Layang Layang

Bilakah kali terakhir anda main layang-layang?

Ini soalan yang sangat best sekali.memang terkena kat batang hidung sendiri.Manakan tidak benda ni layan time kecik kecik je.Lepas tu kita layan bola,basikal atau pun sibuk dengan ntah apa apa ntah.

Ntah macamna hujung minggu lepas,My Son minta ‘ayah belikan layang layang ayah’.sambil tunjukkan gambar dalam buku Upin dan Ipin.Kebetulan hari itu agak sibuk dengan 3 kenduri.Tengah hari ada 2 jemputan kenduri.Sebelah malam pula ialah Kenduri Doa Selamat buat mak saudara yang akan menunaikan haji pada bulan 10 ini nanti.

On d way menuju kenduri kahwin ke dua ni,ternampak orang beli layang layang.Betul betul tepi jalan Cheras yang tengah sibuk busynya dengan projek MRT.Mula start 1st request yang dia nak layang layang.I say ‘ok,nanti habis kenduri kita baru pergi beli’.

Budak kecil diorang apa peduli,start merengek kecil dengan mamanya.Lebih kurang 10 minit kita pun sampai.Di pendekkan cerita,habis kenduri kita pun datang balik kedai tadi dan belila layang layang ‘Angry Birds’ ni tadi.

I said’Kita balik rumah dulu,rehat dulu.Lepas asar baru kita main’my son said ‘ok!’

Lepas asar,lebih kurang jam 5.30pm kita gerak.Punyalah jem jalan MRR2 si sebabkan kawasan layang layang nilah.6.30pm kami sampai.

IMG-20131001-WA0002

Saya cadangkan bagi anda yang tak ada rancangan.Boleh datang ke sini.Kawasan sini boleh jogging,rileks,santai dan angin pun kuat.

Gambar ini actually tengah pasangkan rangka layang layang.Layang layang moden sekarang pasang siap.Boleh buka pasang.

Si kecik ni garu kepala sebab dia memang suka menunjukkan stail yang semacama semacam.

Ini salah satu gelagat dia!

Selesai ‘installation’ kata orang putih,kami cuba naikkan layang layang ni.

IMG-20131001-WA0001

Gambar ni tengah dok adjust adjust kasi pelan pelan naik.Maklumlah,dah lama tak main layang layang.Last pun darjah 2.Gambar bawah ni ialah,kita saje bagi dia ‘control’.Mmm,not bad!IMG-20131001-WA0003

Inilah hasilnya,nampak macam senang.Tapi bukan senang juga.Sungguhpun 6.30pm kita sampai.Kualiti kita beri tu maksimum.Akhirnya dapat juga terbang tinggi.Angry Birds!

IMG-20131001-WA0000

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s