Lebih Besar Peluang untuk Berjaya Bersama

Business Opportunity ConventionSyukur alhamdulillah ,sabtu lalu Program yang di anjurkan oleh Great Eastern Takaful berjalan baik dan lancar.Semestinya agak sukar untuk pastikan segalanya sempurna namun pasukan kami mendapat bantuan dari warga kerja Great Eastern Takaful sendiri.

Terus terang saya katakan bukan mudah untuk mengajak kawan kita untuk hadir program program seperti ini.Katanya ini mesti tak ubah macam MLM.Multi Level Marketing yang mungkin pernah meraka terkena suatu masa dahulu.Ada juga Continue reading

Happy New Year 2016

shiny-blue-new-year-2016-card_1035-420Selamat Tahun Baru 2016.Pejam celik pejam celik dah penghujung 2015 rupanya.Alhamdulillah syukur,segala puji bagi Allah.Yang Maha memberi nikmat rezeki yang melimpah ruah.Segala urusan saya dalam menguruskan karier saya sebagai Perunding Takaful bagi 2015 berjalan dengan baik dan lancar.

Tahun 2015 ini juga saya berjaya membawa 3 Agent direct saya.Mereka ini adalah pelanggan saya yang sudah lama menyokong saya sepanjang kerjaya ini.Malah agensi kami,especially dalam unit Takaful berkembang dengan baik sekali.

Kelas Malam Part Timer

Untuk pengetahuan anda.Agensi kami mengadakan Kelas Malam khusus untuk Part Timer pada setiap hari Selasa(Malam Rabu).Dalam kelas malam ini.Anda akan belajar

  • Bagaimana Mengenal Prospek Anda
  • Bagaimana untuk memulakan Sessi Jualan(Approaching)
  • Bagaimana Buka Jualan(Open Sales)
  • Bagaimana Tindakan Susulan Selepas Buka Jualan(Follow Up Case)

Kesemua ini akan di kongsikan oleh Seniour dalam agensi kami.Malah,pada masa yang sama,anda akan belajar bagaimana rakan baru berkongsi pengalaman sebenar mereka menutup jualan(Closed Case).

Untuk tahun 2016 ini,ada pelbagai lagi program program baru untuk membantu Rakan Baru yang berminat untuk menjadi salah seorang Takaful Worrior kami.Untuk info lanjut mengenai Kelas Malam Part Timer boleh hubungi saya sendiri di talian 012-619 5700 atau klik PART TIMER untuk saya menghubungi anda.

 

 

Zaremi Othman
Rakan Takaful Keluarga Anda

7 Tips Tambah Pendapatan Sampingan

Never Give UpHari ini dalam sejarah,awal April lalu.Kita di kejutkan dengan Cukai Good Service Tax(GST).Pelbagai ‘respon’ dan ‘ketidakpuashati’ rakyat Malaysia mengenai isu ini.Malah 2 minggu sebelum 1 April 2015,saya mendapat banyak panggilan dari pelanggan pelanggan saya bertanyakan tentang Ansuran/Takaful yang mereka ambil di kenakan caj tambahan atau tidak?Saya cuba cari artikel menarik yang boleh saya kongsikan kepada pembaca semua apa yang boleh kita pelajari kesan GST yang di kenakan oleh kerajaan kepada kita seluruh rakyat Malaysia.

Kalau anda perasan iya,ada banyak perubahan Continue reading

Selamat Hari Raya Aidiladha

IMG-20141004-WA0002Hai assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera pembaca yang budiman.Salam aidil adha buat seluruh umat islam yang menyambut Hari Raya Korban juga Saya doakan jemaah jemaah haji mendapat haji mabrul.Selamat menjalani ibadat haji di sana.

Artikel minggu ini yang ingin saya bawakan kepada anda pembaca yang budiman adalah Minyak oh Minyakisu panas mengenai minyak Ron-95.Isu ini sangat sensitif untuk di bincangkan.Namun,saya tidak mahu mengambil bahagian untuk mengutuk mana mana pihak.Cukuplah saya post sedikit gambar yang boleh saya kongsikan dengan anda pembaca yang budiman.

Saya tahu rakyat malaysia kreatif.Dalam 1 hari,kita mampu bina idea idea luarbiasa sampaikan lucu hati saya melihat post post menarik di facebook saya.

Apa yang boleh kita belajar?

Saya teringat zaman saya kecil kecil dahulu.Kereta beratur panjang di stesen minyak rumah sayaBaik kereta besar mahupun kereta kecil.Apatah lagi motosikal.Saya masa tu tak faham dilema orang bekerja.Mereka rush balik awal untuk isi ‘full tank’.Tahun ini sekali lagi,perkara itu berlaku lagi.Saya belajar dari situasi ini ialah pendidikan adalah sangat penting.

Saya bukan seorang pakar ekonomi,cuma kenaikan RM0.10 atau RM0.20 harga minyak memang akan berlaku lagi.Yang menentukan adalah masa.Saya puji pihak kerajaan,jabatan jabatan yang berkaitan,pengusaha pengusaha minyak,juga kakitangan minyak.Mereka berjaya merahsiakan maklumat harga minyak akan naik.

Saat kita baru sahaja masuk 1 Oktober 2014,bekerja dan menguruskan perusahaan.dan ada yang cuti di rumah untuk persiapan raya haji.Sekita jam 7.00 petang secara tiba tiba sahaja harga minyak Ron-95 naik RM0.20.Kita terus terkejut dan melompat wow!

Graf di syarikat syarikat Telco melonjak naik.Whatsup,email,skype,sms,phone terus di hebahkan yang minyak naik harga.Saya suka lihat startergi mereka.Berjaya mengikut rancangan.Tak faham takpe.

Kesan pada Ekonomi Keluarga

Keluar beberapa rintihan,mesej juga post yang kita minta kerajaan pertimbangkan.Ada juga kumpulan kumpulan yang ingin membuat bantahan dan demonstrasi jalanan rasa tidak puas hati harga minyak naik wei.

Mari kita muhasabah diri kita sekejap dengan membaca artikel saya ini.Sudah Tentu yang tertekan dan bengang ini adalah kumpulan yang hutang isi rumahnya lebih 50% dari pendapatan.Atau anda mempunyai tangungan yang banyak.Contoh anak yang sedang bersekolah,faktor kesihatan dan sebagainya.Cadangan saya,duduk semula dengan pasangan anda tentang bajet belanjawan keluarga anda.Nyatakan dengan jujur dengan pasangan anda.Anda ada baki RM10 je setiap bulan(contoh).

Iya nampak macam kelakar.Tapi ini lah yang saya lakukan dengan isteri saya semasa saya menghadapai masalah kewangan semasa menguruskan perniagaan satu ketika dahulu.Kita perlu ‘meeting’ dan bincangkan waktu tenang bukan waktu anak anak anda sedang melompat lompat di hadapan anda.

Bagi orang bujang yang terasa impaknya.Saya juga cadangkan anda mulakan perniagaan sekarang.Perhatikan dilema abang dan kakak anda sekarang.Mereka sangat tertekan dan rasa ingin undurkan masa jikalau boleh.Sementara belum ada apa apa tangungan dan badan masih sihat.Ambil lah peluang ini sebagai persediaan awal.

Satu Keluarga Satu Perniagaan

Saya ada cadangan kepada anda yang boleh ambil idea saya.Satu keluarga satu perniagaan.Janalah pendapatan sampingan atau ‘part time job’ bagi menampung keperluan hidup anda sekarang.Beritahu pasangan anda,keluarga dan keluarga mertua kami sedang ‘retune’ ekonomi keluarga kami.2-3 tahun in sha allah akan pulih.Ya betul,inilah yang saya belajar dari guru saya berbangsa china.Mereka bukan sangat kaya.Tetapi mereka ada plan A dan Plan B untuk lalui kehidupan ini.

Berita baik bagi anda yang ingin mengubah ekonomi keluarga anda.Bersedia untuk belajar dan di ajar.Tidak mudah sentap dan boleh menerima teguran.Hubungi saya di talian 012-619 5700.Saya sedang mengumpulkan Pejuang Takaful yang berani,jujur dan rajin untuk menyertai skuad saya 2014.img1412093391588

Berminat untuk Serta saya?Hubungi

Mohd Zaremi OthmanJoin-Today-button
Great Eastern Takaful Leader
012-619 5700

Best Takaful

Jun 2014

TBOSS 14 june 2014Hai assalamualaikum pembaca yang budiman.Salam sejahtera dan apa khabar tuan dan cik puan yang dikasihi.

Bagaimana aktiviti cuti sekolah sessi Jun 2014 ini?Menyeronokkan atau membosankan?Ada segelintir  rakan pelanggan saya menarik lafas lega kerana tidak perlu keluar awal ke pejabat kerana selalunya trafik waktu pagi lebih baik dan lancar,Mm,itu bagi mereka  yang duduk atau bekerja dikawasan bandar.Khususnya Kuala Lumpur.

Baik,Sabtu ini jika tidak terlewat untuk saya maklumkan kepada pembaca budiman iaitu Great Eastern sekali lagi menganjurkan Peluang Kerjaya di Great Eastern Takaful.Saya selalu dengar kisah kejayaan Noriza Muhammad Yusuf.Bukan sahaja seorang yang rajin dan bagus dalam Personal Sales,malah dalam bidang ‘rekruting’ juga beliau tidak kurang hebatnya.Speaker jemputan ke-2 ini,saya belum pernah dengar kisah beliau dan in sha allah saya dan tim saya akan ke sana mendengar dan mendapatkan tip serta anspirasi kejayaan bagaimana mereka bermula.Jika ada antara anda yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut kerjaya ini,boleh terus hubungi saya di talian 012-619 5700.Yang best ialah program ini bermula jam 1.30 tengah hari,pihak pengurusan juga ada sediakan jamuan ringan pada tengah hari tersebut.amacam?Bagi mereka yang bekerja separuh hari pada hari sabtu ini,terus datang ke Head Quarters kami di jalan ampang.Kita jumpa sana iya!

Anda bila lagi?

BestSepanjang suku tahun 2014 ini,syukur alhamdulillah.Berkat usaha dan ingin membantu.Saya bawakan 2 orang lagi wakil takaful yang akan menyertai keluarga besar Great Eastern Takaful.Kali ini mereka adalah pasangan suami isteri yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan mereka hujung tahun 2013 yang lalu.Tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia siapa yang tahu.Berbekalkan pengalaman mereka bekerja sendiri dalam bidang Interior Design,tiba tiba hati mereka sahut cabaran saya untuk mendengar dan melihat sendiri Business Development Unit kami di tingkat 6.Great Eastern menyediakan hampir 15 juta untuk menyiapkan Business Development Unit yang saya kira,sangat megujakan bagi mereka yang datang pertama kali.Bukan sahaja bilik seminar,dewan dan auditoriom juga di ubah suai kepada yang luar biasa.Kami sebagai agent/wakil sepanjang berkhidmat dalam Industri Ansurans & Takaful terasa perubahan yang amat besar di belanjakan oleh syrikat untuk memastikan seluruh agen/wakil menggunakan segala platform yang disediakan dengan optimum.Malah kata pasangan ini,belanja bagi ubahsuai dekorasi dalaman memang bukan kecil – kecil kos.Apatah lagi syarikat besar no 1.Mereka harus menjadi yang pertama dan contoh bagi lain lain syarikat Ansurans &Takaful yang ada di pasaran.

Anda boleh lihat gambar di atas,bagaimana sambutan tetamu yang hadir.Bilik seminar yang belangsung asalnya terpaksa kita pindahkan ke dewan besar atas sambutan yang luar biasa.

Kepada mereka yang sedang tertanya – tanya boleh ke?nak buat part time macamana?stabil ke?nanti saya tanya keluarga saya.atau apa sahaja soalan karut marut yang ada dalam fikiran anda.Saya cadangkan anda datang dan melihat sendiri bagaimana rakan – rakan kami menjalankan perniagaan mereka.Dengar sendiri perkongsian mereka,Bagaimana mereka bermula dan lihat perubahan – perubahan yang berlaku dalam hidup mereka.Hubungi 012-6195700 untuk maklumat dan info lanjut.Hanya yang pantas akan menang.

Seminar Kerjaya Mac 2014

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat pembacaMac 2014 yang budiman.Minggu ini adalah minggu terakhir  bagi bulan mac.Dan ramai antara anda yang sudah membuat perancangan bersama keluarga untuk bercuti.Maklumlah cuti sekolah kalatakan.Kami di Great Eastern juga turut mengambil peluang untuk bersama anda pada sabtu ini 29 Mac 2014.Takaful sebagai kerjaya masa hadapan.Saya sedia untuk dihubungi jika anda ingin mendengar dan melawat Head Quarters kami yang berwajah baru.Telefon saya sekarang untuk maklumat lanjut 012-619 5700.

Head Start Great Eastern 2014 awesome

Head Start 2014Hai assalamualaikum dan salam sejahtera tuan tuan  yang saya hormati.Syukur alhamdulillah program Head Start 2014 tahun ini berlangsung dengan jayanya.Sempat saya bergambar di hadapan kaunter pendaftaran bersama rakan seperjuangan saya En Mohd Zulkiffli Mohd Nur.

Dalam ucapan pembukaan Head Start 2014,Dato Kaw Yah Hui(Great Eastern CEO) sering kali mengingatkan kami semua agent/wakil supaya sentiasa mengekalkan sifat sifat rajin dan bekerja keras.Beliau sempat mencelah berita tentang kononnya harga minyak boleh turun,kos makan boleh turun adalah amat mustahil sama sekali.Kita tidak mungkin akan dapat sama harga teh o ais 10 tahun yang lalu.Malah,kita perlu bersyukur yang Malaysia masih lagi dalam paras ekonomi yang baik.Ini kerana,negara jiran kita seperti singapura dan thailand.Mereka menanggung kos sara hidup yang tinggi.

Antara intipati yang penulis(zaremi) ingat sampai hari ini ialah beliau mengucapkan setinggi tinggi tahniah dan terima kasih kepada seluruh agen/wakil yang bekerja keras dan memberi kepercayaan kepada Syarikat untuk sentiasa menjadikan syarikat No 1 dan Terbaik.Bukan itu sahaja,Syarikat Great Eastern juga bekerja keras dengan menyediakan kos yang besar dalam bidang IT untuk memastikan sistem operasi dalam syarikat sentiasa mengikut peredaran kemajuan teknologi masa kini.

Pada akhir ucapan,beliau mengingatkan kami(agen/wakil) situasi ekonomi 2014 adalah sedikit mencabar.Namun tetap kembali fokus dan yakin apa tugasan dan tanggungjawab kita sebenar sebagai agen/wakil.Menyediakan Pelan Simpanan/Perubatan mengikut keperluan mereka.Jangan lupa juga  menawarkan peluang perniagaan/kerjaya  di bidang ansurans/takaful kata beliau di hujung ‘speech’ nya.

p/s:saya ada berita baik,agensi tempat saya bekerja sekarang sedang sibuk dengan Program Bina Usahawan.Kami juga bekerja keras untuk masa hadapan dan keluarga.Jika anda ada rakan/adik beradik yang baru selesai universiti/kolej.Segera hubungi saya di talian 012-619 5700 atau klik http://www.extraincome2014.com.

Bos saya baik hati,exam fee akan di tanggung 100% sehingga akhir mac ini.Rebut peluang ini sekarang!

Dahulu Kerani

catsHai assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera saudara dan saudari yang budiman.Minggu lalu,Agensi Supreme Power telah berjaya melahirkan seorang lagi Takaful Leader di bawah agensi Mohd Zulkiffli Mohd Nur.Apa yang menarik tentang beliau ialah ‘speed’.Pada tahun 2011,Berbekalkan Diploma Perniagaan dari Politeknik Seberang Prai beliau mendapat pekerjaan yang pertama sebagai kerani pejabat.2012,beliau berhenti dan bertukar pekerjaan sebagai Consultant di Bidang Hartanah.’Speed’ yang saya maksudkan ialah beliau bersedia berubah dan cepat bertindak untuk mengubah nasib dan masa hadapan beliau.2014,beliau datang ke pejabat kami dan ‘sign agreement’ untuk menjadi sebahagian daripada kami sebagai Perunding Takaful Profesional.Antara salah satu sebab utama menyertai kami ialah peluang untuk menawarkan skim perlindungan(insurans rumah) dalam pembelian rumah lebih menguntungkan berbanding  skim yang di tawarkan oleh pihak bank.

p/s:Berita baik bagi anda yang sedang mencari atau ingin menambah extra income.Bos agensi saya baru maklumkan,exam fee akan di tanggung sepenuhnya.Tawaran ini tamat sehingga hujung mac ini.Call saya sekarang 012-619 5700 atau lawat laman http://www.extraincome2014.com.