Muat Turun Penyata Tahunan Takaful di i-Get In Touch

Jumaat lalu, YAB Muhyiddin Yassin telah memaklumkan Perintah Kawalan Pergerakan akan di lanjutkan lagi untuk 14 hari. Iaitu 2 minggu lagi kita akan ‘stay at home’

Dan untuk makluman anda juga, ‘tax submission’ bagi tahun 2019 juga telah di lanjutkan 2 bulan yakni sehingga 30 Jun 2020. Jadi pastikan anda jangan terlupa dan tolong elakkan ‘last minute submission’

Portal khas pelanggan Great Eastern Takaful

Seperti artikel artikel yang sebelum ini, zaremi ada kongsikan cara daftar online takaful. Bole klik INFO bagi mendapatkan maklumat tersebut. Zaremi percaya masih ramai lagi yang belum membuat ‘submission tax’ 2019 kerana sibuk urusan di rumah. Rupanya di rumah lebih sibuk di bandingkan kerja di pejabat.

Anyway, zaremi hanya ingin memperingatkan kepada semua pelanggan – pelanggan zaremi. Buat lah awal sebelum terlupa. Ambil sejam ke 2 jam untuk duduk dan buka laptop sekejap. Sebaik – baiknya di awal pagi jam 8.30am. Waktu anak – anak belum bangun, kita siapkan sekejap ‘submission tax 2019’ kita. Sekurang kurangnya, kita tidak tergopoh gopoh untuk meletakkan nilai perbelanjaan kita sepanjang 2019.

Tips ke dua ialah, maklumkan kepada pasangan anda. Saya perlukan bantuan untuk siapkan laporan ‘submission tax 2019’. Jika tidak nanti, ada penalti yang bakal di kenakan bagi ‘submission’ yang lewat. Kalau anda kurang mahir, lantik lah isteri anda sebagai menteri kewangan anda. Nah, sekarang masing masing akan lebih faham perbelanjaan yang mana kita telah habiskan sepanjang 2019.

Iya, bagi pelanggan – pelanggan Great Eastern Takaful. Klik link i-Get In Touch dan manakala E-Connect adalah bagi pelanggan pelanggan Great Eastern Life. Best ke Best?

Bantuan Prihatin Kumpulan M40 & B40

Kalau tak silap zaremi, hari ini RM 1000 akan di masukkan ke akaun bank bagi Bantuan Prihatin Kumpulan M40. Manakala B40, mereka telah pun mendapat seminggu lebih awal sebanyak RM 1500 one off. Jadi, zaremi sekali lagi memperingatkan anda yang mungkin pendapatan atau perniagaan sedikit terkesan akibat MCO ini. Masanya untuk bijak menggunakan ang bantuan prihatin rakyat. Bahkan KWSP juga boleh di keluarkan sama sebanyak RM 500 selama 12 bulan juga adalah usaha kerajaan untuk memastikan rakyat boleh menruskan kehidupan dan kelangsungan hidup anda MCO atau Perintaj Kawalan Pergerakan masih belum selesai.

Akhir kata, sila duduk di rumah. Pastikan kita sama sama tangani untuk memberhentikan rangkaian covid – 19 ini dengan kadar segera. Saya juga tidak sabar nak mula bekerja dan jumpa dengan pelanggan – pelanggan saya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

Boleh Saya Dapatkan Penyata Tahunan untuk Penolakan Cukai

Ada tak cara lain yang boleh saya dapatkan Penyata Tahunan untuk Penolakan Cukai? Soalan ini adalah selalu berlaku pada setiap kali hujung suku tahun pertama. Saya juga kadang kadang tidak sempat menyediakan permintaan pelanggan pelanggan saya kerana terlibat urusan di luar pejabat. Misalnya sedang ‘attend trainning’, ‘appoinemt’ dengan ‘customer’ atau sedang menguruskan tuntutan ‘claims’ yang penting.

Beberapa tahun lalu, syarikat sudah pun mengurangkan kos bagi mencetak penyata tahunan. Kata mereka ‘safe earth’ atau selamatkan bumi. Dan boleh saya tahu, berapa ramaikah antara kita ini yang dapat penyata tahunan akan menyimpan dan klipkan ke dalam satu folder?

Untuk masalah ini, saya ada kongsikan 7 langkah untuk anda daftar portal yang telah di reka khas untuk pelanggan pelanggan Great Eastern Takaful. Anda boleh semak status akaun takaful keluarga anda serta mendapatkan lampiran penyata tahunan anda secara dalam talian. Klik E-Statement Great Eastern Takaful di sini.

Saya harap perkongsian artikel kali ini, dapat membantu anda yang selalu mengahadapi masalah untuk melengkapkan borang Pelepasan Cukai Pendapatan Tahunan anda.

Semoga Membantu

Ingin Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful Profesional

Aktiviti kami berjalan seperti biasa sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP)

Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan yang berkuat kuasa dari 18 Mac 2020 sehingga kini. Saya dan team masih ON dengan perjumpaan mingguan. Alhamdulillah, respon yang di berikan dari mereka cukup positif. Walaupun terpaksa bekerja dari rumah. Mereka berikan komitmen penuh pada setiap hari Selasa Malam dan setiap hari Sabtu Pagi tanpa prejudis.

Anda boleh tengok gambar ‘screen short’ yang sempat kami kongsikan ‘weekly meeting’ sepanjang PKP berjalan.. Hebat kan semangat mereka.

Cara Daftar ‘Sign Up’ Pelan Takaful Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP)

Tidak semudah yang di fikirkan untuk bekerja dari rumah ‘Work From Home‘. Ia nampak macam mudah, namun bagi mereka yang memiliki anak yang masih kecil. Sangat teruji dengan melayan kerenah mereka di rumah. Kita perlu bijak untuk mencari masa dan ‘educate‘ mereka dari ‘ time’ berapa untuk kita siapkan tugasan kerja. Pada ketika ini juga, pasangan kitalah orang yang paling penting bagi memahami tugasan kita sebagai perunding takaful.

Untuk pengetahuan anda, kami di ‘front liner‘ di sini. Masih menerima permohonan daftar ‘sign up’ Pelan Takaful walaupun Perintah Kawalan Pergerakan sedang berjalan. Kerana, pada ketika ini dan saat ini. Manfaat perlindungan dari virus Covid 19 amat sangat di perlukan.

Non Face To Face(NFTF) ini telah memberikan peluang kepada bakal pelanggan untuk mendapatkan sijil takaful dengan lebih mudah. Caranya sangat mudah,

  1. Dapatkan maklumat/info mengenai Pelan Takaful yang di cadangkan oleh Wakil Takaful mengikut keperluan anda.
  2. Proses ‘penguderaitan’ mudah lulus sekiranya tidak ada masalah/sejarah kesihatan.
  3. Emailkan ic depan dan belakang mengikut format(rujuk wakil takaful).
  4. Ruangan tandatangan tidak di perlukan sepanjang PKP(rujuk wakil takaful)
  5. Sediakan pembayaran pertama seperti Pelan yang di cadangkan(rujuk wakil takaful)
  6. Selesai

Oya, berita baik kepada semua pelanggan – pelanggan Great Eastern Takaful. Anda akan menerima manfaat tambahan automatik sekirangnya di sahkan positif covid 19. Malah pasangan anda dan anak – anak anda di lindungi sama manfaat tersebut. Anda boleh klik info tentang manfaat tambahan yang di sediakan. Tiada borang permohonan perlu di lengkapkan, Ianya PERCUMA selagi anda memiliki sijil takaful yang masih aktif. Bagus bukan?

Lagi Berita Baik

Anda dah tonton video i – Great Harapan Plus? Syarikat Great Eastern Takaful telah melanjutkan permohonan yang sepatutnya berakhir 31 Mac kepada 30 April 2020. Ia adalah satu satunya permohonan yang di jamin lulus tanpa perlu ‘medical checkup’ atau ‘laporan perubatan hospital’ jika anda memiliki masalah kesihatan. Ini lah masa untuk anda panggil kami review perlindungan takaful anda dan pasangan anda. Klik berita baik untuk info tersebut iya.

Akhir kata, sila duduk di rumah. Pastikan kita sama sama tangani untuk memberhentikan rangkaian covid – 19 ini dengan kadar segera. Saya juga tidak sabar nak mula bekerja dan jumpa dengan pelanggan – pelanggan saya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

i-Great Harapan Plus di reka untuk Tersayang

Pernahkah anda memohon perlindungan Takaful tetapi permohonan Takaful anda di tolak? Ia ada beberapa sebab kenapa permohonan polisi takaful anda di tolak. Salah satu nya yang biasa saya terima ialah di sebabkan sejarah kesihatan. Contohnya darah tinggi, kencing manis, slipdisc, jantung dan sebagainya

Kita kecewa kerana keperluan yang kita betul inginkan tdak dapat di hajati dan ada sesetengah syarikat takaful meletakkan tambahan harga(loading). Jadi lebih sedih lagi adalah kalau orang yang bawa ‘income‘ meninggal dunia pada waktu yang lebih awal. Maksudnya di sini, dalam ketika anak anak masih kecil atau masih lagi bersekolah.

Saya sudah ada Polisi Takaful dengan Majikan

Selain dari masalah kesihatan, saya juga selalu di tolak(rejection) dengan alasan ‘syarikat tempat saya bekerja sudah sediakan polisi insurans perlindungan takaful‘. Kajian dari focusmalaysia.my menjelaskan 10 rakyat Malaysia hanya 5 sahaja yang memiliki insurans/takaful. Daripada 5 ini, hanya seorang sahaja yang mempunyai perlindungan yang besar atau cukup. Ini bermaksud ramai yang tidak ada polisi insirans atau sijil takaful dan juga tidak cukup. Iaitu jumlah perlindungan yang di sediakan oleh syarikat tempat beliau bekerja atau yang di ambil dari mana mana syarikat insurans/takaful adalah sedikit jumlah perlindungannnya.

Kebanyakkan alasan yang di buat – buat dan di reka – reka.

Sudah lebihi 10 tahun saya berada di dalam industri insurans ini, syukur alhamdulillah saya masih di beri kekuatan untuk terus lama dan aktif dalam kerjaya murni ini. Mereka bukan tidak ada duit untuk mendapatkan polisi insurans atau perlindungan takaful dari syarikat luar. Tetapi pendidikan(edication) mengenai pengurusan risiko masih lemah dan rendah. Kesedaran kita mengenai beringat sebelum terkena tidak berkesan kerana ‘belum kena kat aku, jadi kenapa aku perlu risau’. Alasan yang di buat buat dan di reka – reka adalah biasa dan itu adalah cara sesetengah rakyat Malaysia untuk menjadikan sebab utama saya tak perlukan polisi isnurans/takaful.

Antara alasan popular ialah
1. Mahal lah
2. Nanti nantilah
3. Banyak soalan la nak kena jawab
4.Saya masih muda dan sihat
5.Saya belum perlu dan bersedia
6.Saya tiada masa untuk dengar,sibuk
7.Bole saya fikir dulu,bagi saya sedikit masa
8.Kalau ada masalah kesihatan, boleh ke?

Sayangi Orang Tersayang dengan i-Great Harapan Plus

Berita baik untuk anda yang sedang mencari perlindungan Takaful yang pernah permohonan di tolak atau kengkangan kewangan tetapi ingn sekurang kurangnya ada 1 Polisi Takaful. Ini adalah masanya. Tawaran yang baik tidak selalunya datang, jadi sebelum ia berakhir dan tidak kembali.

Anda mungkin boleh pertimbangkan manfaat yang di sediakan di sini. Kena dengan harganya yang bermula dari RM 14 perempuan berumur 19 – 25 dan RM 23 untuk lelaki berumur RM 19 – 25. Dengan Jumlah perlindungan RM 50 000. Menarik bukan?Kempen ini adalah waktu terhad dari 1 February lalu dan berakhir pada 31 Mac 2020

Apakah manfaat i-Great Harapan Plus

Tonton video 1 minit ini untuk promo i-Great Harapan Plus. Cepat hubungi zaremi untuk mendapatkan manfaat ini buat yang tersayang.

Anda jangan risau,Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP), saya masih bekerja dari rumah dan saya sedia untuk membantu anda mendapatkan Pelan Perlindungan Takaful untuk yang tersayang. Kami di berikan kelonggaran untuk Non Face To Face (NFTF) mendaptakan tanda tangan sepanjang Covid 19 ini.

Klik hubungi zaremi othman untuk pertanyaan lanjut.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

Covid-19 manfaat tambahan untuk Pelanggan Great Eastern Takaful

18 Mac lalu, arahan bagi perintah kawalan pergerakan telah di umumkan oleh perdana menteri kita YAB Muhyiddin Yassin.

Susulan dari pengumuman tersebut, maka ada yang menganggap ini ialah ‘lock down’ yang pastinya tidak boleh keluar rumah. Atas keadaan cemas ini, maka netizen mula membeli ‘stock’ makanan dengan jumlah yang banyak. Ada yang panggil ‘panic buying’ seoalah – olah macam tiada hari untuk esok.

Keadaan jadi bertambah buruk lagi apabila pengumuman untuk semua intitusi pendidikan dan beberapa sektor kerajaan dan swasta di makumkan tutup sehingga 31 Mac 2020. Atas makluman ini, maka ramailah di antara mereka yang membuat keputusan untuk pulang ke kampung halaman masing – masing.

Sehingga setakat ini,kes Covid-19 kian meningkat dan jumlah kematian turut sama meningkat. Atas prihatin dan sokongan pelanggan Great Eastern Takaful. 3 manfaat baru di sediakan khas untuk mereka yang Di sahkan positif Covid 19. Tambahan manfaat ini Berkshire sehingga 31 Disember 2020 atau dana dari ‘Financial Assistance’ sebanyak RM 1 JUTA yang mana lebih awal.

3 Manfaat Tambahan Pelanggan Great Eastern Takaful

Apakah manfaat pertama yang disediakan oleh Great Eastern Takaful?Elaun hospital sebanyak RM 200 sehingga 60 hari andai anda di kuarantin mana mana hospital kerajaan yang daftarkan bagi rawatan Covid-19.

Manfaat kematian sebanyak RM 20 000 bagi pesakit Covid-19 dan Akhir sekali ialah semua manfaat yang di sebutkan di atas akan turut di sediakan kepada pasangan anda dan anak anda (bagi 18 tahun ke bawah)

Semua manfaat yang di sebutkan di atas kuat kuasa serta merta dan tidak ada tempoh menunggu bagi pesakit yang di sahkan positif Covid19.

Okay, semoga dengan perkongsian kali ni, anda dapat sesuatu yang bermanfaat semasa perintah kawalan pergerakan.

StayHome iya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

Polisi 1 Juta dari Great Eastern Takaful

Mengarut kalau kita nak kumpul duit dari hasil kerja untuk dapatkan RM 1 Juta.

Kalau kita hendak kumpul sekali pun, alamat ikat perut lah jawabnya.

Ada orang tanya juga nak buat apa kalau ada duit banyak sampai 1 Juta?

Betul tuan, belum terima wang sebanyak ini.

Memang tidak nampak apa keperluan wang ini perlu ada.

Bayangkan jikalau keadaan ketika itu ialah orang yang menjana income selalu bawa duit setiap hujung bulan tiba tiba tidak pulang ke rumah.

Atau jatuh lumpuh hingga akhir hayat?

Apakah persediaan awal yang kita ada untuk isteri dan anak anak boleh kita sediakan.

Macamana Polisi 1 Juta Great Eastern Sediakan? Tak mahal ke?

Baik, sudah macam tak sabar kan untuk tahu.

Sebenarnya kajian bagitahu tidak ramai rakyat Malaysia mempunyai Sijil Perlindungan Takaful.

Ada beberapa sebab yang di kenalpasti iaitu

1.Kurang percaya dengan manfaat yang di sediakan
2.Tidak percaya kepada agent
3. Bimbang masa mula – mula beli apa pun boleh claims, apabila masa sampai untuk claims. Macam macam procedure kena lalui. Macam seolah – olah syariat tidak mahu bayar claims.
4. Maklumat tentang manfaat yang di sampaikan tidak jelas.
5. Pernah melalui pengalaman tuntutan claims di tolak dan tidak seperti yang di janjikan.

5 masalah ini akan saya rungkaikan pada artikel saya akan datang.Boleh?

Apabila masalah di atas ini timbul, maka ramai lah yang ragu ragu dengan manfaat yang di sediakan.Bukan?

Berapa best syarikat itu atau manfaat yang di sediakan. Jalinan kepercayaan itu pokok utama dalam apa sahaja urusan. Trust yang important. Setuju?

Great Eastern Takaful mengambil inisiatif baru sekali lagi tahun ini, melancarkan Produk Promo yang di panggil i-Great Harapan Trio.

Sama seperti tahun tahun sudah. Cuma sedikit kelainan yang di bawa oleh Great Eastern ialah kombinasi 3 manfaat hebat iaitu manfaat hilang uapaya kekal & kematian, manfaat perubatan dan manfaat penyakit kritikal.

Contoh Manfaat Kematian & Hilang Upaya Kekal yang di bayar oleh Great Eastern Takaful

Di atas adalah 4 gambaran mudah dan jelas untuk zaremi kongsikan manfaat kematian & hilang upaya kekal yang di bayar oleh syarikat Great Eastern Takaful.

  1. Berlaku akibat bukan kemalangan – 100%
  2.  Berlaku akibat kemalangan di Malaysia – 200%
  3. Berlaku akibat kemalangan dalam pengangkutan awam – 300%
  4. Berlaku akibat kemalangan di luar negara – 400%

Ini bermaksud sekiranya anda memiliki polisi polisi takaful dengan perlindungan RM 300K. Tuntutan pampasan sebanyak RM 1.2 Juta di sediakan sekiranya ia berlaku di luar negara.

Berapa Jumlah minimum dan maksimum bagi Polisi Takaful i-Gr8 Harapan ini?

Minimum manfaat yang disediakan adalah sebanyak RM 100K dan maksimum adalah sehingga RM 500K.

Manakala umur dari baby seusia 30 hari sudah boleh miliki dan maksimum umur sehingga umur 70.

Yang best lagi tentang produk promo ini ialah hanya 6 soalan ringkas akan di tanya semasa mengisi borang proposal. Tidak ada sebarang medical chekup. Maksudnya ia senang lulus bagi mereka yang sihat. Yup, serta merta lulus tanpa apa – apa syarat dan loading.

Manakala mereka yang non standard, saya tidak sarankan untuk produk ini. Sebab anda pasti sudah tahu. Jawapan nya terus reject dan tiada belas kasihan.Ehehe.

Baiklah zaremi konsikan contoh Quotation umur 38, Pekerjaan Manager, Tidak Merokok. Dengan manfaat perlindungan sebanyak RM 100K. Jangan terkejut iya. =)

Akhir sekali ingin saya sampaikan di sini ialah, manfaat perlindungan RM 100K ini akan berakhir penhujung bulan Oktober ini. Sabar,maksud saya bula november masih boleh beli cuma minimum perlindungan manfaat bermula dari RM 200K. Saya kira masih murah lagi sebab jika kita tambahkan seganda hanya RM 54 sebulan. Murah kan?

Nak jadi pasukan saya?

Saya sudah lama di dalam Great Eastern, lebih 10 tahun di dalam industri ini. Apa saya lihat ialah pasaran yang sangat luas. Dari 2 sudut iaitu pasaran dan juga perniagaan ini.

Kalau anda berminat tentang produk ini, anda boleh hubung terus saya untuk temujanji.
Nak set temujanji

Manakala yang berminat ingin jadi pasukan saya,

Klik jer butang di bawah untuk sertai pasukan saya.

Semoga kita bertemu lagi di lain artikel. Salam kasih sayang dari saya
ZO – Zaremi Othman

Cara Daftar Online Akaun Takaful Bagi Pelanggan Great Eastern Takaful

Artikel kali ini zaremi ingin berkongsi dengan anda cara bagaimana untuk anda boleh semak sendiri akaun  takaful anda atau ahli keluarga anda tanpa melalui agent servising anda.

Kebiasaan yang berlaku masalah setiap kali pelanggan menghubungi agent mereka ialah sekiranya caruman bulanan gagal di tolak melalui akaun bank atau credit card mereka. kebiasaanya satu ‘notification‘ sms akan mereka terima bersama agent servising mereka untuk tindakan lanjut. Malangnya, kadang kala waktu teringat hendak bayar jadi terlupa walaupun agent servising ada menghubungi pelanggan mereka. Atau permohonan Penyata Tahunan bagi lampiran penolakan cukai individu. Kini semuanya jadi lebih mudah dan lancar.

I-Get In Touch Untuk Pelanggan Great Eastern Takaful

Langkah 1:Masukkan  nama  adddress  di  lama  search  google

 

 

 

Langkah 2: Klik ‘sign up now’ sebagai untuk pendaftaran

 

Langkah 3 : Klik butang ‘accept’ untuk ke laman seterusnya.

 

Langkah 4 : Masukkan No Kad Pengenalan anda pada ruangan Kad pengenalan.(Sila Pastikan Ic no anda di selangi dengan tanda ‘-‘).Serta masukkan juga no sijil takaful Great Eastern anda pada ruangan yang ke 2.

Langkah 5 : Tekan butang ‘agree

 

Langkah 6 :  Anda  akan menerima no kod melalui sms di telefon yang anda daftarkan.

Langkah No 7 : Anda sudah boleh melihat sendiri detail polisi sijil takaful anda atau keluarga anda di sini.

Baiklah sampai di sini dahulu perkongsian saya untuk artikel kali ini. Sekiranya anda ada sebarang keraguan atau ketidak pastian. Boleh menghubungi saya untuk pertanyaan lanjut. Anda juga boleh mendapatkan Pelan Quotation Percuma dengan hanya klik pada butang di bawah.

Zaremi Othman

Kebaikan Mencarum di SSPN – i dengan Kebaikan Mencarum Takaful Great Eastern I – Great Mega

 

Skim Simpanan Pendidikan Nasional adakah benar benar membantu golongan sasaran? Saya ada mempunya pendapat peribadi saya sendiri.

 

Sebelum kita kupas lebih lanjut. Mari kita lihat mekanisme produk dan manfaat yang di tawarkan. Antara kebaikan mencarum di SSPN-i ialah :-

  1. Manfaat kematian(Perlindungan Takaful)
  2. Khairat Kematian sebanyak RM 2,500
  3. Pelepasan Cukai RM 6,000 maksimum RM 12,000
  4. Kadar Dividen Yang Kompetitif
  5. Elaun Masuk Hospital
  6. Potongan Gaji
  7. Serendah RM 30

Sumber:SSPN-i

Contoh Ali mengambil Pelan SSPN – i dengan caruman RM 30 sebulan. Antara manfaat Ali akan perolehi adalah seperti : –

  1. Manfaat kematian akibat kemalangan – RM40,000
  2. Manfaat kematian selain kemalangan – RM20,000
  3. Manfaat 36 penyakit kritikal – RM10,000
  4. Elaun kemasukan ke hospital – RM20 sehari
  5. Khairat kematian – RM2,500

6 Plan yang di nyatakan di atas. Pelan Intan, Delima, dan Topas adalah antara pilihan suka ramai yang kebayakan prospek  zaremi akan pilih. Salah satu sebabnya ialah murah, asal ada simpanan, boleh buat pinjaman, layak pelepasan cukai dan sumbangan takaful hanya serendah RM 10 sebulan sahaja.

Namun adakah ini pilihan tepat untuk kita letakkan satu satunya sandaran masa depan anak kita jika ada pilihan yang lebih sesuai dan berbaloi?

Kos Pendidikan saban tahun meningkat

Untuk pengetahuan anda, saban tahun kos pendidikan semakin mahal dan tinggi. Selain kos pendidikan beliau, kos belanja makan, sewa rumah(jika tidak tinggal asrama) dan lain kos seperti duit kelab dan persatuan juga perlu di ambil kira.Nah, inilah yang akan berlaku baru baru ini. Pelajar siswa terpaksa ikat perut akibat kekangan kewangan. Laporan lanjut boleh klik di sini.

Barangkali anda perlu pertimbangkan sama ada Pelan Zamrud, Pelan Nilam atau Pelan Berlian sebagai alternatif anak anda di masa hadapan kelak.Kan…

Takaful I-Great Mega

Baiklah, apabila kita bercakap mengenai harga. Sudah tentu ramai yang teragak – agak untuk melihat apakah manfaat dan ganjaran yang saya boleh perolehi di I Great Mega.  Adakah ia berbaloi untuk saya sediakan untuk seorang anak. Saya faham apa perasaan saudara dan saudari, dalam saat ketika ekonomi sedang bergelora. Kita perlu bijak merancang dan membuat kira kira sebelum membuat keputusan.

Cuba kita lihat contoh keratan surat khabar di atas. Apakah kita boleh bayangkan ibu yang kehilangan suami dalam keadaan sedang membesarkan 8 orang anak. Suaminya meninggal dunia akibat sesak nafas dan jangkitan kuman. Sudah cukup untuk kita bayangkan berapa perit dan sukarnya untuk hidup jika tidak ada wang yang cukup untuk makan. Belum cerita untuk pergi belajar.

Jawapan untuk soalan di atas ialah, alangkah baiknya kita harini sediakan satu solusi Dana Pantas seandainya ‘BreadWinner’ iaitu orang yang membawa sumber pendapatan keluarga meninggal lebih awal dari waktu yang sepatutnya. Setiap yang bernyawa pasti akan mati cuma watu dan masanya sahaja tidak kita ketahui.

Saya kongsikan manfaat yang anda boleh perolehi dengan Pelan i – Great Mega

  1. Manfaat kematian akibat kemalangan – RM 250,000
  2. Manfaat kematian selain kemalangan – RM250,000
  3. Manfaat 36 penyakit kritikal – RM100,000(tambahan)
  4. Khairat kematian – RM2,500
  5. Layak Perlepasan Cukai
  6. Caruman 20 tahun untuk tempoh 30 tahun
  7. Simpanan di akhir ‘Maturity’.

Jika anda ingin mendapatkan pelan quotation tentang Dana Pantas RM 250,000.Anda boleh terus mendapatkan Pelan Quoatation dengan klik butang di bawah.

ZaremiOthman
Agency Manager

Skim mySalam Bantu Golongan B40

Skim mySalam bantu golongan B40Gong Xi Fa Chai, Selamat Tahun Baru China di ucapkan kepada seluruh rakyat Malaysia berbangsa China. Macam biasa, artikel kali ini zaremi ingin kosngikan aktiviti agensi kami serta berita baik untuk kakitangan kerajaan Golongan B40. Minggu lepas Agensi kami yang berpusat di Sri Petaling telah di kunjungi dengan VVIP dari Great Eatern Life dan Great Eastern Takaful.

Ini adalah pertama kali di adakan sempena Pelancaran Pejabat Baru Spreme Power

CEO Great Eastern Takaful

Agency yang berpindah pada Oktober 2018 yang lalu. Kita ada acara potong reben, Lion Dance serta Majlis Penyampaian Hadiah kepada Supermacy Qualifier, Surabaya Qualifier, Million Dollar Agency Qualifier dan juga tidak lupa kita ada Lucky Draw. Alhamdulillah, walaupun sedikit kelam kabut namun majlis berjalan dengan baik dan lancar sekali. Sempat juga zaremi ambil peluang untuk bergambar dengan En Shahrul Azlan, CEO Great Eastern Takaful.

Siapa Golongan B40

Baik, sebelum kita pergi lebih lanjut mengenai Skim mySalam. Izinkan zaremi jelaskan Apa Itu Golongan B40. B40 adalah kod bagi ‘Bottom 40’ iaitu merujuk isi rumah yang berpendapatan purata bulanan kurang di bawah RM 3 860. Sasaran kerajaan untuk memberikan kumpulan golongan memiliki polisi insurans perlindungan penyakit kronik sejumlah RM 8 000.

Dana sejumlah RM 2 Billion telah di sediakan oleh Great Eastern ini, telah sedikit sebanyak membantu kerajaan untuk merealsasikan gologan sasaran untuk memiliki perlindungan insurans dan takaful.

Secara tidak langsung, kita telah mendidik masyarakat Malaysia pentingnya menjaga kesihatan. Bebanan yang di tanggung oleh kerajaan bagi kos rawatan penyakit kronik tidak dapat menampung sepenuhnya dengan populasi kepadatan penduduk seramai 32 juta rakyat Malaysia hari ini.

Justeru itu, saya ingin mengambil kesempatan kepada anda yang ingin menjadi sebahagian dari pasukan kami. Untuk kita sama – sama berganding bahu dan tenaga bagi menyampaikan mesej serta kesedaran kepada Rakyat Malaysia. Semua rakyat Malaysia perlu ada sekurang – kurangnya 1 polisi perlindungan penyakit kronik. Ini kerana, kos rawatan jantung dan kanser misalnya. Mengambil berpuluh puluh ribu dan boleh sampai mencecah ratusan ribu. Ini termasuklah rawatan susulan selepas pembedahan dan lain – lain kos untuk ‘maintain’ kos hidup andai di berhentikan kerja.