image

Macam best jer.

Petang tadi selesai satu lagi Projek Baru untuk 2015.

Saya dan isteri turun untuk mengintai intai peluang baru yang boleh kita penuhkan jadual tahun ini.

Saya sempat mendapatkan info dari Pn Iera mengenai Bagaimana nak terbitkan buku sendiri.Amacam?

Dah ada dalam mind saya untuk buat melalui ebook.

Gambar last adalah bersama Dato Zaini yang very sempoi.Beliau orang yang bertanggungjawab untuk bantu usahawan melayu kususnya untuk Usahawan Selangor.

Saya dan isteri in sha allah akan sama sama bantu lebih ramai lagi Usahawan Bumiputra yang benar benar ingin merubah nasih ekonomi keluarga.

Berniaga ibarat Menanam Benih

3

Salam sejahtera buat semua pembaca budiman.Semoga anda sihat dan ceria gembira.Bagaimana aktiviti 3 hari ini?Masih lagi tidak habis habis menguruskan anak?Bagi anda yang anaknya masih bersekolah pasti banyak pengalaman baru berlaku kan?Bagaimana pula yang bujang atau yang tidak meguruskan anak bersekolah.Wah,pasti kena keluar awal ke pejabat.

Artikel saya minggu ini adalah mengenai usaha yang berterusan pasti akan ada jua hasilnya.Alhamdulillah,syukur ke hadrat ilahi.Allah masih lagi mendengar rintihan kami,makbulkan doa kami yang sentiasa merintih dan meminta minta agar di anugerahkan kesihatan yang baik dan berpanjangan.Bahkan doa saya melihat isteri untuk terus maju dan berjaya dalam perniagaan perushaan buaian berendoi menjadi kenyataan pada wal tahun 2015.

Persilisihan dan Menangis

Tengok mana mana syarikat besar atau organisasi mana yang tidak ada berlaku persilisihannya.Hatta jadi Menteri Besar Selangor pun banyak spkelusinya di situ.Terus terang saya katakan,beliau memang serius beri sepenuhnya komitmen dan komited untuk berubah.Kita pernah berselisihan,kita juga pernah menangis bersama hanya untuk menceritakan apa kejayaan yang kita ingin buat.Korbankan Diploma dan Ijazah yang kami cuba pertahankan demi masa hadapan.Malah ada banyak lagi yang mungkin anda juga pernah lalui bersama untuk menguruskan keluarga,urusan anak.urusan rumah dan apatah lagi diri sendiri pun tak ada masa.Anda jangan buat apa yang kami buat sebab ia memerlukan kekuatan antara satu sama lain.Malah anda perlu ada kumpulan kumpulan sekililing yang positif untuk bangun dan bangkit jika tewas.

Lama dan Jauh

Jika anda perasaan,mana mana orang hari ini semua sedang sibuk menjalankan perniagaan.Anda yang berniaga produk dan juga perkhidmatan.Dan kedua duannya juga menghasilkan wang.Bezanya adalah berapa lama anda boleh lama dalam industri dan berapa  jauh industri itu boleh pergi.Ini kerana banyak penjual atau pengusaha hari ini memegang prinsip ‘asal barang jadi duit’.

Ini prinsip bodoh yang tidak cukup kuat untuk anda pergi lebih jauh.Kata guru saya,mulakan perniagaan dari kecil kecil dahulu.Minat dan juga tidak melibatkan sebarang modal yang besar.2015 ini ‘actually’ masih awal lagi untuk anda ‘adjust’ dan ‘tune’ semula perniagaan yang anda sedang usahakan.Pasti ada ‘core product’ yang boleh anda ketengahkan untuk bakal pelanggan anda suka atau klik dengan anda.

See the Lion

Pada 31hb ini,anda berpeluang berjumpa dengan saya dan tim.Saya nak kongsikan lagi lebih banyak kejayaan dan peluang pernigaaan yang boleh anda usahakan.Anda berpeluang meihat sendiri bagaimana kebanyakan entrepreneur memulakan perniagaan mereka dengan tiada apa apa.Ilmu pendidikan (education) adalah kunci sebenar untuk anda bina lebih banyak kejayaan dan kekayaan.Hubungi saya 012-619 5700 untuk daftar kehadiran.Kita ada sediakan makan tengahari,goodies beg,cabutan bertuah dan Samart Phone untuk dimenangi.

Berani Berubah 2015

15 - 1Salam sejahtera buat pembaca yang budiman.Sudah agak lama saya tinggalkan blog peribadi saya untuk kongsikan berita dan status terkini.Ia,amat sibuk pada akhir akhir tahun ini.

Walaubagaimanapun,status saya di facebook tidak pernah kesepian.tuan dan puan boleh klik butang like untuk ikuti jadua aktiviti saya di luar.Semalam adalah hari pertama kami bersidang.Alhamdulillah,jadual kami berjalan mengikut jadual.Berita baik adalah agensi kami berkembang positif dari RM600,000 ke RM1,000,000 hasil jualan.Secara tidak langsung agensi yang sedang saya berada kini di bawah Top Great Eastern sebagai Million Agency.

Satu Keluarga Satu Perniagaan15 - 2

Misi tahun ini adalah saya juga rakan seperjuangan yang lain ingin membantu kepada kumpulan kecil sederhana untuk ‘Berani Berubah 2015’.Kita ingin bimbing mereka untuk biasa biasa ke luar biasa berani.

Usah harapkan bantuan wang tunai yang bakal di agihkan.Itu adalah bonus.Bagi pendapat peribadi saya,hadapi cabaran 2015 ini dengan penuh tenaga dan berani.Itulah sebab saya selalu mengajak anda mengubah fikiran untuk buat kecil kecil perniagaan.Setkan dalam minda “no more 1 income’.Kita perlu ada satu misi untuk naikkan ekonomi keluarga kita.Satu keluarga satu perniagaan

Zaremi Othman
Seniour Executive