November 2013

Ai guys.Assalamualaikum dan salam sejahtera.Sekejap sahaja yea kita akan masuk ke bulan november 2013.Penghujung bulan ini biasanya ramai yang ‘rush’ untuk ‘close production’ tahunan.Ada juga yang mengintai ngintai peluang baru atau startergi sebelum menjelang tahun baru 2014.Saya dan tim saya ada rancangan untuk turun minum borak santai dengan anda.Jika anda berminat untuk sertai kami Hubungi no tel di bawah untuk kami senaraikan 5 yang pertama.Jumpa nanti iya!Borak Santai

September 2013 yang Awesome!

Selepas Q2 iaitu APRIL,MEI dan Jun.Semua orang ISLAM seluruh dunia menyambut Ramadhan Al-Mubarak.Kita mula kurangkan aktiviti luar dan lebih menumpukan kepada aktiviti dan amalan yang berbentuk kerohanian.Selesai 1 bulan berpuasa,maka sekali lagi kita sibuk meraikan Hari Kemenangan iaitu Hari Raya Aidilfitri yang di nanti nantikan oleh seluruh umat Islam di dunia.

Saya ingin kongsikan dengan anda ialah,sesuatu yang sangat luar biasa dalam sepanjang 9 bulan yang lepas.Saya percaya semua orang melalui ujian dan rintangan.Sama ada dalam pekerjaan sekarang baik yang menguruskan perniagaan sendiri.Saya juga melalui ujian dan getirnya.Syukur alhamdulillah jualan pada bulan September adalah jualan yang paling besar dan tertinggi dalam Supreme Power Agncy.

pageDalam usaha untuk sentiasa ceria,gembira,kaya dan berjaya.Ada beberapa elemen yang sangat penting untuk difahami.’Support Team’ dan ‘Working Group’ merupakan nadi dalam usaha untuk mencapai sesuatu kejayaan.

Terima kasih kepada seluruh pelanggan yang terus memberi sokongan dan kepercayaan kepada saya.My Supreme Power Agency,My Group Leader,My Wife n My Super Hero,My Mom and My all family.u are awesome!

zaremi dengan sandwich

Anda pernah makan sandwich?Yea,sandwich.Ada yang berintikan tuna,salad ataupun telur.

Isnin lalu 7/10/2013,saya dan beberapa rakan lain berkesempatan mendengar sebuah kisah kejayaan yang cukup memberi inspirasi kepada kami semua.Beliau yang di maksudkan ialah Sirivat Voravetvuthikun yang berasal dari Thailand.

Tak tahu samada anda pernah dengar kisah beliau ataupun tidak.Beliau adalah seorang Jutawan pada umur 40an.Mempunyai pendidikan Finance di Universiti of Texas,USA.Beliau bekerja dan memegeang beberapa jawatan penting di syarikat-syarikat besar.

Pada tahun 1990,beliau membuat keputusan berhenti kerja dan melibatkan diri dalam ‘Stock Market’ dan ‘Property’.

Apa yang berlaku pada tahun 1994,keadaan ekonomi jatuh merudum dan seluruh saham beliau lebur.Pada tahun 1997-IMF,sekali lagi rancangan condominium bertaraf tinggi juga turut musnah akibat kejatuhan ekonomi yang sangat teruk pada waktu itu.

Pada April 1997,akhirnya beliau membuat keputusan untuk menjual Sandwich di kaki lima.Cerita beliau dengan penuh ‘enthusiasm’.Sandwich yang beliau jual berbeza dengan sandwich yang lain sebab beliau tekankan Kualiti dan Kepuasan pelanggan.

1

Kata beliau,beliau tiada pilihan.Terpaksa tinggalkan baju lengan panjang dan tai yang selalu beliau pakai selama ini.Pada hari pertama,roti sandwich yang beliau jual tak berjaya di habiskan.Beliau berjalan sambil meniaga di kawasan sekolah dan pejabat.Beliau percaya Kualiti dan Kepuasan Pelanggan adalah perkara no 1 untuk berjaya.

???????????????????????

Salah satu idea beliau yang saya suka ialah kotak yang beliau bawa.Dari perkongsian beliau,idea ini beliau dapat semasa beliau belajar di USA.Seorang lelaki meniaga hot dog secara ‘mobile’.Kata beliau,dengan cara begini tak perlu nak susahkan diri untuk membayar kos sewa kedai,elektrik dan sebagainya.3

 

 

 

Hari ini saya sangat teruja melihat kejayaan beliau kerana dengan satu cara yang beliau bawa,telah berjaya melahirkan lebih ramai usahawan sandwich yang hebat.Bukan lagi satu,dua atau tiga.Tetapi kini semakin ramai menjadi usahawan sandwich.Wow,great man!

4

 

 

 

 

 

 

 

 

Satu perkataan yang saya tak dapat lupakan dari ‘sharing’beliau ialah

“The More You Can Overcome

The Stronger You Are”

“The More Failure You Face

The More Successful You Are”

Hari ini kata beliau,ramai orang minta kerja especially graduation inginkan ‘easy job high income’.Last word perngakhiran kata menutup bicara ialah

“Nothing In This Wold Is Come Easy” dan saya suka word ini

“Belajar dari Kesakitan”.Mr Sirivat

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jika anda antara orang yang saya cari.Rajin,boleh bekerja tanpa penyeliaan,pengalaman dalam bidang jualan dan pemasaran.Hadir temuduga terbuka dengan menghubungi  03-7784 2928.Kemasukan segera!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikgu atau Executive Banks

Terpanggil saya nak kongsikan dengan anda pada 12/10/13.Iaitu Sabtu yang bakal datang ini ialah Business Opportunity Sharing Session(BOSS).Ia merupakan salah satu program ‘bina usahawan’ yang di anjurkan oleh Great Eastern Takaful Sdn Bhd.Saya kenal mereka berdua.Dan salah seorang dari mereka ialah guru dan mento saya.

Saya teringat kisah saya dahulu,yang tidak percaya bidang Ansurans & Takaful ini adalah salah satu Kerjaya Masa Depan.Perkara ini berlaku pada tahun 2004,Lau Poh Kween iaitu orang yang bertanggung jawab bawa saya ke dalam bidang ini bersungguh sungguh untuk minta saya datang ke seminar seperti ini.Tapi waktu itu di Mentakab,Pahang.

Kami bertolak pagi jam 0700 sebab nak sampai awal di sana.Waktu itu,Pn Jamilah Ismail inilah yang bercakap di hadapan lebih kurang 200 orang.Selesai program tu,saya ‘personally’ jumpa dengan beliau tanyakan ‘kak,boleh ke orang macam saya  buat kerja ini?’dengan rasa macam tak puas hati.Iyalah kita datang dari jauh ni.

‘dik,apa bidang pun boleh berjaya.Nak kena rajin.Kalau kau rajin bekerja.Belajar dengar diorang ni(guru),insha allah kau nampak jalan dik.Kita bukan nak jual apa pun.Mengajak orang buat simpanan.Takkan itu pun nak marah’ujar beliau dengan selamba.

Saya suka dan puji beliau sebab dari dahulu sampai sekarang.Perwatakan beliau ‘relax’ dan ‘cool’.Beliau selalu cakap orang kampung tak macam orang KL dik,sepatutnya kau lagi senang nak buat.Beliau adalah antara salah seorang guru saya dan mento saya sepanjang kerjaya saya di sini.

Sekiranya anda berminat untuk ‘nak datang dengar dengar’.Saya rekamen anda pergi dan lihat.Beliau seorang guru.Masa beliau banyak habis kat sekolah.Dengar bagaimana beliau start part time?Manakala seorang lagi adalah rakan saya.Bekerja di Bank XXX.Nak tahu lebih lanjut tentang rakan saya?Lebih baik hadir.

Program ini akan bermula jam 2pm-4.30pm,Great Eastern Tingkat 6.Saya cadangkan anda lewatkan balik kampung,atau program-program lain.Ini memang best dan awesome!

Saya ada berita baik,demi guru saya.Saya berikan tiket percuma kepada 5 orang yang pertama untuk hadir.Apa yang anda perlu buat ialah call 03-7784 2928.Tinggalkan no telefon dan ic untuk saya daftarkan.amacam?

Jumpa saya nanti iya!

TBOSS-KL-12-Oct-2013

 

 

 

Layang Layang

Bilakah kali terakhir anda main layang-layang?

Ini soalan yang sangat best sekali.memang terkena kat batang hidung sendiri.Manakan tidak benda ni layan time kecik kecik je.Lepas tu kita layan bola,basikal atau pun sibuk dengan ntah apa apa ntah.

Ntah macamna hujung minggu lepas,My Son minta ‘ayah belikan layang layang ayah’.sambil tunjukkan gambar dalam buku Upin dan Ipin.Kebetulan hari itu agak sibuk dengan 3 kenduri.Tengah hari ada 2 jemputan kenduri.Sebelah malam pula ialah Kenduri Doa Selamat buat mak saudara yang akan menunaikan haji pada bulan 10 ini nanti.

On d way menuju kenduri kahwin ke dua ni,ternampak orang beli layang layang.Betul betul tepi jalan Cheras yang tengah sibuk busynya dengan projek MRT.Mula start 1st request yang dia nak layang layang.I say ‘ok,nanti habis kenduri kita baru pergi beli’.

Budak kecil diorang apa peduli,start merengek kecil dengan mamanya.Lebih kurang 10 minit kita pun sampai.Di pendekkan cerita,habis kenduri kita pun datang balik kedai tadi dan belila layang layang ‘Angry Birds’ ni tadi.

I said’Kita balik rumah dulu,rehat dulu.Lepas asar baru kita main’my son said ‘ok!’

Lepas asar,lebih kurang jam 5.30pm kita gerak.Punyalah jem jalan MRR2 si sebabkan kawasan layang layang nilah.6.30pm kami sampai.

IMG-20131001-WA0002

Saya cadangkan bagi anda yang tak ada rancangan.Boleh datang ke sini.Kawasan sini boleh jogging,rileks,santai dan angin pun kuat.

Gambar ini actually tengah pasangkan rangka layang layang.Layang layang moden sekarang pasang siap.Boleh buka pasang.

Si kecik ni garu kepala sebab dia memang suka menunjukkan stail yang semacama semacam.

Ini salah satu gelagat dia!

Selesai ‘installation’ kata orang putih,kami cuba naikkan layang layang ni.

IMG-20131001-WA0001

Gambar ni tengah dok adjust adjust kasi pelan pelan naik.Maklumlah,dah lama tak main layang layang.Last pun darjah 2.Gambar bawah ni ialah,kita saje bagi dia ‘control’.Mmm,not bad!IMG-20131001-WA0003

Inilah hasilnya,nampak macam senang.Tapi bukan senang juga.Sungguhpun 6.30pm kita sampai.Kualiti kita beri tu maksimum.Akhirnya dapat juga terbang tinggi.Angry Birds!

IMG-20131001-WA0000