Muat Turun Penyata Tahunan Takaful di i-Get In Touch

Jumaat lalu, YAB Muhyiddin Yassin telah memaklumkan Perintah Kawalan Pergerakan akan di lanjutkan lagi untuk 14 hari. Iaitu 2 minggu lagi kita akan ‘stay at home’

Dan untuk makluman anda juga, ‘tax submission’ bagi tahun 2019 juga telah di lanjutkan 2 bulan yakni sehingga 30 Jun 2020. Jadi pastikan anda jangan terlupa dan tolong elakkan ‘last minute submission’

Portal khas pelanggan Great Eastern Takaful

Seperti artikel artikel yang sebelum ini, zaremi ada kongsikan cara daftar online takaful. Bole klik INFO bagi mendapatkan maklumat tersebut. Zaremi percaya masih ramai lagi yang belum membuat ‘submission tax’ 2019 kerana sibuk urusan di rumah. Rupanya di rumah lebih sibuk di bandingkan kerja di pejabat.

Anyway, zaremi hanya ingin memperingatkan kepada semua pelanggan – pelanggan zaremi. Buat lah awal sebelum terlupa. Ambil sejam ke 2 jam untuk duduk dan buka laptop sekejap. Sebaik – baiknya di awal pagi jam 8.30am. Waktu anak – anak belum bangun, kita siapkan sekejap ‘submission tax 2019’ kita. Sekurang kurangnya, kita tidak tergopoh gopoh untuk meletakkan nilai perbelanjaan kita sepanjang 2019.

Tips ke dua ialah, maklumkan kepada pasangan anda. Saya perlukan bantuan untuk siapkan laporan ‘submission tax 2019’. Jika tidak nanti, ada penalti yang bakal di kenakan bagi ‘submission’ yang lewat. Kalau anda kurang mahir, lantik lah isteri anda sebagai menteri kewangan anda. Nah, sekarang masing masing akan lebih faham perbelanjaan yang mana kita telah habiskan sepanjang 2019.

Iya, bagi pelanggan – pelanggan Great Eastern Takaful. Klik link i-Get In Touch dan manakala E-Connect adalah bagi pelanggan pelanggan Great Eastern Life. Best ke Best?

Bantuan Prihatin Kumpulan M40 & B40

Kalau tak silap zaremi, hari ini RM 1000 akan di masukkan ke akaun bank bagi Bantuan Prihatin Kumpulan M40. Manakala B40, mereka telah pun mendapat seminggu lebih awal sebanyak RM 1500 one off. Jadi, zaremi sekali lagi memperingatkan anda yang mungkin pendapatan atau perniagaan sedikit terkesan akibat MCO ini. Masanya untuk bijak menggunakan ang bantuan prihatin rakyat. Bahkan KWSP juga boleh di keluarkan sama sebanyak RM 500 selama 12 bulan juga adalah usaha kerajaan untuk memastikan rakyat boleh menruskan kehidupan dan kelangsungan hidup anda MCO atau Perintaj Kawalan Pergerakan masih belum selesai.

Akhir kata, sila duduk di rumah. Pastikan kita sama sama tangani untuk memberhentikan rangkaian covid – 19 ini dengan kadar segera. Saya juga tidak sabar nak mula bekerja dan jumpa dengan pelanggan – pelanggan saya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

Boleh Saya Dapatkan Penyata Tahunan untuk Penolakan Cukai

Ada tak cara lain yang boleh saya dapatkan Penyata Tahunan untuk Penolakan Cukai? Soalan ini adalah selalu berlaku pada setiap kali hujung suku tahun pertama. Saya juga kadang kadang tidak sempat menyediakan permintaan pelanggan pelanggan saya kerana terlibat urusan di luar pejabat. Misalnya sedang ‘attend trainning’, ‘appoinemt’ dengan ‘customer’ atau sedang menguruskan tuntutan ‘claims’ yang penting.

Beberapa tahun lalu, syarikat sudah pun mengurangkan kos bagi mencetak penyata tahunan. Kata mereka ‘safe earth’ atau selamatkan bumi. Dan boleh saya tahu, berapa ramaikah antara kita ini yang dapat penyata tahunan akan menyimpan dan klipkan ke dalam satu folder?

Untuk masalah ini, saya ada kongsikan 7 langkah untuk anda daftar portal yang telah di reka khas untuk pelanggan pelanggan Great Eastern Takaful. Anda boleh semak status akaun takaful keluarga anda serta mendapatkan lampiran penyata tahunan anda secara dalam talian. Klik E-Statement Great Eastern Takaful di sini.

Saya harap perkongsian artikel kali ini, dapat membantu anda yang selalu mengahadapi masalah untuk melengkapkan borang Pelepasan Cukai Pendapatan Tahunan anda.

Semoga Membantu

Ingin Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful Profesional

Aktiviti kami berjalan seperti biasa sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP)

Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan yang berkuat kuasa dari 18 Mac 2020 sehingga kini. Saya dan team masih ON dengan perjumpaan mingguan. Alhamdulillah, respon yang di berikan dari mereka cukup positif. Walaupun terpaksa bekerja dari rumah. Mereka berikan komitmen penuh pada setiap hari Selasa Malam dan setiap hari Sabtu Pagi tanpa prejudis.

Anda boleh tengok gambar ‘screen short’ yang sempat kami kongsikan ‘weekly meeting’ sepanjang PKP berjalan.. Hebat kan semangat mereka.

Cara Daftar ‘Sign Up’ Pelan Takaful Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP)

Tidak semudah yang di fikirkan untuk bekerja dari rumah ‘Work From Home‘. Ia nampak macam mudah, namun bagi mereka yang memiliki anak yang masih kecil. Sangat teruji dengan melayan kerenah mereka di rumah. Kita perlu bijak untuk mencari masa dan ‘educate‘ mereka dari ‘ time’ berapa untuk kita siapkan tugasan kerja. Pada ketika ini juga, pasangan kitalah orang yang paling penting bagi memahami tugasan kita sebagai perunding takaful.

Untuk pengetahuan anda, kami di ‘front liner‘ di sini. Masih menerima permohonan daftar ‘sign up’ Pelan Takaful walaupun Perintah Kawalan Pergerakan sedang berjalan. Kerana, pada ketika ini dan saat ini. Manfaat perlindungan dari virus Covid 19 amat sangat di perlukan.

Non Face To Face(NFTF) ini telah memberikan peluang kepada bakal pelanggan untuk mendapatkan sijil takaful dengan lebih mudah. Caranya sangat mudah,

  1. Dapatkan maklumat/info mengenai Pelan Takaful yang di cadangkan oleh Wakil Takaful mengikut keperluan anda.
  2. Proses ‘penguderaitan’ mudah lulus sekiranya tidak ada masalah/sejarah kesihatan.
  3. Emailkan ic depan dan belakang mengikut format(rujuk wakil takaful).
  4. Ruangan tandatangan tidak di perlukan sepanjang PKP(rujuk wakil takaful)
  5. Sediakan pembayaran pertama seperti Pelan yang di cadangkan(rujuk wakil takaful)
  6. Selesai

Oya, berita baik kepada semua pelanggan – pelanggan Great Eastern Takaful. Anda akan menerima manfaat tambahan automatik sekirangnya di sahkan positif covid 19. Malah pasangan anda dan anak – anak anda di lindungi sama manfaat tersebut. Anda boleh klik info tentang manfaat tambahan yang di sediakan. Tiada borang permohonan perlu di lengkapkan, Ianya PERCUMA selagi anda memiliki sijil takaful yang masih aktif. Bagus bukan?

Lagi Berita Baik

Anda dah tonton video i – Great Harapan Plus? Syarikat Great Eastern Takaful telah melanjutkan permohonan yang sepatutnya berakhir 31 Mac kepada 30 April 2020. Ia adalah satu satunya permohonan yang di jamin lulus tanpa perlu ‘medical checkup’ atau ‘laporan perubatan hospital’ jika anda memiliki masalah kesihatan. Ini lah masa untuk anda panggil kami review perlindungan takaful anda dan pasangan anda. Klik berita baik untuk info tersebut iya.

Akhir kata, sila duduk di rumah. Pastikan kita sama sama tangani untuk memberhentikan rangkaian covid – 19 ini dengan kadar segera. Saya juga tidak sabar nak mula bekerja dan jumpa dengan pelanggan – pelanggan saya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700