13 Panel Bank Great Eastern Takaful

Baru baru ini kita di kejutkan dengan berita kematian 23 penghuni Tahfiz Darul Quran Ifftifaqiyah ,Taman Datuk Keramat.

Pada awal kejadian ini ,macam macam spekulasi keluar yang antaranya adalah punca dari PPIM lah ,ALONG lah ,dan macam macam berita palsu yang wartawan tidak terlatih muncul ibarat cendawan tumbuh selepas hujan. Selang beberapa hari ,penemuan baru video di temui .Kali ini ,betul betul kelihatan ada kelibat tubuh badan budak masuk memanjat ke sekolah Tahfiz Darul Quran Ifftifaqiyah .

Siasatan Awal  Polis Berjaya Memberkas

Tahniah PDRM ,atas tindakan pantas dari laporan video ini .Dalang serta kumpulan seramai 7 orang kanak kanak bawah umur yang merancang untuk membakar Sekolah Tahfiz ini .Apabila saya amati dari laporan yang viral ini ,ia tidak ubah seperti dalam cerita filem Fast & Furious 8 yang adegan letop meletop dalam cerita ini .Masakan tidak ,usaha untuk membawa naik 2 biji tong gas naik ke tingkat 3 betul betul tiada ada rasa ihsan sebagai manusia .Apa yang saya kesalkan di sini ialah bagaimana seramai 7 budak budak yang masih bawah umur tidak di pantau oleh ibu bapanya dalam waktu jam 3 pagi .

Malang Tidak Berbau

Kesedihan ini sangat memberikan impak besar kepada seluruh warga Malaysia khususnya ibu bapa bagi kanak kanak mangsa tahfiz ini .Sempat satu video bacaan beramai – ramai yang di rekodkan oleh seorang ustaz itu rupanya video terakhir untuk ibu bapa mereka .Masya allah.Antara punca nya adalah ejek mengejek dan rasa tidak puas hati antara OKD (Orang Kena Tuduh) dengan pelajar tahfiz ini .Namun saya tidak rasa kesemua pelajar tahfiz ini yang mengejek OKT ,akibat dendam dan mengikut hawa nafsu .Natijah nya amat teruk sama sekali .Ibarat marahkan nyamuk ,habis kelambu di bakar .

13 Panel Bank Great Eastern Takaful

Baiklah kita tinggalkan sekejap berita sedih ini ,zaremi ingin memaklumkan kepada anda yang ingin mencarum simpanan di Great Eastern Takaful ,tetapi masih tidak pasti apakah panel bank yang layak untuk membuat pemotongan bank.

Di sini ,zaremi lampirkan 13 panel bank Great Eastern Takaful untuk anda tidak perlu bersusah payah untuk ke bank atau mana mana cawangan Great Eastern .Selain dari pembayaran ke kaunter Great Eastern ,apa yang anda perlu buat ialah hanya lengkapkan borang autodebit form bagi memberi kebenaran untuk Great Eastern Takaful membuat pemotongan berkala secara ansuran .Mudah bukan?

Jika anda masih belum ada lagi akaun takaful di Great Eastern Takaful ,anda boleh sahaja tinggalkan butir diri anda untuk saya setkan temujanji kita atau siapkan quotation dengan PERCUMA.Klik sahaja

Zaremi Othman

 

 

 

 

 

Leave a Reply