BMW Jadi Rebutan

1

Kecoh satu Malaysia mengenai Plat Pendaftaran Selangor ‘BMW’ habis di daftarkan.

Baru baru ini,seorang kenalan saya juga baru sahaja keluar kereta MPV baru untuk kegunaan keluarga pada hujung minggu.Beliau sempat kongsikan dengan saya bukan tak nak ambil plat wilayah.Tetapi tak cantik No Plate Pendaftaran tersebut.Malah kata beliau tak sempat nak masuk untuk ‘BMW’.Sales agent kata full book.

Wow ini luarbiasa yang jarang saya dengar.Malah surat khabr Metro hari ini juga membuat kenyataan JPJ mendapat RM400 Juta setahun bagi Plat Pendaftaran Kereta Baru.Ini belum lagi kutipan saman dan urusan Perbarui lesen kenderaan

Masalah Adalah Peluang

Siapa ingat lagi pada awal bulan Oktober yang lalu kita di 2kejutkan dengan harga petrol Ron 95 meningkat naik RM0.20.?Semua orang bercakap mengenai ketidak puas hati mengenai hal ini dan lebih huru hara lagi apabila GST bakal di jalankan pada awal 2015 nanti.Baru baru ini juga Pendana Menteri Malaysia juga baru sahaja membentangkan bajet 2015 dan mensasarkan golongan kumpulan rendah bakal menerima BR1M 3 kali setahun.

Saya melihat masalah yang wujud bakal akan ada pelunag baru yang akan timbul.Yang menentukan adalah masa sama ada cepat atau pun lambat.

Lihat artikel sebelah ini yang menunjukkan harga bidaan yang luar biasa kita sebagai bukan orangnya untuk membeli no pendaftaran seperti ini.Luar kotak fikiran kita bukan?

Saya teruja melihat berita hari ini kerana dengan maklumat ini,mudah mudahan saya akan berpeluang menjadi senarai  antara pembeli pendaftaran kereta yang luar biasa harganya.Kata guru saya,hobi dan aktiviti orang kaya memang pelik pelik dan luar biasa sampaikan kita langsung tak boleh terima.Tetapi jika kita dah mula start start terima.’Which means’ nak dekat latu.

Walaupun masalah banyak yang masih belum mampu kita selesaikan,setidak tidaknya kita percaya memang masih ramai orang kaya di luar sana.Masakan JPJ boleh buat kutipan sehingga RM400 juta setahun.Nah ini masanya untuk kita sama sama cari jalan dan jalan keluar bagaimana orang kaya mencipta kekayaan.

Jika anda perhatikan top 3 yang beli ‘BMW’ ialah seorang kerabat raja,ahli perniagaan dan ahli perniagaan.Yang ke empat barulah Dato Lee Chong Wei.Dahsyat bukan?Nei,kasi Teh Tarik BMW 1..

Leave a Reply