Cikgu atau Executive Banks

Terpanggil saya nak kongsikan dengan anda pada 12/10/13.Iaitu Sabtu yang bakal datang ini ialah Business Opportunity Sharing Session(BOSS).Ia merupakan salah satu program ‘bina usahawan’ yang di anjurkan oleh Great Eastern Takaful Sdn Bhd.Saya kenal mereka berdua.Dan salah seorang dari mereka ialah guru dan mento saya.

Saya teringat kisah saya dahulu,yang tidak percaya bidang Ansurans & Takaful ini adalah salah satu Kerjaya Masa Depan.Perkara ini berlaku pada tahun 2004,Lau Poh Kween iaitu orang yang bertanggung jawab bawa saya ke dalam bidang ini bersungguh sungguh untuk minta saya datang ke seminar seperti ini.Tapi waktu itu di Mentakab,Pahang.

Kami bertolak pagi jam 0700 sebab nak sampai awal di sana.Waktu itu,Pn Jamilah Ismail inilah yang bercakap di hadapan lebih kurang 200 orang.Selesai program tu,saya ‘personally’ jumpa dengan beliau tanyakan ‘kak,boleh ke orang macam saya  buat kerja ini?’dengan rasa macam tak puas hati.Iyalah kita datang dari jauh ni.

‘dik,apa bidang pun boleh berjaya.Nak kena rajin.Kalau kau rajin bekerja.Belajar dengar diorang ni(guru),insha allah kau nampak jalan dik.Kita bukan nak jual apa pun.Mengajak orang buat simpanan.Takkan itu pun nak marah’ujar beliau dengan selamba.

Saya suka dan puji beliau sebab dari dahulu sampai sekarang.Perwatakan beliau ‘relax’ dan ‘cool’.Beliau selalu cakap orang kampung tak macam orang KL dik,sepatutnya kau lagi senang nak buat.Beliau adalah antara salah seorang guru saya dan mento saya sepanjang kerjaya saya di sini.

Sekiranya anda berminat untuk ‘nak datang dengar dengar’.Saya rekamen anda pergi dan lihat.Beliau seorang guru.Masa beliau banyak habis kat sekolah.Dengar bagaimana beliau start part time?Manakala seorang lagi adalah rakan saya.Bekerja di Bank XXX.Nak tahu lebih lanjut tentang rakan saya?Lebih baik hadir.

Program ini akan bermula jam 2pm-4.30pm,Great Eastern Tingkat 6.Saya cadangkan anda lewatkan balik kampung,atau program-program lain.Ini memang best dan awesome!

Saya ada berita baik,demi guru saya.Saya berikan tiket percuma kepada 5 orang yang pertama untuk hadir.Apa yang anda perlu buat ialah call 03-7784 2928.Tinggalkan no telefon dan ic untuk saya daftarkan.amacam?

Jumpa saya nanti iya!

TBOSS-KL-12-Oct-2013

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s