i-Great Harapan Plus di reka untuk Tersayang

Pernahkah anda memohon perlindungan Takaful tetapi permohonan Takaful anda di tolak? Ia ada beberapa sebab kenapa permohonan polisi takaful anda di tolak. Salah satu nya yang biasa saya terima ialah di sebabkan sejarah kesihatan. Contohnya darah tinggi, kencing manis, slipdisc, jantung dan sebagainya

Kita kecewa kerana keperluan yang kita betul inginkan tdak dapat di hajati dan ada sesetengah syarikat takaful meletakkan tambahan harga(loading). Jadi lebih sedih lagi adalah kalau orang yang bawa ‘income‘ meninggal dunia pada waktu yang lebih awal. Maksudnya di sini, dalam ketika anak anak masih kecil atau masih lagi bersekolah.

Saya sudah ada Polisi Takaful dengan Majikan

Selain dari masalah kesihatan, saya juga selalu di tolak(rejection) dengan alasan ‘syarikat tempat saya bekerja sudah sediakan polisi insurans perlindungan takaful‘. Kajian dari focusmalaysia.my menjelaskan 10 rakyat Malaysia hanya 5 sahaja yang memiliki insurans/takaful. Daripada 5 ini, hanya seorang sahaja yang mempunyai perlindungan yang besar atau cukup. Ini bermaksud ramai yang tidak ada polisi insirans atau sijil takaful dan juga tidak cukup. Iaitu jumlah perlindungan yang di sediakan oleh syarikat tempat beliau bekerja atau yang di ambil dari mana mana syarikat insurans/takaful adalah sedikit jumlah perlindungannnya.

Kebanyakkan alasan yang di buat – buat dan di reka – reka.

Sudah lebihi 10 tahun saya berada di dalam industri insurans ini, syukur alhamdulillah saya masih di beri kekuatan untuk terus lama dan aktif dalam kerjaya murni ini. Mereka bukan tidak ada duit untuk mendapatkan polisi insurans atau perlindungan takaful dari syarikat luar. Tetapi pendidikan(edication) mengenai pengurusan risiko masih lemah dan rendah. Kesedaran kita mengenai beringat sebelum terkena tidak berkesan kerana ‘belum kena kat aku, jadi kenapa aku perlu risau’. Alasan yang di buat buat dan di reka – reka adalah biasa dan itu adalah cara sesetengah rakyat Malaysia untuk menjadikan sebab utama saya tak perlukan polisi isnurans/takaful.

Antara alasan popular ialah
1. Mahal lah
2. Nanti nantilah
3. Banyak soalan la nak kena jawab
4.Saya masih muda dan sihat
5.Saya belum perlu dan bersedia
6.Saya tiada masa untuk dengar,sibuk
7.Bole saya fikir dulu,bagi saya sedikit masa
8.Kalau ada masalah kesihatan, boleh ke?

Sayangi Orang Tersayang dengan i-Great Harapan Plus

Berita baik untuk anda yang sedang mencari perlindungan Takaful yang pernah permohonan di tolak atau kengkangan kewangan tetapi ingn sekurang kurangnya ada 1 Polisi Takaful. Ini adalah masanya. Tawaran yang baik tidak selalunya datang, jadi sebelum ia berakhir dan tidak kembali.

Anda mungkin boleh pertimbangkan manfaat yang di sediakan di sini. Kena dengan harganya yang bermula dari RM 14 perempuan berumur 19 – 25 dan RM 23 untuk lelaki berumur RM 19 – 25. Dengan Jumlah perlindungan RM 50 000. Menarik bukan?Kempen ini adalah waktu terhad dari 1 February lalu dan berakhir pada 31 Mac 2020

Apakah manfaat i-Great Harapan Plus

Tonton video 1 minit ini untuk promo i-Great Harapan Plus. Cepat hubungi zaremi untuk mendapatkan manfaat ini buat yang tersayang.

Anda jangan risau,Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan(PKP), saya masih bekerja dari rumah dan saya sedia untuk membantu anda mendapatkan Pelan Perlindungan Takaful untuk yang tersayang. Kami di berikan kelonggaran untuk Non Face To Face (NFTF) mendaptakan tanda tangan sepanjang Covid 19 ini.

Klik hubungi zaremi othman untuk pertanyaan lanjut.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700

Covid-19 manfaat tambahan untuk Pelanggan Great Eastern Takaful

18 Mac lalu, arahan bagi perintah kawalan pergerakan telah di umumkan oleh perdana menteri kita YAB Muhyiddin Yassin.

Susulan dari pengumuman tersebut, maka ada yang menganggap ini ialah ‘lock down’ yang pastinya tidak boleh keluar rumah. Atas keadaan cemas ini, maka netizen mula membeli ‘stock’ makanan dengan jumlah yang banyak. Ada yang panggil ‘panic buying’ seoalah – olah macam tiada hari untuk esok.

Keadaan jadi bertambah buruk lagi apabila pengumuman untuk semua intitusi pendidikan dan beberapa sektor kerajaan dan swasta di makumkan tutup sehingga 31 Mac 2020. Atas makluman ini, maka ramailah di antara mereka yang membuat keputusan untuk pulang ke kampung halaman masing – masing.

Sehingga setakat ini,kes Covid-19 kian meningkat dan jumlah kematian turut sama meningkat. Atas prihatin dan sokongan pelanggan Great Eastern Takaful. 3 manfaat baru di sediakan khas untuk mereka yang Di sahkan positif Covid 19. Tambahan manfaat ini Berkshire sehingga 31 Disember 2020 atau dana dari ‘Financial Assistance’ sebanyak RM 1 JUTA yang mana lebih awal.

3 Manfaat Tambahan Pelanggan Great Eastern Takaful

Apakah manfaat pertama yang disediakan oleh Great Eastern Takaful?Elaun hospital sebanyak RM 200 sehingga 60 hari andai anda di kuarantin mana mana hospital kerajaan yang daftarkan bagi rawatan Covid-19.

Manfaat kematian sebanyak RM 20 000 bagi pesakit Covid-19 dan Akhir sekali ialah semua manfaat yang di sebutkan di atas akan turut di sediakan kepada pasangan anda dan anak anda (bagi 18 tahun ke bawah)

Semua manfaat yang di sebutkan di atas kuat kuasa serta merta dan tidak ada tempoh menunggu bagi pesakit yang di sahkan positif Covid19.

Okay, semoga dengan perkongsian kali ni, anda dapat sesuatu yang bermanfaat semasa perintah kawalan pergerakan.

StayHome iya.

Anda Berminat Untuk Sertai Pasukan Kami sebagai Perunding Takaful di tempat anda?

Jangan risau, kami sedia membantu anda untuk menyediakan sessi coaching dan latihan secara PERCUMA.

Klik jer butang di bawah untuk info lanjut.

ZaremiOthman
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
https://wa.me/60126195700