10 Sebab Kenapa Perlu Smart Phone

image

Artikel kali ini,saya ingin berkongsi sebab kenapa perlu ada Smart Phone atau Telefon Pintar.

Telefon pintar hari ini memiliki ciri dan fungsi yang boleh di jadikan

sebagai pembantu peribadi.

Saya senaraikan 10 alasan untuk memiliki Telefon Pintar

1.Navigasi GPS
Bagi anda yang sentiasa dalam perjalanan,melawat tempat baru sama ada  berjalan kaki atau menaiki kereta.Global Positioning System(GPS)boleh membantu.Jadi,anda tidak tersesat dan sampai ke destinasi dengan masa yang singkat.

2.Akses Internet
Kini pengguna melayari laman web hanya melalui telefon pintar.Segala maklumat boleh di perolehi tanpa bergantung sepenuhnya melalui PC,LAPTOP.

3.Aplikasi Mobil
Telefon pintar tidak seperti telefon bimbit biasa kerana ia boleh dinpasang aplikasi(apps) yang diingini.

4.Pemain Muzik
Telefon pintar juga berfungsi sebagai pemain MP3.Jadi anda boleh mendengar muzik/lagu semasa sedang menunggu contoh seperti di klinik,perhentian bas,lapangan terbang,atau perjalanan pukang ke rumah

5.Pemain Video
Siaran verita,video atau rancangan tv kini boleh di tonton menerusi telefon pintar.

6.Games Mobil
Wow,ini juga hebat jika telefon pintar anda memiliki permainan (games) mudah alih.

7.Berita Cuaca
Jauh lebih mudah daripada menghidupkan laptop anda atau menunggu berita ramalan kaji cuaca di televisyen.Hanya klik pada aplikasi cuaca.

8.Media Sosial
Dalam telefon pintar.Media sosiala adalah satu lagi aplikasi tambahan untuk anda berkongsi gambar,video,mesej dan informasi dengan rakan sosial anda di luar.

9.Akaun Emel.
Dengan menseragamkan akaun emel anda dengan Telefon Pintar.Emel penting anda lebih terurus dan cepat tanpa perlu membuka komputer/laptop.

10.Kamera Hebat
Telefon pintar juga ada menyediakan kamera yang berteknolgi HD.Anda boleh merakamkan gambar atau video dengan kualiti yang baik dan menyompannya dalam memori peranti

Leave a Reply